Потрібен чи зимовий крем з SPF-фактором

Креми з SPF-фактором зазвичай асоціюються із сонячним періодом — летом, поздней весной и ранней осенью. Однак шкіра обличчя піддається дії ультрафіолетового випромінювання протягом всього року, включаючи зимові місяці. Інтенсивність УФ-лучей різна протягом року, тому сонцезахисними кремами необходимо користуватися, враховуючи особливості кожного сезону.

Стоит чи використовувати сонцезахисний зимовий крем

У зимовий період особливо важливо харчування шкіри, відновлення дефіциту вологи та корисних мікроелементів. Сонячні лучи не перестають бути активними навіть у зимові місяці. Вони висушують епідерміс, приводять до зниження вироблення колагену. Все це стає причиною ранніх визнань старіння.

Зимою непеременно потрібно користуватися сонцезахисними кремами, особливо якщо на вулиці лежить сніг. Він відражає лучи сонця і тим самим усилює їх вплив. Тому перед виходом на вулицю слід нанести не тільки питальний, але й захисний крем.

Люди, які працюють на дому, часто знаходяться біля вікна. Оттуда также проникают лучи солнца. В цьому випадку необхідно запастися засобами, що нейтралізують агресивний вплив ультрафіолету.

#
Картинка
Назва
Рейтинг
Магазин
1
Сонцезахисний мінеральний крем SPF 50+ PA++++
5
2
Сонцезахисна есенція 50+ PA++++
5
3
М'який сонцезахисний засіб для обличчя SPF 43 PA+++
5
4
Денний крем із вітаміном С
5

Правильний вибір ступеня захисту

Важно відповідально підійти до вибору корисної косметики, так як не кожен SPF-крем зимової ефективності. Натуральний склад по фізичним фільтрам не всім підходить і його слід оновлювати кожні дві години, а з хімічним фільтром дія засобу триватиме до восьми годин.

Продукт має бути дерматологічно протестованим. SPF-захист зимою потрібно підбирати, виходячи з того, як часто необхідно оновлювати PF-захист, а це фізичні та хімічні фільтри. Показник захисту може змінюватися від 10 до 90. Значення 60 і вище — це швидше маркетинговий хід. Такі засоби володіють практично такою ж ефективністю, як і крем з SPF 50.

У зимові місяці засіб з високим фактором СПФ рекомендовано для використання, якщо ви часто перебуваєте на вулиці під прямими сонячними променями або відправляєтеся на гірський курорт. Для базового захисту від шкідливого впливу ультрафіолету можна відновити продукти з SPF 30.

Крем з SPF 50 можна використовувати зимовою на постійній основі, якщо у вас чутлива шкіра, підвержена дії ультрафіолету. Така захист також актуальна для тих, хто страждає від пігментних плям на обличчі.

Наносити сонцезахисний крем потрібно на суху шкіру за 15 хвилин до виходу на вулицю. Спочатку слід нанести від 1 до 5 мл кошти. Якщо воно засновано на фізичному фільтрі, то повторити процедуру можна через дві години. Якщо на хімічному — через 5—8 годин. Це самий простий спосіб забезпечити рівень захисту, заявлений на етикетці.

Який крем із СПФ вибрати для жирного типу шкіри

Крем з SPF на зиму підбирається також за типом шкіри. З особливим увагу вибирати це засіб потрібно володарям жирної шкіри. Якщо ви страждаєте від жирного блеска на обличчі, висипаних і акне, віддавайте перевагу легким текстурам. Уникайте надмірно жирних складів, не використовуйте масла для захисту від ультрафіолетового виділення. Стоїть переглядатися до легких емульсій і флюїдам.

5 кращих засобів для обличчя з SPF-фільтрами

Рейтинг сонцезахисних кремів складається з урахуванням рекомендацій дерматологів, а також популярності серед користувачів. Потрібно віддати предпочтение одному з наступних продуктів:

  1. Солнцезащитный крем від Village 11 Factory Daily Mild. Засіб блокує UVA та UVB-випромінювання (SPF 50+/PA++++). Він легко розподіляється по шкірі, не оставляючи дискомфортних відчуттів і не забиваючи пори. У складі міститься комплекс вихідних компонентів. Екстракт азіатської центелли надає противоспалювальний ефект, а екстракт портулака сприяє прискоренню заживляючих процесів.
  2. Зволожуючий сонцезахисний крем A’pieu Super Air Fit Mild. Це легкий продукт, який рівномірно і швидко розподіляється і впитується. Продукт захищає шкіру від сонця (SPF 50+/PA++++), зволожує і заспокоює. У складі присутні азіатикозид (виявляє антиоксидантну дію, живить і сприяє регенерації шкіри) і глюкоза (зволожує, надто підтримує вологу в клітинах і підвищує пружність).
  3. Легкий сонцезахисний засіб Jole Sun Cream (SPF 30). У складі присутній комплекс натуральних рослинних екстрактів (міндальне масло, екстракт гамамеліса і ламінарію). Продукт гарантує високий ступінь захисту від фотостаріння шкіри. Вітамін С, ніацинамід і коензим Q10 замедляют процеси старіння. Гіалуронова кислота зволожує, стимулює вироблення колагену, а бета-глюкан надає спокою дію.
  4. Доктор Jart+Every Sun Day Mild Sun (SPF 43 PA+++). М’який сонцезахисний крем захищає шкіру від можливих ожогов, подразнень, покраснений, пігментації та фотостаріння. Підходить для всіх типів шкіри, особливо чутливої.
  5. Легкий крем Missha Safe Block RX Cover. Кераміди в складі продукту захищають епідерміс від впливу негативних зовнішніх факторів. Крім високого сонцезахисного фактора (SPF50+/PA++++), крем зволожує шкіру і вирівнює тон. Серед перерахованих продуктів ви точно знайдете для себе найкращий сонцезахисний крем для щоденного використання. Заботьтесь про свою шкіру, щоб насолоджуватися відображенням у дзеркалі за будь-яких обставин і за будь-якої погоди.
Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована