Алое вера: чим корисний для шкіри обличчя і волосся

Сучасна ботаніка розрізняє близько 300 підвидів алое вера. Всі вони мають одну унікальну особливість – ріст в умовах, абсолютно непридатних для інших трав’янистих.

Це ускладнює чітке визначення ореолу походження рослини: цей вид прекрасно почуває себе як в жаркому африканському кліматі, так і в помірно-континентальній Європі.

Зовні рослина являє собою невеликий чагарник з м’ясистим, схожими на розетки зеленим листям. Листя алое відрізняються гладкою поверхнею з зубчастими краями і можуть досягати до 50 см в довжину. У період цвітіння алое викидає відростки з квітами, пофарбованими в жовто-червоні палітри.

Косметологічна і медична цінність рослини міститься саме в листі. У їх складі виявлено понад 200 ефективних інгредієнтів – ферментів, вітамінів, мінералів, амінокислот, полісахаридів.

Цікавий діючий компонент соку алое – полісахарид ацеманан, який захищає клітини і мембрани людського організму від вірусів і бактерій.

У високій концентрації рослина містить вітаміни груп А, В, С і Е, а також мінерали – натрій, фосфор, магній, кальцій, калій.

Сік алое вера часто виступає в якості основного компоненту рецептів народної медицини і домашній косметології. Як «працює» алое вера в складах масок та кремів для обличчя, гелів и лосьйонів для тіла, шампунів и кондиціонерів для волосся?

Тканинні маски для обличчя з алое вера: рейтинг від ISEI

Missha Airy Fit Sheet Mask Aloe

Тканинна маска від Missha пропонує приголомшливий ефект зволоження шкіри. Крім позбавлення дерми від відчуття сухості, основні діючі компоненти «працюють» з проблемними зонами – заспокоюють роздратування і запалення, нормалізують роботу сальних залоз, освітлюють темні ділянки обличчя.

Головним ефективним інгредієнтом есенції, якою просякнута тонка тканинна основа, став екстракт алое вера. Його дія доповнює екстракт бергамоту, освітлюючи тон шкіри і залишає на обличчі приємне відчуття свіжості.

11 Village Factory Daily Fresh Up Aloe

Маска от Village 11 Factory дарує обличчю приємну б’юті-процедуру, спрямовану на глибоке зволоження, зняття роздратувань шкіри і загоєння пошкоджених ділянок.

Формула продукту включає два рівнозначних за ефективністю інгредієнта. Алое в складі есенції відповідає за зволоження і заспокійливий ефект. Екстракт центелли азіатської надає потужний антивіковий вплив – розгладжує дрібні зморшки і попереджає появу нових.

Missha Pure Source Cell Sheet Mask Aloe

Ще один ефективний доглядовий засіб від Missha забезпечує нормалізацію гідробалансу дерми і її глибоке очищення. Завдяки високій концентрації екстракту алое вера в складі маски еластичність шкіри підвищується, процеси вироблення шкірного себума нормалізуються, усуваються вогнища запалень.

Відразу після використання маски обличчя тонізується, на шкірі залишається відчуття свіжості і чистоти. При регулярному застосуванні препарату спостерігається помітне оздоровлення дерми – вологий баланс відновлюється, запальні процеси стають менш вираженими.

 

Tony Moly Fresh To Go Mask Sheet Aloe

Експрес-догляд за обличчям забезпечує тканинна маска Tony Moly. Відновлюючи водний баланс дерми, маска покращує еластичність і зміцнює природні захисні функції шкіри.

Завдяки тонкій тканинній основі маска щільно прилягає до обличчя, доставляючи активні інгредієнти в глибокі шари епідермісу. Б’юті-засіб необхідно накладати на попередньо очищену, тонізовану шкіру, залишати на 20-30 хвилин, а після зняти, «вбивши» залишки есенції в шкіру легкими рухами.

Mizon Joyful Time Essence Mask Aloe

Глибоку насолоду для шкіри обличчя дарує маска з алое від ще одного легендарного корейського бренду – Mizon.

Маска швидко зволожує і розслабляє шкіру, усуває відчуття сухості, бореться з лущенням.

Pascucci Good Face Eco Mask Sheet Aloe

Порцію інтенсивного зволоження і пом’якшення шкіри надає маска з алое від Pascucci. Завдяки здатності основного діючого компоненту до стабілізації кровообігу і активізації процесів регенерації клітин, маска вирівнює тон обличчя , допомагає боротися з висипаннями і акне, позбавляє дерму від лущення.

Сила алое вера підкріплена дією фільтрату галактомісіса (екстракт дріжджових грибів). Традиційний для корейської косметики компонент сприяє швидкому відновленню шкіри і наповненню клітин поживними речовинами. Регулярне застосування маски інтенсивно ревіталізує дерму, надаючи потужний антивіковий ефект.

Гель для обличчя з алое вера: рейтинг від ISEI

FromNature Aloevera 99%

Гель для обличчя від FromNature збагачений висококонцентрованим екстрактом алое вера. Основна дія інгредієнта направлена на глибоке зволоження і пом’якшення шкірного покриву.

Формула засобу містить 99% витяжки з листя алое. Що ж приходиться на остальний 1%? Корейські косметологи доповнили рецептуру продукту 6-ю травами і 4-ма квітковими екстрактами. Шавлія, розмарин, ромашка, лаванда, перцева м’ята – активні інгредієнти миттєво заспокоюють і охолоджують дерму.

Гель миттєво вбирається, залишаючи шкірі відчуття свіжості і зволоженості. Продукт особливо рекомендований власницям сухої, чутливої ​​шкіри.

A’pieu Waterful Aloe Soothing Gel

A’pieu Waterful – унікальний SOSзасіб для роздратованої, запаленої і сухої шкіри.

Проникаючи в глибокі шари епідермісу, екстракт алое сприяє відновленню шкіри, її моментальному зволоженню, утворює на її поверхні невидимий захисний бар’єр від негативного впливу зовнішнього середовища.

Гель використовують для глибокого зволоження обличчя  і тіла. Його наносять на попередньо очищену шкіру і залишають до повного вбирання.

Допоміжні компоненти складу – центелла азіатська, яка посилює заспокійливий ефект засобу і надає антиоксидантну дію, а також гіалуронова кислота, що утримує вологу в клітинах.

Shinetree Soothing & Brightening Aloe&Green Tea Gel

Заспокійливий гель для обличчя від Shinetree призначений для експрес-догляду за шкірою. Формула засобу включила два потужних компонента. Екстракт алое вера делікатно заспокоює і глибоко зволожує дерму. Екстракт зеленого чаю бореться із запальними процесами, заспокоює роздратування, тонізує шкіру.

Легка гелева консистенція засобу добре розподіляється по шкірі, швидко вбирається, не залишаючи відчуття липкості. Засіб наносять на попередньо очищене обличчя делікатними масажними рухами, уникаючи області навколо очей і рота.

Гель для душу з алое вера: рейтинг від ISEI

O’Herbal Relaxing Shower Gel with Aloe Vera

Гель для душу з екстрактом алое вера від O’Herbal делікатно очищає, освіжає і тонізує дерму. Головний ефективний інгредієнт засобу має потужну бактерицидну і протизапальну характеристику. Проникаючи глибоко в клітини тканин, алое запускає процеси регенерації дерми, бореться з подразненнями, зволожує шкіру і знімає відчуття напруги.

Holika Holika Aloe 99 Soothing Gel

Заспокійливий гель з алое від корейського бренду Holika Holika глибоко зволожує і інтенсивно охолоджує дерму. Гель делікатно очищає шкіру, відлущує омертвілі клітини, живить і пом’якшує.

99% складу продукту – це сік алое вера. Гіпоалергенний інгредієнт підходить для будь-якого типу шкіри – в тому числі, чутливої.

Holika Holika Aloe 92 Shower Gel

Holika Holika Aloe 92 Shower Gel – ще одна рецептура для догляду за тілом, в основі якої лежить екстракт алое вера. Формула продукту на 92% складається з соку алое вера сорту Барбаденсіс, який живить, зволожує і делікатно очищає шкіру, створюючи на її поверхні невидимий захисний бар’єр від негативного впливу зовні середовища.

Масло для волосся з алое вера: рейтинг від ISEI

Ellips Hair Vitamin Shiny Black

Дія вітамінів для волосся «Нічне сяйво» від Ellips направлено на живлення темного волосся і їх захист від шкідливого впливу зовнішнього середовища.

Екстракт алое вера, який став провідним інгредієнтом засобу, робить волосся більш пружними, запобігає сплутуванню кінчиків. Дія засобу посилена маслом лісового горіха – воно зволожує і живить локони комплексом корисних вітамінів, кислот.

Мало 10-ти капсул? Ellips пропонує купити вітаміни для волосся «Нічне сяйво» комплексом – в зручній упаковці з 50-ю капсулами!

Ellips Hair Vitamin Smooth&Shiny

Незмивне масло «Роскішне сяйво» також засноване на силі алое вера. Завдяки ефективному компоненту пружність волосся моментально підвищується. Глибоко проникаючи в структуру кожного волоска, масло активно бореться з проблемою посічених кінчиків.

Корисні властивості алое вера: шкіра і волосся

Алое – рослина, яку можна зустріти практично в кожній квартирі. Воно невибагливе у догляді, його застосовують при лікуванні різних захворювань і усунення косметичних дефектів.

Алое, як і будь-яке інша кімнатна рослина, очищає повітря, а також зміцнює імунітет, має бактерицидний ефект, антиалергічну дію, має послаблюючу і сечогінну дію, покращує травлення.

Що ж говорять косметологи? Сік алое вера – визнаний інгредієнт, який притягається для виготовлення масок, лосьйонів, тонерів в домашніх умовах. Ефективність рослини успішно застосовується і в сучасній б’юті-індустрії.

Косметологи виділяють 6 найважливіших властивостей алое:

Глибоке зволоження

Сімейство кактусових, до яких ботаніки відносять алое вера,  яке відрізняється однією цікавою здатністю – він тривалий час утримує вологу в листках. Сік алое вера проникає в глибокі шари дерми в 4 (!) рази швидше, ніж звичайна вода, сприяючи її моментальному, глибокому зволоженню і запобігаючи ризик її зневоднення.

Заспокійливий ефект

Алое підходить жінкам із проблемною шкірою. Рослина швидко заспокоює роздратовані ділянки епідермісу, має протизапальну дію. Алое також використовують при сонячних опіках, укусах комах.

Прискорення процесів регенерації

Завдяки алое шкіра швидше оновлюється. Екстракти рослин сприяють відлущуванню відмерлих клітин і прискорюють процеси регенерації тканин.

Антивіковий вплив

Ще одна особливість рослини – стимулювання вироблення шкірою власного колагену і гіалуронової кислоти, які подовжують молодість шкіри. За рахунок високого змісту в соку алое вітамінів С і Е рослина виступає в якості прекрасного антиоксиданту, уповільнює процеси руйнування клітин.

Захист

Швидко поглинаючись у шкіру, екстракт алое залишає на ній невидимий захисний бар’єр, який чинить опір негативним впливам зовнішнього середовища.

Акцент на волосся

Сік алое чудово кондиціонує локони, роблячи їх гладкими і шовковистими. Рослина активує ріст волосся, відновлює їх природну густоту і сприяє усуненню лупи.

Алое вера для обличчя від висипів

Сік алое має протизапальну, антибактеріальну, тонізуючу, регенеруючу і захисну дію, що вкрай корисно для проблемної шкіри.

Екстракти рослин:

  1. Успішно борються із запальними процесами, знищують бактерії. Активні речовини рослин глибоко проникають в осередки запалень і ліквідують їх.
  2. Справляються з гнійними запаленнями – вони сприяють «розтину» гнійників і загоєнню ран.
  3. Тонізують, зволожують і живлять епідеміс. Алое насичує клітини вітамінами і мінералами, необхідними для підтримання їх здоров’я та молодості, відновлюють процеси обміну речовин на клітинному рівні.

Як боротися з висипаннями вдома, залучаючи силу алое?

Зробіть лосьйон

Від глибоких підшкірних прищів допоможе позбутися лосьйон з алое. Для приготування косметичного засобу необхідно змішати 30-40 мл соку рослини, 10 мл саліцилового спирту і 50 мл води. Отриману суміш зберігайте в холодильнику, ретельно протираючи нею обличчя двічі в день.

Заморозьте лід

Обробка проблемних ділянок шкіри льодом з соком алое не просто усуне висипання, але і буде освіжати, тонізувати шкіру. Візьміть 100 мл відвару шавлії або лікарської ромашки і змішайте з 50 мл соку алое. Залийте рідину в ємність для заморозки льоду, протираючи попередньо очищену шкіру готовими кубиками вранці і ввечері.

Нанесіть маску

Маски з алое усувають надмірну жирність шкіри, звужують пори, надають протизапальний ефект. Відомо безліч масок, в яких рослина виступає головним дієвим інгредієнтом. Ось рецепт одного з них:

  1. Змішайте 1 яєчний білок, 2 ст.л. кашки з листя алое і 3 ст.л. соку алое.
  2. Розподіліть суміш по обличчю рівномірним шаром.
  3. Через 20-30 хвилин змийте теплою водою.

Чи є протипоказання до використання алое? Рослину не рекомендують застосовувати при індивідуальній непереносимості або при наявності будь-яких новоутворень на шкірі.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована