Кращий кератин для волосся: рейтинг від ISEI

Що таке кератин

Кератин – білок, який виступає головним структурним компонентом волоса. Наше волосся складається на:

1% – з пігменту, що визначає їх колір;

6% – з ліпідів, що визначають їх міцність;

15% – з води;

78% – з білка кератину.

Здорове, сильне, пружне волосся – показник того, що захисні функції кератину повністю виконують свою «роботу». Дефіцит білка висушує волосся і призводить до їх ламкості, робить крихкими і пористими.

Спеціальні б’юті-засоби, що містять кератин, допомагають відновити природну захисну оболонку волосся, заповнюють пошкоджені структури, забезпечують силу і блиск.


Кератин – білок, що володіє механічною міцністю і виступає основним структурним компонентом волосся, нігтів, зубів. Елемент відповідає за здоров’я і красу волосся – він робить локони сильними, пружними, усуває ламкість. Організм людини виробляє білок самостійно, однак в результаті ряду факторів його кількість може стрімко зменшитися.

Дефіцит кератину у волоссі обумовлений:

  1. Негативним впливом зовнішнього середовища – атмосферними опадами, УФ-випромінюванням.
  2. Стресами, дестабілізацією роботи нервової системи.
  3. Неправильним харчуванням, агресивними дієтами.
  4. Термічними обробками волосся (регулярне сушіння феном, використання випрямлячів або плойок).
  5. Хімічними завивками, фарбуванням.

Щоб організм безперебійно виробляв кератин, йому потрібне постійне живлення певними мікроелементами. Білок починає вироблятися активніше при постійному вживанні риби, м’яса, молочних продуктів. Прискорить вироблення кератину вітамін В6, що міститься в горіхах, сої, печінки.

При цьому важливо враховувати, що темне волосся містить більшу кількість кератину в порівнянні зі світлими. Рівне волосся містять кератину більше, ніж кучеряве – через свою більш щільну структуру.


Що робить кератин для волосся

Користь кератину неоціненна – коли інші елементи впливають виключно на поверхню волосся, молекула білка проникає глибоко в його структуру, відновлюючи зсередини.

Кератин для волосся:

  • робить локони бездоганно гладкими, надає їм природний блиск;
  • глибоко зволожує локони, позбавляючи їх від ламкості;
  • полегшує процес розчісування і укладання, усуває «пухнастість»;
  • покращує структуру волосся по всій довжині;
  • підвищує міцність волосся, створює на їх поверхні потужну захисну оболонку від негативного впливу зовнішнього середовища.

Цікаво! Історія кератину як косметичної процедури бере початок в Бразилії. Складна структура волосся, якою наділені жителі Південної Америки, зробила необхідним «дисциплінування» неслухняних локонів. Саме тут були розроблені перші косметичні засоби, що дозволяють «вводити» кератин в структуру волоса. Пізніше моду на кератинове випрямлення перейняла Північна Америка, а після процедура стрімко популяризувалась у всьому світі.

Кератин, який притягається для косметичних процедур, добувають з овечої вовни, копит ссавців, пташиного пір’я. Молекули кератину, отримані із зазначених продуктів, мають досить велику молекулярну масу, а значить не можуть використовуватися в чистому вигляді.

Для того, щоб зменшити вагу молекул і дозволити їм проникати глибоко в структуру волосся, кератин гідролізують (розбивають на дрібніші частинки). Саме ці частинки стають основою для виробництва шампунів, ополіскувачів, масок з кератином, а також спеціальних засобів для салонних процедур.


Кератин для волосся: користь і чи псує кератин волосся

Неоціненні переваги кератину лягли в основу спеціальних доглядових процедур. Так, кератинове відновлення волосся привертає нано-молекули білка, які роблять волосся гладкими, шовковистим і ідеально рівними вже після першої процедури.

Кератинове відновлення волосся передбачає проведення ряду етапів:

  1. Ретельне миття голови з використанням спеціального шампуню.
  2. Розподіл кератинової маски по поверхні волосся.
  3. Сушіння волосся феном.
  4. Випрямлення сухого волосся плойкою (для «запечатування» білка в структуру волоса).
  5. Змивання надлишків кератину, нанесення бальзаму і сушіння волосся.

Що дає процедура кератинового відновлення? Після її проведення волосся:

  • стають рівними, гладкими, слухняними;
  • виглядають живими і здоровими;
  • перестають сіктися;
  • втрачають ламкість.

Кератин також створює на поверхні волосся невидимий захисний шар, який уберігає їх від термічної обробки, негативного впливу зовнішніх чинників (УФ-випромінювання, атмосферних опадів, вітру). Ефект від процедури тримається протягом 2-3 місяців.

Чи є недоліки? Після процедури волосся втрачає об’єм, а після нанесення кератину дозволяється користуватися виключно безсульфатними шампунями, щоб кератин не вимивався.

Кератинове зміцнення волосся в домашніх умовах

Завдяки сучасним б’юті-технологіям відновлення волосся за допомогою кератину є не тільки салонною процедурою, але і можливе в домашніх умовах. Виробники пропонують лінійки по догляду за волоссям – шампуні, ополіскувачі, маски, масла, які містять в складі кератин.


Засоби для волосся з кератином

[Oc_products name = “keratin»]

Як підібрати засіб, який допоможе відновити кератиновий дефіцит, не заподіявши шкоди волоссю? Перед покупкою доглядової косметики ретельно вивчіть склад. Максимально ефективні формули містять гідролізований колаген. Завдяки низькій масі його молекул поникають глибоко в структуру волосся, а процес гідролізу робить їх водорозчинними.

Зверніть увагу на шкідливі добавки, найнебезпечнішою серед яких є формальдегід. Згідно зі стандартами, кількість цього компонента в складах б’юті-засобів не повинен перевищувати 2%.

Значним «плюсом» буде зміст в складі засобів вітамінів, масел, рослинних екстрактів та витяжок. Перераховані інгредієнти посилюють дію кератину, забезпечуючи волоссю додаткове зволоження, живлення і відновлення.

Шампунь для волосся з кератином: топ від ISEI

[Oc_products name = “keratin»]

Шампуні с кератином активують процеси виробництва природних кератинових волокон волосся. Вони спрямовані на відновлення, зміцнення і захист локонів від негативного впливу зовнішніх факторів.

Шампунь з кератином від Lador створює на волоссі густу піну з дрібними бульбашками, яка відмінно промиває волосся. Крім функції очищення, склад продукту надає ряд додаткових впливів на локони:

  • кератин відновлює пошкоджені ділянки, заповнюючи структуру кожного волоса зсередини;
  • протеїни шовку відповідають за пружність, силу і шовковистість волосся;
  • ефірні масла живлять волосся вітамінами і мікроелементами, надаючи їм природний блиск.

У складі шампуню відсутні сульфати, силікони, парабени. Його формула має прозору, не дуже щільну консистенцію, яка легко змивається з волосся, залишаючи їм ледве відчутний квітковий аромат.

Засіб від ізраїльського виробника Natural Formula заснований на силі двох потужних інгредієнтів – кератину і пантенола. Кератин проникає глибоко в структуру волосся, заповнюючи собою пошкоджені лусочки, а пантенол захищає волосся від термічної обробки (впливу фена, плойки).

Дія шампуню направлена на відновлення структури і м’якості локонів, повернення їм природного блиску. Шампунь підійде власницям всіх типів волосся. Особливо рекомендований жінкам, які часто користуються феном, плойкою. Для полегшення розчісування і укладання волосся засіб збагачений зволожуючими компонентами.

Маска для волосся з кератином: топ від ISEI

[Oc_products name = “keratin»]

Маска – косметичний продукт, призначений для глибокого живлення та відновлення волосся. Особливо – якщо в складі засобу присутні такі потужні інгредієнти, як кератин. Завдяки високій концентрації активних компонентів результати їх впливу помітні вже після першого застосування, а при регулярному використанні продуктів (1-2 рази на тиждень) волосся набуває сили, пружності, шовковистості.

Маска від Ellips спрямована на пом’якшення, живлення і глибоке зволоження волосся. При регулярному використанні склад робить волосся блискучими, слухняними і гладкими, як шовк. Формула продукту інтенсивно відновлює породжені структури і повертає волоссю життєві сили.

Маска підходить для всіх типів волосся, особливо рекомендована власницям світлого, тонкого волосся. Вона володіє м’якою, делікатною дією і не дуже щільною текстурою, яка добре розподіляється і легко змивається з волосся.

Про-кератиновий комплекс, який став основою складу, доповнений силою екстракту алое вера. Інгредієнт зволожує волосся, полегшуючи його розчісування і оберігаючи від зневоднення.

Масло для волосся Ellips збагачене:

  • про-кератиновим комплексом, що відновлює пошкоджену структуру волосся і додає їм гладкість шовку;
  • екстрактами алое вера, що повертає локонам природний блиск і зберігає оптимальний рівень їх зволоженості.

Масло від Ellips забезпечує інтенсивний незмивний догляд. Склад, поміщений в зручні у використанні капсули, наносять на чисте, вологе волосся, делікатно розподіляючи від коренів до самих кінчиків.

Серія «Бездоганний шовк» розроблена спеціально для сухого і зневодненого волосся.

Масло «Шовкова ніч» забезпечує відновлення і захист для темного волосся. Про-кератиновий комплекс, який став основою формули, миттєво покращує зовнішній вигляд і стан локонів. Волосся стає помітно більш гладким, м’яким і блискучим вже після першого нанесення.

Запатентована технологія індонезійського бренду Pro-Keratin Complex згладжує кутикулу волоса і перешкоджає процесам втрати вологи. Екстракт алое вера, доповнює ефективність продукту, живить і повертає темному волоссю природний блиск.

Спрей для волосся з кератином: топ від ISEI

[Oc_products name = “keratin»]

Спреї для волосся забезпечують волоссю потужний незмивний догляд. Спреї розрізняють за призначенням, способом впливу, складу.

Відновлювальний спрей Lador призначений для всіх типів волосся, які потребують підвищення еластичності, пом’якшення, усунення сухості і ламкості.

Склад спрею збагачений:

  • кератином, що заповнює «порожнечі» в структурі волоса і «склеює» посічені кінчики;
  • колагеном, зміцнює і розгладжує локони, надає їм блиск і гладкість.

Спрей наносять на чисте, трохи підсушене волосся, розподіляючи від коренів до кінчиків, але не наносячи на шкіру голови. Його використовують в якості доглядового засобу або безпосередньо перед процедурою фарбування / хімічної завивки волосся.

Lador Eco Before PPT – засіб у формі спрею, призначений для захисту волосся від агресивних косметичних процедур (фарбування, хімічна завивка) і негативного впливу факторів зовнішнього середовища.

Багатий склад спрея забезпечує волоссю комплексний догляд:

  • кератин відновлює пошкоджену структуру волосся і вирішує проблему посічених кінчиків;
  • колаген зволожує волосся, захищаючи їх від зневоднення і ламкості;
  • муцин равлика регенерує волосяний покрив, повертає йому життєву енергію;
  • масло моринги надає волоссю антиоксидантну дію, стимулює процеси регенерації пошкоджених структур.

Спрей можна використовувати щодня – як термозахист або як додатковий захист перед проведенням агресивних процедур.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована