5 кроків: як швидко підготувати шкіру до вечірки

Свято наближається, отже довкола панує атмосфера передсвяткової суєти, ейфорії та легкої паніки. Місто сяє святковими вітринами і, співаючи Джингл Белз на кожному кроці, спостерігає, як затори та черги в магазинах ростуть не щодня, а щогодини.

У цьому марафоні “встигнути все і навіть більше” знайти час для себе та своєї шкіри можуть лише гуру тайм-менеджменту. Для тих, хто не має цієї суперсили, ми підготували невелику інструкцію, яка допоможе стати не лише зіркою новорічних дедлайнів, а й будь-якої вечірки.

Крок №1. Глибоко очищаємо та відлущуємо шкіру напередодні свята

Цей етап готує ваше обличчя до подальшого догляду та макіяжу. Щоб корисні інгредієнти проникли глибоко в дерму, а тональні засоби наносилися рівно, важливо очистити пори і відлущити мертві клітини. Тільки тоді ваша шкіра буде виглядати свіжою та сяючою.

За день або два перед важливою подією, ввечері після звичайного очищення нанесіть на обличчя скраб або кислотний пілінг. Краще обрати вже знайомий, перевірений вами засіб. Це стосується всіх продуктів, які ви використовуєте перед “виходом у люди”. Адже навіть гіпоалергенний крем може спричинити індивідуальну негативну реакцію. У зимову пору року ми радили б зупинити свій вибір на кислотних пілінгах. Вони працюють дбайливіше, ніж скраби, не пересушуючи і не подразнюючи шкіру.

Missha Mascure Peeling Solution Sheet Mask PHA – маска-пілінг для обличчя з PHA-кислотами та екстрактом бергамоту. Очищає, заспокоює запалення, освітлює та глибоко зволожує.

Eyenlip Galactomyces Peeling Gel Пілінг – гель-пілінг з екстрактом галактомісісу та фруктовими екстрактами. Очищає, видаляє омертвілі клітини та пом’якшує шкіру.

Rosette Gommage Exfoliator Peeling Gel – делікатний пілінг з АНА-кислотами. Прибирає лущення, шліфує та вирівнює тон. Підходить навіть для чутливої ​​шкіри.

Крок №2. Наносимо нічну маску перед сном

Нічна маска – це надійний і простий засіб врятувати шкіру від будь-яких неприємностей. Поки ви спите — вона прибере лущення, тьмяність і запалення, зволожить та вирівняє колір обличчя. Пояснимо, чому ці чарівні властивості мають реальне наукове підтвердження.

“Коли організм перебуває у глибокому, спокійному сні, метаболізм шкіри збільшується, клітини шкіри реплікуються та розмножуються. Інгредієнти нічних масок допомагають прискорити ці процеси”, — пояснює дерматологічний хірург Денді Енгельман.

Наносьте маску після демакіяжу та очищення, тонким шаром, мінімум за пів години до сну. Засіб має встигнути вбратися.

Важливо вибрати правильний продукт із складом, який вирішуватиме саме ваш запит. Ми підібрали кілька варіантів для різних типів шкіри.

Dr.Jart Cicapair Sleeping Mask – нічна заспокійлива маска для обличчя з екстрактом азіатської центели. Прибирає почервоніння, зменшує запалення, сприяє регенерації дерми та стимулює синтез колагену. Заспокоює запалену та втомлену шкіру, відновлює пружність, тонус, свіжий вигляд. Підійде для жирної та проблемної шкіри.

Missha Talks Vegan Squeeze Skin Fitness – нічна відновлююча маска з екстрактами гарбуза та червоної квасолі. Глибоко живить, насичує корисними мікроелементами, загоює пошкодження, підвищує пружність. Підійде для сухої, виснаженої та тьмяної шкіри.

A’pieu Good Night Water Sleeping Mask – нічна зволожуюча маска для обличчя з колагеном, екстрактами ромашки та лаванди. Знімає запальні процеси втомленої шкіри, заспокоює дерму. Відновлює гідробаланс, прибирає лущення, розслаблює, робить шкіру гладенькою та оксамитовою. Підійде для будь-якого типу шкіри.

Крок №3. Прибираємо набряки та темні кола під очима

Сучасні інста-діви вважають, що в холодильнику будь-якої дівчини обов’язково має бути 3 продукти: авокадо, листя салату та гідрогелеві патчі. І хоч ми не любителі кліше, змушені погодитися, що патчі – це must-have і вашого холодильника, і вашого догляду за собою. Навіть не уявляємо, як ми жили без них раніше. Ця паличка-виручалочка, прибирає набряки та стирає сліди будь-якої втоми.

11 Village Factory Smiling Eye Patch – гідрогелеві патчі на основі льодовикової води, екстрактами лакриці та ацероли. Зволожує, підвищує тонус, освітлює темні кола.

Medi-Peel Hyaluron Aqua Peptide 9 Ampoule Eye Patch – гідрогелеві патчі з пептидами. Зволожують, прибирають набряки, підтягують шкіру та вирівнюють зморшки.

Крок №4. Використовуємо тканинну маску

Тканинні маски швидко зволожують та насичують шкіру. Вони працюють як оклюзія – фізичний бар’єр, який запечатує суміш корисних вам інгредієнтів і не дає їм випаровуватися.

“Тканинні маски чудові, тому що вони дозволяють шкірі “відпочивати”, у той час як вона насичується зволожуючими, освітлюючими або омолоджуючими інгредієнтами, і дають додатковий імпульс вашій поточній б’юті-рутині, коли вона вам найбільше потрібна”, – каже дерматолог Вікторії Бекхем, Гарольд Лансер.

Нанесіть тканинну маску відразу після того, як “приклеїли” патчі. І не забудьте зняти її через 15 – 30 хвилин. Не варто перетримувати засіб, суха маска не зволожує, а навпаки, тягне вологу з вашої шкіри.

Mizon Enjoy Vital-Up Time Firming Mask – маска для обличчя з екстрактом граната та касторовою олією. Зволожує, підтягує, розгладжує дрібні мімічні зморшки. Підійде для зрілої сухої шкіри, але може бути важкуватою для жирної та проблемної.

Medi-Peel Vitamin Bomb Refreshing Mask – вітамінна тканинна маска з гіалуроновою кислотою, вітаміном С, ніацинамідом. Має потужну антиоксидантну дію, зволожує, освітлює, надає шкірі сяйва.

Крок №5. Робимо масаж обличчя та наносимо звичайний догляд

Масаж обличчя стимулює кровообіг, прибирає набряки, розгладжує зморшки та підтягує овал обличчя. Є безліч засобів і технік, які допоможуть зробити цей процес простим і приємним.

Якщо у вас немає часу, але є нефритовий ролер, ви можете зробити масаж по тканинній масці. Він допоможе активним інгредієнтам працювати ще краще, прибере набряки та додасть шкірі рум’янцю.

Якщо роллера немає, після маски нанесіть свою улюблену олію, сироватку або крем. Увімкніть ютюб-туторіал і добре пропрацюйте всі масажні лінії пальцями, скребком гуаша або мікрострумами.

Далі нанесіть засоби, якими завершуєте свій звичайний догляд. Не забудьте про крем під очі, крем для рук та зволожуючий бальзам для губ.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована