Як вибрати шампунь для жирного волосся

Чисте доглянуте волосся – те, чого прагне кожна представниця прекрасної статі! Власницям жирного типу волосся дещо складніше доглядати за локонами, адже потрібно не тільки очистити пасма, а й розв’язувати конкретні проблеми шкіри голови. Щоб виправити ситуацію, важливо зрозуміти, чому волосся так швидко масніє і як правильно йому допомогти!

Розуміння жирності волосся

Підвищена активність роботи сальних залоз шкіри голови – головна причина жирного волосся і свербіння голови. Сальні залози виділяють дуже багато жирового секрету, який безперервно впливає на коріння, роблячи його засаленим. Причиною проблеми може бути гормональний дисбаланс або незбалансоване харчування.

Особливості шампунів для жирного волосся

Які шампуні підходять для жирного волосся? Для цього типу волосся спеціально розроблені шампуні з pH 5.8-7. Лужна доглядова косметика відмінно розчиняє жир і забруднення. У їхньому складі є антисептичні та тонізувальні компоненти, рослинні екстракти, протигрибкові речовини. Такий склад нормалізує баланс, освіжає шкіру і прибирає зайву жирність.

Який шампунь вибрати для жирного волосся

Правильно вибрати хороший шампунь для жирної шкіри голови – не зовсім просте завдання. Якщо купити невідповідну косметику, проблема тільки посилиться. То який шампунь кращий для жирного волосся? Нумо розбиратися поетапно і дивитися, які критерії важливі під час вибору.

Тип волосся і ступінь жирності

Перший і важливий критерій вибору шампуню – це тип волосся, для якого він призначений. За типом волосся шампуні діляться на засоби для сухого, нормального, жирного або змішаного волосся. У нашому випадку слід обрати варіант для жирного волосся. Ці засоби ефективно усувають надлишковий жир і дають глибоке очищення.

Деякі виробники вказують на флаконі рівень (ступінь) жирності – низька, висока, середня.

Склад шампуню і його відповідність потребам волосся

Одним з обов’язкових критеріїв вибору шампуню є ретельне вивчення його складу, залежно від потреб. Переконайтеся, що в ньому відсутні компоненти, на які у вас може бути алергія.

До складу шампунів для жирного волосся входять речовини, що забезпечують підсушувальний і абсорбувальний ефект. Ці засоби не зроблять волосся сухим. Їхнє завдання – нормалізувати функцію сальних залоз. Відмінний себорегулювальний ефект забезпечує цинк, мінеральні грязі, глина, рослинні екстракти. У якісних продуктах завжди є в складі пантенол, протеїни, гліцерин, олії, вітаміни групи В і Е.

Варто насторожено поставитися до продукту, у складі якого є формальдегіди, ароматизатори, синтетика, загусники, спирт і сульфати.

Додаткові фактори: безпека, аромат, бренд

Визначившись із головними критеріями вибору, переходимо до додаткових, але не менш важливих.

  • Безпека. Як переконатися, що засіб безпечний? Експерти запевняють, що безпечні шампуні погано піняться, але при цьому добре справляються зі своїм основним завданням. Це можна перевірити тільки на практиці.
  • Аромат. Якісні шампуні не мають різкого запаморочливого аромату, тому що не містять агресивних ароматизаторів. Як правило, це стримані приємні запахи. Вибирайте такий засіб, аромат якого буде подобатися.
  • Бренд. Віддавайте перевагу компаніям, які добре себе зарекомендували на ринку і завоювали повагу покупців. Такі бренди працюють давно, тому їм невигідно продавати неякісну продукцію і псувати репутацію.

У нашому магазині ви знайдете якісні шампуні для жирного і не тільки волосся.

Поради щодо застосування та догляду

Кожній дівчині та жінці важливо знати, як правильно користуватися шампунем для жирних локонів. Це допоможе вашій зачісці завжди мати гарний і доглянутий вигляд!

Частота використання

У цьому питанні все індивідуально й орієнтуватися потрібно на рівень жирності волосся.

  • Низька. Мити голову можна не так часто – 2 рази на тиждень буде достатньо.
  • Середня. У цьому разі використовуйте шампунь для жирного волосся через день-два.
  • Висока. Мийте голову щодня, підбираючи щадні шампуні для щоденного використання.

Правильно підібраний засіб для очищення може не тільки добре вимити волосся, а й знизити жирність волосся і шкіри голови.

Правильна техніка нанесення і змивання

Досвідчені перукарі та стилісти радять дотримуватися таких рекомендацій під час миття голови:

  • Перед миттям голови добре розчешіть волосся.
  • Рясно змочіть усі локони під струменем води, не менш як хвилину. Якщо волосся довге, переконайтеся, що воно все просочилося водою. Цей етап буде зробити легше, розділяючи волосся на невеликі пасма і промакуючи. Важливо, щоб температура води була комфортною для шкіри.
  • Видавлюємо шампунь. Він має бути на долоні розміром із велику монету. Спочатку розітріть засіб у долонях, потім акуратно втирайте в корені та шкіру голови, далі – по довжині.
  • Після кількох хвилин масажування добре змиваємо водою. Можна повторно нанести шампунь для глибшого очищення.

Після миття голови бажано використовувати бальзам або кондиціонер для захисту волосся.

Додаткові засоби для комплексного догляду

Одного шампуню в догляді за волоссям буде мало. Вибирайте відповідні маски, бальзами та вітаміни.

Бальзам чинить поверхневу дію на волосся, обволікає його, надає блиск і робить локони слухняними. Активні компоненти маски проникають в структуру волосся і живлять зсередини, роблячи пасма живими та красивими!

Правильно підібраний комплексний догляд полегшить власницям жирного волосся миття голови. У результаті ваші локони отримають красу і здоров’я!

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована