Найкращі корейські BB-креми

Лінійки корейської косметики багаті на всілякі засоби, які забезпечують дбайливий догляд за шкірою і надають їй сяйво. Один з таких продуктів – BB-крем. Препарати цього класу вирізняє багатофункціональність і легка текстура, що дало їм змогу завоювати любов багатьох жінок по всьому світу. Розбираємося, що таке BB-крем, у чому особливість корейських засобів, і ділимося порадами щодо їх застосування. 

BB-крем: секрет ідеального тону і зволоження шкіри

BB-крем (від англійського “Blemish Balm” або “Beauty Balm”) – це універсальний засіб для макіяжу та одночасно догляду за шкірою обличчя. Його багатофункціональність полягає в тому, що крем поєднує в собі властивості:

Він створений для того, щоб надати шкірі ідеального тону, приховати недоліки, зволожити й забезпечити захист від шкідливого впливу ультрафіолетових променів.

Прототипом BB-крему, яким він нам знайомий сьогодні, є засіб, представлений доктором медичних наук Крістін Шраммек-Друзіо. У 1960-х роках у Німеччині вона створила власний бренд косметики і залучила для розробки препаратів провідних фахівців у галузі дерматології та косметології. Серед найбільш значущих результатів їхньої роботи – винахід BB-крему, який могли використовувати пацієнти після пластичних операцій. 

Згодом корейські вчені дещо модернізували формулу препарату, і він став стрімко набирати популярність у різних країнах. 

Секрет BB-крему – в його складі. Комплексний ефект досягається завдяки міксу компонентів, що доглядають і тонують, у процентному співвідношенні 70/30. Для порівняння, у звичайній тональній основі може бути 70-90% фарбувальних речовин, що створюють відчуття маски на обличчі. ББ-крем же застосовується не тільки для того, щоб маскувати недосконалості шкіри, а й щоб оздоровлювати її. 

Не варто плутати BB-крем і CC-крем. Вони близькі за призначенням, а відмінності не завжди очевидні та варіюються від бренду до бренду. У традиційному розумінні другий продукт, крім тонування і зволоження, має додаткову властивість кольорокорекції. Тож з його допомогою можна домогтися ідеального кольору обличчя і приховати навіть такі явні недоліки шкіри, як висипання, пігментацію, зморшки. Залежно від компонентів, що входять до складу, він може чинити різний вплив: зволожувати, живити, захищати від факторів зовнішнього середовища. А видимим результатом після нанесення є рівний тон обличчя без відчуття стягнутості та тяжкості на шкірі. 

Найкращі корейські BB-креми 1

Особливості корейських BB-кремів

Особливості корейського догляду за шкірою полягають у застосуванні великої кількості різних засобів, які наносяться на обличчя шарами. З цього випливає, що препарати повинні мати текстурну легкість і швидко вбиратися. 

До переваг BB-кремів з Південної Кореї можна віднести: 

  • надання шкірі природного сяйва і рівного тону;
  • освітлювальний ефект; 
  • глибоке зволоження; 
  • усунення жирного блиску;
  • здатність маскувати недоліки епідермісу;
  • надання заспокійливої дії при запаленнях і подразненнях;
  • захист від ультрафіолету. 

Продукти також вибирають за їхню здатність підлаштовуватися під природний тон шкіри. Це стає можливим завдяки наявності в складі не тільки пігментів, а й окислювача. Активно впливати на дерму для поліпшення її стану покликані використовувані корейцями в косметиці натуральні інгредієнти і різні поживні компоненти. 

Серед найкращих корейських BB-кремів можна виділити продукцію таких брендів: 

  • Missha; 
  • Dr.Jart +; 
  • Пуріто;
  • Ерборян. 

Приємна текстура легко лягає на шкіру, не спричиняючи проблем з рівномірним розподілом засобу. 

Поради щодо застосування BB-крему

Перед тим як почати використовувати BB-крем, важливо зробити правильний вибір препарату. А для цього треба враховувати:

  • Тип шкіри. Наприклад, для жирної потрібні засоби з матуючим ефектом, для сухої – з інтенсивним зволоженням. 
  • Відтінок. Хоча BB-крем підлаштовується під тон шкіри, слід купувати максимально близький за кольором крем до вашого натурального відтінку. 
  • Вік. Препарати для молодої та зрілої дерми розрізняються за своїм складом. 
  • Сезон використання. Для літа – з високим рівнем сонцезахисту. Для холодної пори року – з більш щільною текстурою та поживним складом. 

Під час нанесення ББ-крему не потрібно прагнути домогтися такого ж покриття, як під час використання класичної тональної основи. Тут важлива помірність. Якщо якісь недоліки приховати не виходить, додатково скористайтеся коректором. 

Наносити на обличчя крем можна пензлем, спонжем або подушечками пальців – кому як зручніше. Спочатку видавіть кілька крапель з тюбика на долоню. Препарат трохи зігріється і буде краще розподілятися по шкірі. Якщо застосовуєте спонж, його потрібно попередньо змочити водою. Для закріплення крему можна скористатися пудрою. 

Найкращі корейські BB-креми 2

Щоб забезпечити легкість демакіяжу, віддайте перевагу гідрофільній олії. Цей очищувальний засіб здатний проникати глибоко в шкіру для усунення раніше нанесеної косметики та забруднень. 

BB-крем – це не просто один з етапів макіяжу, це турбота про вашу шкіру. Правильно підібраний препарат допоможе зробити ваш образ бездоганним, зберігаючи при цьому природний і свіжий вигляд шкіри. 

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора
Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована