Засоби для очищення шкіри обличчя

Набір засобів для очищення шкіри обличчя включає в себе широкий перечень косметичної продукції. Одні продукти віддають для зняття макияжа, видалення грязі і жиру, інші способи збереження здорового кольору обличчя, вибавляють від прищів і угрей, борються з легкою формою кожних захворювань. Щоб купити підходящий гель для умивання та інші очищаючі засоби , необходимо учитывать ряд тонкостей.

Для чого потрібні очищаючі засоби для обличчя

Ежедневно на нашій коже осідають частинки пилу. Зовнішні забруднення, змішуючись з декоративною косметикою, створюють своєрідну маску, що препятствует кислородному обміну. В результаті забиваються пори і виникають воспаления. Кожа — виділений орган, який загрязняється не тільки зовнішньо, але і зсередини. Шкірне сало (шкірне сало) виділяється постійно, навіть вночі. Тому очищати обличчя необхідно як по утрам, так і по вечорам. Основними завданнями очищення є:

  • очищення від забруднень і позбавлення від кожного салату;
  • удаление косметики;
  • отшелушивание відмерших частинок епідермісу;
  • удалення залишків косметичних засобів.

Основної краси і здоров’я шкіри є регулярне очищення. Воно гарантує зовнішній вигляд без воспалень і покраснений. Крім того, очищення готове обличчя до наступних етапів входу. Можна користуватися самими дорогими зволожуючими кремами, але якщо не буде правильного очищення, навіть самі революційні формули не можуть проявити себе в повній мірі або навіть повністю втратити свою ефективність.

Важливо використовувати очищаючий засіб, який підходить вашому типу шкіри, не сушить її, не закупорює пори, не викликає роздратування. При виборі необхідно враховувати вхідні в склад компоненти. Наприклад, власникам сухої шкіри понадобиться гіпоалергенний очищаючий продукт, в якому немає спирту, хімікатів, віддушок, але містяться масла і жирні кислоти. У складі засобів для змивання жирної шкіри може бути присутнім масло чайного дерева або алое вера — ці компоненти урівноважують вироблення жиру. Для чутливого і комбінованого типу потрібні м’які засоби без віддушок і парабенів.

Види очищаючих засобів для обличчя

Для видалення забруднень зі шкіри обличчя створено безліч продуктів різних форматів.

#
Картинка
Назва
Рейтинг
Магазин
1
Гідрофільна олія з лавандою
5
2
Антивіковий тонер для обличчя
5
3
Вітамінна очищаюча пінка
5
4
Очищувальна міцелярна вода
5
5
Поживний гель для вмивання з пробіотиками
5

Розглянемо основні види косметики для очищення.

Гель для умивання

Продукція з гелевою текстурою більше підходить жирній і комбінованій шкірі. Вона відмінно справляється із забрудненнями, видаляє надлишки шкірного сала, надає шкірі матовий і однородний вид.

Молочко для умивання або демакияжа

Це краще засіб для сухої та чутливої шкіри. Він не містить мила, а забруднення розчиняється за рахунок вхідних у склад масел. Молочко можна використовувати для умивання або демакияжа. Единственное, перед чим данное засіб безсильно, — це яскравий сценічний грим.

Міцелярна вода для снятия макияжа

Міцелярна вода прекрасно підходить для видалення косметики, в тому числі і макияжа глаз. Цей розчин значною мірою був розроблений для володарів чутливої шкіри.

Он очищает м’яко, но ефективно. У складі формули входять міцели — особисті компоненти, які, як магніт, притягують забруднення і легко їх видаляють. Не потрібно прикладати додаткові зусилля, растирая кожу.

Такий формат надзвичайно зручний і в домашньому використанні, і для подорожей. З легким щоденним макіажем усі продукти цієї категорії справляються за кілька секунд, але водостійкий макіаж вони не здатні розчинити.

Пінка для умивання

Підходить для нормальної та комбінованої чутливої шкіри, так як містить інгредієнти, що забезпечують зволоження та не порушують pH-баланс.

Пенки для умивання можуть виявитися занадто м’якими для жирної, комбінованої та нормальної шкіри без ознак чутливості. Причина полягає в тому, що пенки не володіють достатнім потенціалом для глибокого очищення.

Тонік очищаючий

Тонік допомагає видалити з шкіри мікрочастинки декоративної косметики, які «заселили» в порах, а також залишки засобів для демакияжа. Важливо звернути увагу на склад — деякі тоніки містять спирт, який може висушити суху або вікову шкіру.

Гідрофільні масла для обличчя

Масляниста текстура може не сподобатися володільцям жирної шкіри, але з очищенням навіть самого складного макіажу такі засоби відмінно справляються. Гидрофільна олія видаляє косметику, при цьому смягчає шкіру.

Скрабирующее засіб

Скраб допомагає позбутися від відмерлих клітин і надає легкий массажний ефект. Поки очищаються, а обличчя набуває більш свіжий вигляд. Використовувати скраб слід не частіше 1–2 разів на тиждень. Самое оптимальне час — вечером. Збігайте області навколо очей — навіть самі дрібні абразивні частинки можуть її пошкодити або викликати роздвоєння.

Маска очищаюча

Чаще всього основним компонентом очищаючих масок є каолінова або біла глина (каолін ). Вона слегка підсушує епідерміс, буквально витягуючи забруднення з пор. Крім того, забезпечується матуючий ефект. Маски з глиною підходять для проблемної та жирної шкіри, а володільцям комбінованого типу можна носити їх лише на Т-зоні.

Стадії очищення обличчя

Очищення обличчя – комплексна процедура. Вона складається з кількох обов’язкових етапів.

Розглянемо кожен детально з них.

Видалення косметики

Для демакіяжу використовуйте міцелярну воду, дві фазні рідини для видалення макіяжу, гідрофільну олію або молочко. Ці засоби розчиняють косметику, а саме, дбайливо ставляться до вашої шкіри. Нанесіть обраний продукт на ватний диск, а потім акуратно видаліть макіяж і забруднення.

Останніми роками в моду увійшов спосіб очищення без води. Вважається, що водопровідна вода занадто жорстка і подразлива. Втім, косметологи рекомендують змивати водою навіть найделікатніші засоби, такі як міцелярні розчини. Воду при цьому краще використовувати мінеральну або просто бутильовану.

Умивання обличчя

Щоб процедура вмивання була максимально комфортною, вибирайте продукт відповідно до типу шкіри. Для сухої та чутливої підходить пінка або мус, для жирної – гель.

Глибоке очищення обличчя

Глибоке очищення потрібне насамперед для звернення жирної шкіри, яка має місце до закупорювання пор і виявлення незапальних і запальних висипань.

Глибоке очищення бажано проводити власникам будь-якого типу шкіри: відмерлі клітини епідермісу захищають правильну регуляцію шкірного шару і заважають активним компонентам у складі кремів і сироваток проникати в глибокі шари.

Для усунення ороговілих клітин можна використовувати пілінги або скраби. Обидва продукти прискорюють оновлення клітин і здатні відлущувати відмерлі частинки епідермісу. У питанні частоти застосування варто орієнтуватися на власні оцінки. Сухій шкірі зазвичай вистачає за допомогою м’якого скрабу раз на пару тижнів. Власники жирного типу можуть дозволити собі скрабування 1-2 рази на тиждень.

Занадто часто застосування очисних засобів змінює складну гідроплідну плівку, що призводить не тільки до дискомфорту, а й до проблем зі здоров’ям. Тому в догляді за шкірою обличчя необхідно знати міру і дотримуватися рекомендацій косметологів.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована