Як правильно наносити крем для повік

Шкіра навколо очей – одна з найніжніших ділянок нашого обличчя, яка потребує особливої уваги. Ця зона більш схильна до утворення зморшок порівняно з іншими ділянками шкіри. Тому на ринку косметичних засобів сьогодні представлено безліч препаратів різних брендів, покликаних забезпечити дбайливий і правильний догляд за тонкою шкірою повік. 

Особливості шкіри повік та її часті проблеми

Зона навколо очей завдяки анатомічним особливостям і своїй унікальній структурі найбільш схильна до раннього старіння. Шкіра в цій ділянці обличчя містить менше колагену й еластину, що робить її менш пружною і, відповідно, більш схильною до утворення зморшок, зокрема й у молодому віці. Крім того, шкіра навколо очей має менше сальних залоз, що робить її більш схильною до сухості. До того ж після 25 років знижується швидкість вироблення в організмі гіалуронової кислоти, сповільнюються процеси регенерації. 

Іншою важливою причиною є підвищена активність м’язів у ділянці очей. Ми часто моргаємо, посміхаємося, хмуримося і морщимося, що призводить до постійного напруження шкіри й утворення зморшок. Особливо схильні до цього люди, у яких є проблеми із зором, через що вони часто мружаться. 

До передчасного старіння призводить також вплив зовнішніх чинників, як-от ультрафіолетові промені, забруднення повітря, стрес, недосипання, тривала робота за комп’ютером, порушення правил з догляду, пристрасть до куріння й алкоголю. 

Проблеми, що проявляються як наслідок старіння, знайомі багатьом. 

  • Набряки та малярні мішки під очима (утворення, що складаються з підшкірно-жирової клітковини, які локалізуються на вилицях) можуть бути й просто особливістю будови обличчя, і сигналом про наявність внутрішніх проблем. В одних випадках достатньо буде підібрати правильну косметику, в інших – можуть знадобитися апаратні процедури. 
  • Поглиблення носослізної борозни відбувається внаслідок постійного напруження жувальних м’язів і вікових змін. На допомогу приходять ін’єкційні методики. 
  • Нависання верхніх повік спричиняє не тільки дія гравітації. До птозу може призводити втрата тонусу або гіпертонус кругового м’яза. Інша можлива причина – грижа верхньої повіки. У кожному разі перед проведенням апаратних процедур слід звернутися за консультацією до фахівця. 
  • Синці під очима можуть бути спричинені різними причинами. Прибрати синяву допоможуть ін’єкції мезококтейлів і біоревіталізантів. 
  • Гусячі лапки – наслідок перенапруження м’язів і втрати тонусу. Для профілактики можна вдатися до гімнастики очей і масажу з використанням противікового крему. Також використовуються ін’єкційні препарати на основі ботулотоксину. 

Для того, щоб сповільнити старіння шкіри навколо очей, слід переглянути свої підходи до щоденної турботи про обличчя та додати до доглядової програми спеціалізовані косметичні засоби для повік. Не менш важливими для здорового вигляду шкірних покривів є правильне харчування, вживання достатньої кількості води та хороший сон.

Як правильно наносити крем для повік 1

Косметика для області навколо очей 

Догляд за шкірою навколо очей, як і за іншими ділянками обличчя, має на увазі дотримання кількох етапів. При цьому головне правило використання косметики для повік – дбайливе поводження з тонкою шкірою. Не можна сильно терти очі й тиснути на них, щоб не спровокувати мікропошкодження. Уникайте нанесення на шкіру повік препаратів для ексфоліації. 

  1. Очищення – для демакіяжу потрібно використовувати щадні засоби без ПАР. Молочко, міцелярну воду, гель або пінку наносимо на ватний диск, а потім з його допомогою акуратно видаляємо косметику. 
  2. Зволоження – для щоденного застосування виберіть відповідний зволожувальний крем, додатково для швидкого відновлення шкіри підійдуть гідрогелеві патчі
  3. Живлення – сироватки, есенції та інші форми косметики, у складі якої багато поживних натуральних компонентів. 
  4. Захист від сонця – засоби з SPF потрібні в будь-яку пору року, не забувайте і про сонцезахисні окуляри. 
  5. Професійні процедури – підбираються індивідуально з урахуванням віку і стану шкіри. 

Засоби наносяться на шкіру навколо очей акуратними рухами по масажних лініях. Постарайтеся уникати занадто інтенсивного макіяжу і неякісної декоративної косметики сумнівних брендів. Не забувайте періодично перевіряти терміни придатності засобів. 

Як правильно наносити крем для повік 2

Дотримуючись регулярного і правильного догляду за шкірою навколо очей, ви можете знизити ризик передчасного старіння і зберегти молодість і красу цієї чутливої ділянки обличчя.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора
Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована