Кондиціонер для волосся: що таке, як користуватися, навіщо потрібен

Красиве і густе волосся – не тільки вплив спадковості, а й результат докладених зусиль. Використовуючи лише шампунь, ви очищуєте шкіру голови і локони від різних забруднень і засобів для укладки, але ніяк не зволожуєте їх. Унаслідок цього волосся стає більш сухим, пошкодженим і схильним до ламкості. Тому його потрібно живити і захищати, що і робить кондиціонер для волосся. Правильно підібравши засіб, ви зможете уникнути сухості, ламкості та сплутаності пасм. Знайти відповідний продукт для свого волосся ви можете на сайті інтернет-магазину ISEI.

Що таке кондиціонер для волосся і навіщо він необхідний

Кондиціонер для волосся – один з доглядових засобів, яким необхідно регулярно користуватися після миття голови шампунем. Витягти максимум користі вийде, тільки розібравшись з тим, що такекондиціонер, а також як його правильно підбирати і застосовувати.

Кондиціонер для волосся: що таке, як користуватися, навіщо потрібен

Щоб краще зрозуміти, як діє кондиціонер, спочатку важливо розібратися, який вплив чинить на волосся шампунь. Основна функція полягає в очищенні волосся і шкіри голови від забруднень, різних засобів для укладки і надлишків шкірного сала. При цьому шампунь розкриває волосяні лусочки. Якщо залишити їх у такому стані, волосся почне пушитися, стане більш ламким, буде плутатися і погано розчісуватися.

Кондиціонер необхідний, щоб закрити лусочки і повернути пасмам доглянутий вигляд. Завдяки йому локони матимуть гладкий, зволожений, блискучий і слухняний вигляд, а також менше піддаватимуться ламкості.

#
Картинка
Назва
Рейтинг
Магазин
1
Відновлюючий кондиціонер
5
2
Naris Cosmetics Кондиционер для волос Velvety M, 400 мл
5
3
Кондиціонер інтенсивно живильний
5
4
Незмивний кондиціонер для волосся
5
5
Двофазний спрей-кондиціонер для сухого та пошкодженого волосся
5

У складі кондиціонерів для волосся зазвичай містяться олії, пом’якшувальні речовини і катіонні поверхнево-активні речовини, які очищають шкіру голови і волосся від надлишку жиру. Також у них присутні спеціальні добавки, завдяки яким локони насичуються корисними елементами, необхідними для їхнього здоров’я. Крім того, багато виробників випускають засоби з додатковими функціями, наприклад для додання зачісці об’єму або з ефектом антистатика.

Які бувають види кондиціонерів для волосся

Кондиціонери для волосся випускаються в різних формах. Їх усі можна розділити на 2 великі групи: змивні та незмивні склади. Найпопулярніші різновиди:

  • незмивні спреї;
  • бальзами (можуть бути змивними і незмивними);
  • шампуні з кондиціонерами;
  • зволожувальні засоби;
  • кондиціонери для пошкодженого волосся;
  • незмивні засоби для блиску локонів.

Між собою види відрізняються за способом застосування, текстурою, ефектом.

Особливості спреїв-кондиціонерів для волосся

Легкі спреї-кондиціонери почали випускати відносно недавно. Вони продаються у вигляді флаконів з пульверизатором. Користуватися таким засобом дуже просто і зручно. Його акуратно наносять на сухі або вологі пасма і рівномірно розподіляють по довжині пасм, не чіпаючи коріння. Засіб змивати не потрібно. Він чудово підходить для сухого волосся, а ось схильні до жирності прядки такий засіб може обтяжити. Ще є двофазні спреї.

Особливості бальзамів-кондиціонерів

Цей універсальний продукт поєднує в собі корисні властивості як бальзамів, так і кондиціонерів. Засіб забезпечує захист волосся від негативного впливу жорсткої води, а також надає шевелюрі гладкість і шовковистість. Такий продукт ще досить часто називають бальзам-ополіскувач. Оскільки засіб вважається універсальним, його можуть застосовувати люди з будь-яким типом волосся. Зазвичай бальзам відповідає за надання додаткового об’єму, блиску і гладкості волосся.

Дівчатам з тьмяним волоссям обов’язково потрібен бальзам.

Особливості шампунів з кондиціонером

Багато хто так полюбив засоби 2-в-1 за рахунок економії часу. Шампунь з кондиціонером робить волосся одночасно чистим і доглянутим. Однак трихологи не рекомендують застосовувати такий засіб регулярно. Шампунь-кондиціонер можна розглядати як тимчасовий засіб. Якщо ви перебуваєте в поїздці або вранці у вас не вистачає часу на нанесення кондиціонера, такий засіб чудово впорається з поставленим завданням.

Особливості зволожувальних кондиціонерів для волосся

Зволоження – одне з найважливіших завдань під час догляду за локонами. Такі кондиціонери більше підходять для сухого, ламкого і нормального волосся. Завдяки своїм властивостям зволожувальний засіб робить пасма гладкими і захищає їх від негативного впливу прямих сонячних променів та інших факторів зовнішнього середовища. Такі кондиціонери рекомендується використовувати всім, хто часто користується плойкою або феном, фарбує волосся або робить хімічну завивку.

Особливості кондиціонерів для пошкодженого волосся

Багато хто часто стикається з такою проблемою, як пошкодження волосся. Це не дивно, адже волосся щодня піддається розчісуванню, укладанню, сушінню феном, впливу плойки та інших негативних факторів.

На сайті інтернет-магазину ISEI представлений широкий асортимент засобів для пошкоджених локонів. Велика частина з них містить у складі натуральні олії, кератин та інші речовини, які усувають пошкодження в структурі волосся, зміцнюють і захищають його від подальшого руйнування. Саме тому вони відмінно підходять людям з тонкими і млявими локонами, а також для власників пофарбованих або мелірованих пасом.

Особливості кондиціонерів для блиску

Головна відмінність таких кондиціонерів полягає в тому, що вони надають блиск волоссю і роблять його більш гладким і шовковистим. Багато хто відзначає, що шевелюра після такого засобу має вигляд, ніби після зйомок рекламного ролика. Крім того, сяючі гладкі пасма мають доглянутий і шикарний вигляд.

Кондиціонер для волосся: що таке, як користуватися, навіщо потрібен

 

Як правильно користуватися кондиціонером для волосся

Щоб ефект від застосування кондиціонера був помітний, необхідно правильно його використовувати. Купивши відповідний для ваших локонів засіб, слід дотримуватися таких рекомендацій:

  1. Вимийте волосся шампунем і ретельно обполосніть його (зараз у тренді використовувати шампунь і кондиціонер різних марок і орієнтуватися на стан волосся).
  2. Відіжміть пасма руками або промокніть рушником, щоб позбутися надлишку вологи.
  3. Видавіть на руки необхідну кількість кондиціонера, розподіліть його між долонями і рівномірно нанесіть по всій довжині пасом. Починати краще з кінчиків, адже саме вони найчастіше пошкоджуються насамперед (людям із волоссям, схильним до жирності, краще наносити кондиціонер лише на кінчики). Уникайте потрапляння засобу на шкіру голови та коріння. В іншому разі зачіска втратить прикореневий об’єм, а волосся в цій зоні виглядатиме більш жирним.
  4. Зачекайте необхідний час (на упаковці засобу вказується, скільки хвилин потрібно тримати склад). Зазвичай кондиціонер тримають 2-3 хвилини, але є й кондиціонери миттєвої дії.
  5. Ретельно змийте кондиціонер теплою водою. Залишки засобів можуть призвести до обтяження локонів і зроблять зовнішній вигляд недоглянутим.
  6. Закінчити процедуру можна ополіскуванням прохолодною водою.

Спосіб застосування незмивних засобів набагато простіший: просто нанесіть засіб на вологе або сухе волосся (прочитайте інструкцію на упаковці). Такі кондиціонери не змивають до наступного миття голови.

Навіть якщо від природи у вас не розкішне волосся, це не привід засмучуватися. Правильно підібраний догляд зробить ваше волосся предметом гордості і справжньою окрасою. Вибирайте потрібний кондиціонер на сайті інтернет-магазину ISEI і підтримуйте здоров’я вашого волосся.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована