Тонік, тонер, міст, гідролат – у чому різниця

Нині індустрія краси активно розвивається. На ринку з’являється величезна кількість різнопланових засобів, які можуть заплутати навіть просунутого б’ютіголіка. Розбираймося детально: що таке тонік, тонер, гідролат, лосьйон і міст, і що з цього підійде саме вам?

Різновиди засобів для догляду за обличчям

Для початку поговоримо про те, що комплексний догляд за шкірою охоплює кілька послідовних етапів.

  • Очищення. Важливий етап у догляді, на ньому позбавляємо обличчя пилу, макіяжу. Використовуємо гелі або пінки для вмивання, міцелярну воду, молочко для зняття макіяжу або очищувальний бальзам.
  • Тонізування. Це простий, але ефективний спосіб поліпшити стан шкіри. Для цієї мети підійде тонік, тонер, лосьйон, міст і гідролат.
  • Зволоження. Насичує епідерміс вологою, роблячи шкіру більш пружною та еластичною. Допомагає розгладити зморшки та запобігає появі нових. Добре зволожують шкіру креми, гелі, сироватки, емульсії.
  • Живлення. Живлення потребує шкіра за певних проблем. Цей етап дає вітаміни, мінерали та інші поживні речовини. Із сухістю, стягнутістю і лущенням допоможуть впоратися креми, емульсії та сироватки на основі олій і трав’яних екстрактів.
  • Захист від сонця. Запобігає фотостарінню та фотодерматитам. Такими засобами користуємося не завжди, а влітку, у відпустці або перед походом у солярій. Креми на основі пантенолу, з SPF 50+ – правильний вибір!

Як ви вже зрозуміли, далі йтиметься про тонізування і про засоби, які до нього належать.

Поговоримо про кожен засіб

Тонік, тонер, гідролат і міст належать до єдиної групи продуктів. Їх об’єднують дві функції – нормалізувати рівень рН після очищення і зволожити шкіру перед нанесенням крему. У всьому іншому кожен продукт відрізняється, тому ми розглянемо кожен з них окремо.

#
Картинка
Назва
Рейтинг
Магазин
1
Зволожувальний тонер з екстрактом комбучі
5
2
Заспокійливий тонер з екстрактом голок сосни
5
3
Активний очищувальний тонер для обличчя
5
4
Відлущуючий тонер з АНА-кислотами
5
5
Гіалуроновий тонер з екстрактом чорного рису для чутливої шкіри
5

Тонік

Тонік для обличчя – це рідкий водянистий засіб, який наноситься на обличчя після очищення і належить до європейської системи очищення. Тонік допомагає правильно і плавно перейти від етапу очищення до зволоження. Має легкий блакитний, рожевий або зелений відтінок, що залежить від наявності активних додаткових інгредієнтів. Видаляє зі шкіри забруднення, що залишилися, звужує пори, вирівнює тон шкіри, покращує поглинання інших засобів.

Серед широкого достатку тоніків важливо вибрати продукт, який підійде для вашого типу шкіри.

  • Для жирної. Містять інгредієнти, які допомагають звузити пори і контролювати вироблення шкірного сала.
  • Для сухої. В основі цієї продукції – зволожувальні інгредієнти, такі як гіалуронова кислота, гліцерин.
  • Для комбінованої. Розроблено для балансування жирних і сухих ділянок шкіри.
  • Для чутливої. Не містять ароматизаторів та інших агресивних інгредієнтів.

Тоніки для обличчя можна наносити за допомогою ватного диска або просто наливаючи трохи засобу на долоні та наносячи його на обличчя. Важливо уникати області навколо очей.

Це невіддільна частина будь-якої процедури догляду за обличчям. За правильного використання він допомагає поліпшити здоров’я і зовнішній вигляд вашої шкіри.

Тонер

Тонер – це корейська інновація, тому частіше зустрічається саме в корейській системі догляду. Багато хто плутає тонік і тонер через схожість назв, але їхні властивості сильно відрізняються. Продукт має більш в’язку, іноді густу консистенцію. Це зумовлено високим вмістом активних компонентів, які охоплюють такий спектр завдань, як живлення, освітлення, очищення, зволоження, відлущування, матування, пом’якшення і зняття чутливості. Кореянки впевнені, що цей етап – один із найважливіших у щоденному догляді за шкірою обличчя.

Міст

Це нове покоління багатофункціональної продукції у вигляді спреїв. Їхня перевага полягає в методі розпилення, оскільки “mist” у перекладі – “туман”. На шкіру потрапляє невагомий зволожувальний серпанок, який рівномірно розподіляє діючі компоненти. Міст більш економічний у своєму застосуванні порівняно з іншими тонізувальними засобами. Буває парфумованим і шимерним, тому їхні варіації використання обмежуються лише вашою фантазією.

Гідролат

Гідролатом названа натуральна квіткова або рослинна вода, яку отримали шляхом парової дистиляції ефірних олій. Чудовий варіант для представниць прекрасної статі, які віддають перевагу натуральній косметиці. Адже все, що потрібно для виробництва цього засобу, можна відшукати в природному середовищі.

Завдяки водній основі гідролат не залишається на поверхні обличчя. Він швидко вбирається і не обмежується однією зоною впливу. Також його можна застосовувати для тіла і волосся. Підходить для всіх типів шкіри, включно із запаленою і чутливою.

Основні відмінності тонера, місту, тоніка і гідролата для обличчя

Продукція вирізняється такими функціями:

  • Тонік є завершальним етапом очищення і початком тонізації. Вирівнює кислотно-лужний баланс епідермісу, насичує вологою. Іноді злегка підсушує шкіру (якщо в складі є спирт), що актуально для жирного та комбінованого типу.
  • Тонер готує шкіру до подальшого етапу (зволоження) і вирівнює pH. У складі засобу не буває спирту, тому він заспокоює шкіру після очищення. Швидко справляється з такими проблемами, як зневоднення, пігментні плями.
  • Міст приємно освіжає, насичує шкіру киснем, покращує колір обличчя. Його використовують як на етапі тонізації, так і протягом дня для миттєвого освіження й тонізації.
  • Гідролат. Відмінно зволожує, відновлює природний pH-баланс шкіри, покращує дію від застосування косметичних засобів, які наносяться відразу після нього. Має повністю натуральний склад, куди входять активні компоненти.

Ми побачили, що кожен з перерахованих вище засобів має індивідуальний спектр дії. Це свідчить про те, що настав час пробувати всю продукцію в комплексі, не відмовляючи собі в такому задоволенні.

Як правильно визначитися з вибором?

Доглядова косметика для обличчя – ефективний інструмент підтримки здорової, красивої та еластичної шкіри. Часом, підібрати доглядову косметику для обличчя самостійно, дуже складно. Для різних типів шкіри та особливостей організму ефективність засобів абсолютно різна.

  1. Визначте свій тип шкіри. Це дуже важливо, адже якщо вибрати продукцію для іншого типу – ситуація погіршиться, а ви відчуватимете дискомфорт.
  2. Враховуйте вік. Існують продукти для певної вікової категорії.
  3. Враховуйте свої потреби. Висипання на обличчі, пігментні плями, лущення, розширені пори – звертайте увагу на індивідуальні проблеми.
  4. Читайте відгуки. Це допоможе скласти правильну думку про продукт, але не забувайте, що у кожного з нас шкіра індивідуальна. Те, що підійде одному, може зовсім не сподобатися іншому.
  5. Порадьтеся з фахівцем. У багатьох представниць прекрасної статі відзначаються нестандартні проблеми зі шкірою. Якщо не можете самостійно вибрати тонізуючий натуральний засіб, порадьтеся з косметологом. Досвідчений фахівець допоможе підібрати продукт, який відповідатиме вашим потребам.
  6. Не бійтеся експериментувати. Не існує універсального тонізуючого засобу, який підходив би всім. Можливо, доведеться спробувати кілька різних продуктів, перш ніж знайдете ідеальний для себе.

Тонізувальними засобами потрібно користуватися регулярно, щоб ефект зберігався на тривалий період.

Поради щодо підбору доглядової косметики для обличчя

Обираючи тонізувальний засіб для обличчя, враховуйте такі чинники.

  • Не поспішайте у виборі, перегляньте всі представлені в каталозі засоби. Прочитайте про кожен якомога більше інформації.
  • Віддавайте перевагу натуральному складу.
  • Вибирайте доглядові засоби надійних брендів, які добре зарекомендували себе.
  • Не намагайтеся заощадити на такій покупці. У цьому випадку економія недоречна. Але не забувайте, що найдорожчі продукти не завжди можуть підійти, а очікувати чудес від дешевих не варто.
  • Використовуйте для комплексного догляду на всіх етапах косметику одного бренду.

Правильно підібрана доглядова косметика – це важливий фактор здорового і молодого зовнішнього вигляду жінки. Адже професійний догляд за шкірою – це не ефект одного дня, а результат тривалої, якісної роботи.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована