Сироватки для обличчя: функції, переваги, рекомендації щодо вибору

Сироватка для обличчя вважається найефективнішим засобом для вирішення більшості проблем шкіри і здатна впоратися з ними за короткий час. Це унікальний продукт, що містить активні речовини. Висока концентрація сприяє ефективності та швидкому вирішенню проблем зі шкірою.

Навіщо використовувати сироватку для шкіри обличчя

Завдяки особливостям складу сироватки спрямовують весь ефект на чітко визначене завдання: зволожити, тонізувати, відновити захисний бар’єр шкіри або нормалізувати вироблення шкірного жиру.

Розділити сироватки можна на два основних типи: продукти швидкої дії, що допомагають розв’язати проблему за кілька застосувань, і пролонгованої – їхній ефект буде помітний через 4-6 тижнів регулярного використання.

Сироватки для обличчя: функції, переваги, рекомендації щодо вибору

Як домогтися максимальної ефективності сироватки для обличчя

Щоб домогтися максимальних результатів у короткі терміни, слід правильно використовувати сироватки у своєму догляді за обличчям:

  1. Це продукт з високою концентрацією активних речовин, створений для вирішення конкретних завдань. Тому використовувати сироватку необхідно як доповнення до інших косметичних засобів.
  2. Перед використанням сироватки обов’язково має бути етап очищення. Краще розділити його на два кроки: вмивання і використання тоніка.
  3. Після нанесення важливо дати сироватці висохнути і тільки потім використовувати крем.
  4. Включити сироватку у свій догляд за шкірою краще у форматі застосування курсами. Це допоможе домогтися вираженого довготривалого ефекту.

Косметологи також рекомендують підбирати засіб з лінійки косметики, яку ви вже використовуєте для щоденного догляду за шкірою. Такий підхід забезпечить найкращу сумісність компонентів. Крім того, кожен окремий продукт має свій список рекомендацій до використання. Деякі сироватки краще поєднувати з SPF-кремами, захищаючи шкіру від сонця наступного дня після застосування. Для деяких засобів необхідні особливі умови зберігання, щоб активний компонент не став непридатним.

Види сироваток для обличчя

#
Картинка
Назва
Рейтинг
Магазин
1
Живильна сироватка-ліфтинг
5
2
Антивікова сироватка для обличчя
5
3
Зволожуюча ліфтинг-сироватка з центелою азіатською
5
4
Серум для вирівнювання тону шкіри з ніацинамідом
5

Класифікувати сироватки найлегше, спираючись на ефект, якого вони допомагають досягти:

  1. Зволожувальні. Часто активним компонентом таких сироваток виступає гілауронова кислота. Це чудовий спосіб поліпшити стан сухої, зневодненої шкіри.
  2. Відлущувальні. Такі сироватки підійдуть власникам комбінованої та жирної шкіри. До їхнього складу можуть входити молочна, саліцилова і гліколева кислоти.
  3. Антиоксидантні. Сироватки цього виду борються з процесами окислення і допомагають відновити захисні властивості шкіри. Активні компоненти – вітаміни А, В, С і Е, насичені жирні кислоти омега-3 і коензим Q10.
  4. Антивікові. Дія таких продуктів спрямована на розгладження зморшок і тонізацію шкіри. Діючі речовини – антиоксиданти, цераміди та пептиди.
  5. Для проблемної шкіри. Ці сироватки частіше мають пролонгований ефект. У складі таких продуктів міститься висока концентрація АНА і ВНА-кислот, ретиноїдів і цинку.
  6. Для шкіри з куперозом. Дія таких сироваток спрямована на зміцнення і звуження судин. Зверніть увагу на продукти з високою концентрацією рутина, есцину, пантенолу, вітамінів груп K і C та рослинних олій.

Нерідко трапляється так, що необхідно вирішити одразу кілька проблем шкіри. У такому разі уважно перевіряйте сумісність компонентів усіх засобів, які ви використовуєте.

Сироватки для обличчя: функції, переваги, рекомендації щодо вибору

Коли наносити сироватку: вдень чи ввечері?

Ефективність сироватки багато в чому залежить від того, чи правильно ви її використовуєте. Рекомендується наносити засіб на очищену шкіру після вмивання і використання тоніка. Обличчя можна залишити злегка вологим – це посилить швидкість проникнення активних компонентів у глибші шари шкіри.

Більшість продуктів необхідно використовувати двічі на день: вранці та ввечері, після очищення. Достатньо 3-5 крапель. Перед нанесенням крему слід почекати від двох до п’ятнадцяти хвилин, щоб засіб встиг вбратися.

Використовувати сироватку двічі на день – хороша рекомендація для досягнення швидкого ефекту, але вона не є правилом. Часто трапляється так, що необхідно комбінувати компоненти, які не можна наносити в одне застосування.

Як підібрати відповідну сироватку для свого типу шкіри

Догляд за різними типами шкіри істотно різниться. Ми допоможемо розібратися, які компоненти в сироватках підійдуть для вашого обличчя.

Суха шкіра

Власникам сухої шкіри важливо підібрати глибоко зволожувальний засіб. З цим завданням відмінно впораються сироватки на масляній основі. Зверніть увагу на продукти з гіалуроновою кислотою, церамідами і натуральними оліями. Гідрофіксатори, такі як гліцерин, також допоможуть зберегти шкіру зволоженою протягом тривалого часу, навіть після видалення засобу зі шкіри.

Комбінована шкіра

Догляд за шкірою комбінованого типу – складний процес. Він вимагає ретельного вибору діючих компонентів. Рекомендується використовувати сироватки із саліциловою, мигдальною або гіалуроновою кислотою. Ці компоненти дбайливо регулюють вироблення шкірного жиру і не пересушують обличчя, допомагають у боротьбі з висипаннями.

Зріла шкіра

Для турботи про зрілу шкіру вибирайте сироватки з колагеном, AHA-кислотами, гіалуроновою кислотою, пептидами, вітаміном C і ретиноїдами. Ці компоненти спрямовані на підтримання тонусу і прискорення оновлення клітин шкіри. Однак будьте обережні зі складом: не варто поєднувати ретиноїди і вітамін С або AHA-кислоти. Така комбінація може стати причиною появи подразнень. Поєднання ретиноїдів і гілауронової кислоти, навпаки, є вкрай вдалим – воно покращує захисні властивості шкіри і глибоко живить її.

Жирна, схильна до акне шкіра

Головним завданням у догляді за жирною, схильною до висипань шкірою є себорегуляція. Відмінно підійдуть засоби на основі екстракту чайного дерева, кислот, цинку. Власникам шкіри із закритими комедонами і розширеними порами слід звернути увагу на сироватки з ніацинамідом. Цей компонент являє собою різновид вітаміну B і вкрай ефективний у боротьбі із запаленнями і стабілізацією стану себума.

Сироватки для обличчя: функції, переваги, рекомендації щодо вибору

Найкращі сироватки для обличчя: топ-5

Ми зібрали список з п’яти найкращих сироваток для обличчя, які є в нашому інтернет-магазині ISEI. Давайте розглянемо їхні переваги та склад:

  1. Cicapair Serum від Dr.Jart+  – це відновлювальна сироватка-антистрес з екстрактом азіатської центелли, пантенолом і ніацинамідом. Ідеальний варіант для боротьби з лущенням, подразненням і почервонінням. Корейський виробник використовує у своїх продуктах новітні наукові розробки, забезпечуючи ефективне поєднання діючих речовин та їхню концентрацію.
  2. Round lab birch moisturizing serum – продукт від корейського виробника з м’яким складом, що відмінно підходить для чутливої шкіри. Сироватка ефективно відновлює гідроліпідний баланс і нормалізує роботу сальних залоз. Активні компоненти: гіалуронова кислота, березовий сік, вітамін С і рослинні екстракти – склад натуральний і не несе ризику алергій.
  3. Marie Fresh Cosmetics anti acne serum – сироватка для боротьби з висипаннями і акне, що підходить майже для будь-якого типу шкіри. Засіб універсальний і його легко поєднувати з іншими продуктами. До складу входять ніацинамід, цераміди і натуральні олії. Уже після першого застосування шкіра стає матовою, спадають запалення.
  4. Fraijour biome 5-lacto treatment ampoule ідеально підійде для сухої шкіри або як відновлювальний засіб під час лікування акне. Сироватка ефективно загоює дрібні ушкодження, бореться з сухістю і підвищує пружність шкіри завдяки екстракту ферменту біфіду і високій концентрації фільтрату лактобактерій.
  5. Dr. Ceuracle ac care solution blue one – ще один продукт корейського виробництва. Ця сироватка для точкового нанесення створена для лікування акне. Завдяки особливостям використання це економічний засіб. Діючі компоненти: саліцилова, молочна кислоти та антибактеріальний актив Sopholiance. Засіб ефективний і для лікування постакне.

Ці та інші продукти ви можете знайти в інтернет-магазині ISEI.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована