Секрети кореянок щодо догляду за обличчям

Корейський підхід до підтримання краси, а також корейські засоби вже давно стали одним з еталонів догляду за шкірою обличчя і тіла. Цей підхід охоплює не тільки повсякденні процедури очищення і зволоження, а й спеціалізовані ритуали та продукти, розроблені з урахуванням індивідуальних потреб різних типів шкіри.

Етапи 5-ступінчастого корейського догляду за шкірою

Багато ліній корейської доглядової косметики орієнтуються на так звані 5-ступінчасту або 10-ступінчасту системи догляду. Кардинальних відмінностей між ними немає. Загальним і головним принципом в обох системах є послідовне застосування косметичних засобів з різними компонентами за певною схемою.

П’ять ступенів корейського догляду мають такий вигляд:

  1. Демакіяж і вмивання для повноцінного очищення шкірних покривів.
  2. Тонізація шкіри.
  3. Емульсія для підготовки до основного догляду.
  4. Зволоження + живлення за допомогою сироватки/есенції.
  5. Основний догляд, спрямований на відновлення, омолодження, захист (крем).

Застосовувати таку схему потрібно щодня під час ранкових і вечірніх доглядових процедур. Якщо розповісти в подробицях про кожен етап, то вийде схема приблизно з десяти пунктів. Хоча не всі етапи обов’язкові для щоденного застосування, деякі з них є ключовими для підтримання здоров’я і краси шкіри.

До щоденних обов’язкових ритуалів догляду належать: двоетапне вечірнє очищення обличчя, використання тонера і крему (або нічної маски), вдень необхідно потурбуватися про використання сонцезахисного крему, щоб протистояти фотостарінню.
Секрети кореянок щодо догляду за обличчям 1

Етапи догляду за обличчям за корейською методикою

Видалення макіяжу проводиться за допомогою гідрофільної олії. Ці засоби ефективно знімають найстійкішу декоративну косметику і сонцезахисні компоненти. Також вони очищають шкіру від чорних цяток і шкірного сала.

Після цього слід умитися пінкою, гелем або мусом залежно від ваших уподобань. На цьому етапі важливо не порушити ліпідний бар’єр шкіри, що може спровокувати запалення і висипання. Важливо звертати увагу на рівень pH косметичного засобу для вмивання. Він має відповідати кислотно-лужному балансу вашої шкіри та не порушувати його. Таким чином, умивання дасть змогу додатково зволожити шкіру.

Відлущування, або ексфоліація, виконується не частіше ніж тричі на тиждень. Головне завдання на цьому етапі – зняти ороговілий шар епідермісу, очистити пори та видалити себум. Проводити процедуру можна за допомогою очищувальних масок або серветок, м’яких скрабів, пілінгу на основі кислот, ензимних пудр.

Для сухої та зневодненої дерми слід підбирати найм’якіші засоби, що не викликають подразнень. При цьому відлущування у формі пілінгу або скрабінгу є важливим кроком на шляху до створення здорового і пружного шкірного покриву. Після цих процедур підвищується ефект від дії наступних засобів, що наносяться.

Після очищення обличчя необхідно зволожити шкіру. Для молодої безпроблемної дерми такого догляду має бути достатньо. Для підготовки до нанесення лікувальних або косметичних кремів, есенцій чи сироваток слід тонізувати шкіру. Кореянки в цьому разі віддають перевагу тонеру, який максимально зволожує шкіру.

На наступному етапі необхідно впливати на наявні косметичні проблеми обличчя. Для цього використовують засоби у формі сироваток, есенцій, ампул тощо.

  • З віковими змінами допоможуть косметичні продукти з пептидами, колагеном, волюфіліном (Gardenia Asiatica), антиоксидантами, вітаміном С, ретинолом та іншими інгредієнтами.
  • Для протистояння пігментації підійдуть склади з вітаміном С або ретинолом, ніацинамідом, глутатіоном, АНА-кислотою.
  • Проти запалення і висипання використовують жиророзчинні ВНА-кислоти та не тільки.

Існує послідовність, яка вже добре зарекомендувала себе. Спочатку застосовується тонер, потім сироватка або есенція і тільки після цього – крем. Саме такий догляд забезпечує найкраще відновлення і збагачення шкіри.

При цьому важливо враховувати сполучуваність засобів. Наприклад, пептиди міді та вітамін А руйнують один одного, і водночас вони можуть бути присутніми в різних складах, які послідовно наносять на шкіру.

Маска для обличчя не є обов’язковим етапом у щоденному догляді, але дуже популярна як базовий догляд у кореянок. Обов’язково звертайте увагу на склад і концентрацію діючих речовин, щоб не пошкодити шкіру.

Після маски можна використовувати есенцію або сироватку. На відміну від сироватки, есенція густіша і менш концентрована. А за консистенцією вона поступається крему. Це досить легка суміш олії та води, які рівномірно розподіляються, з використанням емульгаторів.

Шкіра навколо очей потребує спеціального догляду. І їй приділяється особлива увага. Корейський варіант передбачає поєднання сироватки та крему.

Нічний крем має ніби запечатати шкіру, зберігаючи корисну дію введених речовин. Головне завдання – утримання вологи в шкірних покривах. Другим варіантом може бути застосування маски з більш концентрованим складом, вплив якої за своїм ефектом можна буде порівняти з результатом від застосування якісної сироватки.

У ранковому догляді варто наносити креми з легшими текстурами. Обов’язковим є використання сонцезахисного крему в денному догляді. Найкраще робити це за двадцять хвилин до виходу на вулицю. Основні параметри, на які слід звернути увагу, – показники PA і SPF.

  • PA захищає від UVA-променів, що провокують фотостаріння шкіри, 80% цих променів досягають поверхні навіть у хмарну погоду, вони проходять і крізь скло. Джерелом такого випромінювання є не тільки сонце, а й флюоресцентні лампи.
  • Показник SPF – UVB-промені, які найактивніше проникають через атмосферу навесні та влітку і здатні наносити сонячні опіки. Засоби від засмаги призначені для захисту саме від цих променів.

У нашому магазині ви знайдете відповідні засоби для захисту шкіри від сонячних променів.
Секрети кореянок щодо догляду за обличчям 2

Секрети застосування корейської косметики

Велика розмаїтість активних компонентів, що глибоко проникають, природних інгредієнтів і процедур – ось головний секрет використання корейської косметики. Вважається, що кореянки і японки витрачають щонайменше 40 хвилин на день на очищення шкіри обличчя і проведення процедур. Європейки, за різними підрахунками, присвячують вечірньому догляду в середньому 15 хвилин.

В Азії величезна увага приділяється застосуванню сироваток, есенцій і ампул з вітамінами, пептидами й антиоксидантами для живлення, регенерації та захисту шкіри.

Дуже часто застосовуються маски для обличчя, причому найрізноманітніші: тканинні, гідрогелеві та плівкові маски. Також кореянки регулярно виконують масаж обличчя для стимуляції кровообігу, поліпшення тонусу дерми й зниження напруги.

Є й маленькі технічні секрети використання корейської косметики. Наприклад, мило і гелі дають кращий ефект, якщо їх попередньо збити в густу піну. А олію слід вдавлювати долонями, а потім змивати вологими руками.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора
Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована