Які засоби для догляду за обличчям мають бути у кожної дівчини

Сучасний б’юті-ринок рясніє величезною кількістю доглядових засобів. У кожної дівчини в косметичці має бути хоча б мінімальний набір продуктів, адже шкіра будь-якого типу потребує регулярного очищення та зволоження. Однак часом буває складно розібратися, який продукт і коли використовувати. За останні кілька десятків років з’явилося багато різних засобів, таких як тоніки, кислотні пілінги, різні сироватки. Ми підготували докладний посібник, щоб ви не розгубилися у різноманітності продуктів.

Види догляду для особи

Дерматологи виділяють чотири базові етапи догляду за шкірою обличчя – очищення, тонізування, зволоження та харчування – захист від сонця. Якщо ви хочете звести до мінімуму щоденні доглядові процедури або тільки починаєте занурюватися у світ краси, достатньо дотримуватися цих основних кроків. Є також засоби додаткового догляду – захисні, відбілюючі та антивікові.
Важливою умовою є послідовність використання доглядових продуктів. Застосування коштів у неправильному порядку може знизити ефективність.

#
Картинка
Назва
Рейтинг
Магазин
1
Антивіковий крем для обличчя, шиї і зони декольте з ретинолом та женьшенем
5
2
Зволожувальний тонер-есенція з Д-пантенолом
5
3
Очищувальна пінка для освітлення та рівного тону шкіри
5
4
Міцелярна вода для обличчя
5

У кожної дівчини у косметичці мають бути такі продукти:

  1. Очищаючі. Забирають залишки макіяжу, пил і відмерлі клітини, що накопичилися за день. Для очищення окремо використовуються засоби для видалення косметики та для вмивання, оскільки, наприклад, міцелярну воду необхідно змивати водою після використання. Для сухої шкіри підійдуть кошти на маслянистій основі, а ось для проблемної, чутливої та комбінованої краще вибирати міцелярну воду або вибрати міцелярну воду. натуральні гелі, або пінки.
  2. Тонізуючі. Ці продукти вирівнюють кислотність шкіри, заспокоюють та готують обличчя до наступного етапу догляду. Більшість засобів для тонізації додатково звужують пори та зміцнюють шкіру, а також додатково зволожують.
  3. Зволожуючі. Кошти для зволоження насичують шкіру вологою або утримують вологу. Цей крок також є способом «запечатати» всі інші засоби, такі як тоніки, сироватки. Зволоження необхідно підбирати не лише залежно від типу шкіри, а й від сезону.
  4. Поживні. Насичують шкіру важливими мікроелементами та надають їй бархатистої структури. Поживні креми, маски та сироватки також відновлюють ліпідний баланс.

Жінкам зі шкірою з особливими потребами можуть стати в нагоді засоби додаткового догляду:

  • захисні — гарантують захист від ультрафіолетового випромінювання, обвітрювання та впливу вільних радикалів;
  • відбілюючі — усувають пігментні плями та освітлюють шкіру, вирівнюють тон обличчя;
  • антивікові — живлять шкіру та відновлюють її еластичність.
  1. Захист від сонця.

Є також окремі засоби для шиї та декольте, області навколо очей. Шкірі в цих зонах з віком потрібне достатнє зволоження та живлення.

Зберігання та правильний вибір догляду

Щоб доглядова косметика максимально ефективно впливала на епідерміс, її необхідно правильно зберігати в залежності від складу та призначення. Порушення основних правил зберігання, наданих виробником, може призвести до зворотного ефекту — косметика може швидше нашкодити, ніж принести користь шкірі.

Якщо у складі багато натуральних інгредієнтів та компонентів рослинного походження, і при цьому відсутні консерванти, зберігати таку косметику слід лише у холодильнику. Кошти з консервантами також потрібно зберігати з урахуванням температури — її вказують на упаковці.

Небажано зберігати засоби догляду у ванній кімнаті, оскільки там зберігається висока вологість. Краще зберігати косметику в сухій і темній шафі.

Кошти зі баночки необхідно наносити спеціальним шпателем або ложечкою, щоб не занести руками мікроби з навколишнього середовища.

Не варто користуватись продуктом, якщо закінчився термін придатності. Через окислення компонентів зіпсований засіб змінює текстуру, запах чи колір. І тут інгредієнти у складі втрачають свої властивості чи стають шкідливими. У таких засобах з’являється бактерія, яка може спричинити запалення, подразнення або алергійну реакцію.

Доглядова косметика повинна підбиратися індивідуально, з урахуванням типу та стану епідермісу. Створено спеціальні лінійки для нормальної, жирної, сухої, проблемної, зрілої шкіри, а також епідермісу з особливими потребами.

Звертайте увагу на наявність активних інгредієнтів, які підходять для ваших завдань. Наприклад, немає сенсу вибирати засоби для омолодження для проблемного типу, якщо у вас нормальна молода шкіра.

Основні продукти для базового догляду

Для базового догляду потрібно кілька косметичних засобів. Їх регулярне застосування допомагає підтримувати здоров’я та привабливий вигляд шкіри. Важливо, щоб це був комплексний догляд, адже одного вмивання недостатньо, як і нанесення виключно крему.

Для зняття макіяжу

Першим етапом очищення є демакіяж. З цією метою слід використовувати міцелярну воду або гідрофільне масло. Компоненти у складі цих продуктів добре поєднуються з частинками косметики, що залишилися, і допомагають ефективно їх видалити.

Кошти для вмивання

Умивання створює основу для правильного використання всіх наступних засобів. Завдання продуктів для вмивання – видалення плівки від засобу для демакіяжу, ретельне очищення обличчя від відмерлих клітин та пилу. Це можуть бути гелі, пінки, молочко.

Тонізуючі продукти

Тоніки для обличчя потрібні для відновлення кислотного балансу шкіри та надання їй додаткової пружності. Це спеціальні лосьйони, тоніки чи термальна вода. Цим етапом не варто нехтувати, адже він відповідає за основну підготовку шкіри до нанесення активних засобів.

Спеціальні сироватки

Сироватки посилюють дію масок і кремів після них. Ці продукти корисні і самі собою, особливо якщо в них містяться активні речовини у високій концентрації. Важливо вибрати сироватку під свій тип шкіри.

Креми для обличчя з різною дією

Найкраще рішення — мати як денний, так і нічний крем для обличчя. Останній найкраще підходить для вікової шкіри, для нормальної чи молодої його краще застосовувати за потреби, а денної — для зволоження та захисту. Існують також спеціальні креми, створені для вирішення конкретних проблем: акне, купероз.

Поживні креми для повік

Через відсутність залоз і достатнього шару підшкірно-жирової клітковини шкіра повік особливо чутлива і тонка. Їй потрібен окремий догляд. Звичайний крем для обличчя здатний викликати роздратування, тому для області навколо очей необхідно підібрати спеціальний засіб. Крем для повік надає в першу чергу ефект зволоження, а вже потім – поживна та заспокійлива дія.

Маски для обличчя

Існують різні типи масок. Кожна з них спрямована на конкретну дію – ліфтинг, розгладжування, глибоке зволоження, омолодження тощо. Маски виробляють у вигляді кремів, гелів. Є також пілінг-маски, тканеві різновиди. Підбирати їх слід на власний розсуд і з урахуванням індивідуальних потреб. Наносяться вони на очищену та підготовлену шкіру на 10–30 хвилин.

Спеціальні скраби та пілінги

Косметологи радять 1-2 рази на тиждень проводити глибоке очищення обличчя. Видалити омертвілі клітини, вирівняти рельєф та покращити колір допомагають скраби та пілінги. Скраб зазвичай має гелеву або кремоподібну консистенцію з додаванням абразивних частинок. Пілінги з кислотами допомагають зробити шкіру ніжною, гладкою, надають їй природної бархатистості.

Набір із перерахованих вище засобів ефективно підтримує здоров’я та красу шкіри на кожному етапі догляду. На деяких продуктах можна заощадити, вибираючи більш бюджетні склади, а деякі – наприклад, сироватки або спеціалізовані креми – слід підбирати наявність необхідних компонентів у складі. Найкращий варіант — поєднувати продукти з однієї лінійки догляду, яка відповідає особливостям саме вашої шкіри.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована