10 найкращих шампунів для волосся

Для кожної представниці прекрасної статі, яка поважає себе, важливо мати доглянуте чисте волосся. Однак трапляються ситуації, коли не можна традиційно помити й висушити голову. Що ж робити в таких випадках? На щастя, сучасна індустрія краси просунулася далеко вперед і розробила практичний експрес-засіб. Так, це сухий шампунь! Справжня паличка-виручалочка для екстрених випадків, незамінний варіант для подорожей.

Що таке сухий шампунь для волосся?

Сухий шампунь – це сучасний продукт для волосся, який використовується для абсорбування надлишків шкірного сала і бруду з волосся без використання води. Він наноситься у вигляді аерозолю або порошку і втирається у волосся і шкіру голови. Сухі шампуні освіжають, надають зачісці об’єму, а волоссю – приємного запаху. Ми отримуємо миттєвий ефект свіжовимитого волосся!

У складі б’юті-продукту міститься дрібнодисперсний порошок натурального походження. Його завдання – абсорбувати надлишки шкірного сала, бруд і пил, надати локонам доглянутого вигляду. Популярні абсорбенти – кукурудзяний крохмаль, тальк, біла глина, камедь і рисове борошно. Крім натуральних компонентів, у засобах можуть міститися добавки, що доглядають за пасмами. Вони дбайливо захищають від негативних факторів зовнішнього середовища і зміцнюють волосяні цибулини.

Особливості та плюси сухого шампуню для волосся

Вивчивши поради та рекомендації професійних стилістів, пропонуємо ознайомитися з перевагами сухих шампунів.

  • Економія часу. Освіжає волосся без необхідності його миття. Це особливо зручно, коли ви не маєте часу на повноцінне миття голови, наприклад, вранці перед роботою або в поїздці.
  • Збільшення об’єму. Абсорбує жир біля коріння волосся, що надає йому об’єму та пишності. Це особливо актуально для людей із жирним волоссям, яке швидко втрачає свіжість.
  • Продовження. Допомагає подовжити відчуття чистоти волосся на 1-2 дні – це дає змогу рідше мити волосся.
  • Зручність використання. Продукт дуже простий у використанні. Його потрібно просто розпорошити або втерти у волосся біля коріння, а потім розчесати.
  • Доступність. Представлений практично в будь-якому магазині косметики.
  • Універсальність. Підходить для всіх типів волосся.
  • Делікатне очищення. Не містить води, тому делікатно очищає волосся, не пошкоджуючи його.
  • Надання блиску та аромату. Надає волоссю блиску, здорового вигляду.
  • Маскування сивини.

Пам’ятайте, що сухий шампунь не є повноцінною заміною традиційному миттю голови. Може не підійти людям, які страждають на лупу (спочатку її потрібно вилікувати). Якщо засіб наносити неправильно, він може залишати білий наліт.

Загалом, сухий шампунь – це зручний і ефективний засіб для швидкого освіження волосся.

Правила нанесення сухого шампуню на волосся

Оскільки спосіб нанесення б’юті-продукту залежить від форми його випуску, будемо розглядати кожен вид окремо.

  • Аерозоль. Найзручніший і практичний вид у використанні. Незважаючи на те, що він дорожчий за інші, представниці прекрасної статі люблять аерозоль. Перед нанесенням потрібно добре струсити флакончик і розпорошувати на відстані 15-20 см. від голови. Плечі прикрийте рушником, щоб частинки косметичного засобу не потрапили на одяг.
  • Порошок. Поширений тип сухого шампуню являє собою дрібні гранули порошку, який втирають у волосся біля коріння. Зазвичай більш доступні, ніж інші типи.
  • Пінка. Завдяки зручному нанесенню полюбилася багатьом дамам. Нанесіть продукцію масажними рухами по лінії проділу і росту локонів. Через кілька хвилин розчешіть волосся.
  • Твердий. Сухі шампуні у твердому вигляді схожі на дезодорант-антиперспірант. Наносяться безпосередньо на волосся і шкіру голови.

Який би засіб ви не вибрали, залиште його на голові на 3-5 хвилин. Залишки шампуню приберіть гребінцем.

Як правильно підібрати сухий шампунь для свого волосся?

Користуючись наведеними нижче порадами, ви зможете швидко і просто підібрати доглядовий засіб для себе.

1 Визначте свій тип волосся.

  • власницям жирного типу волосся потрібен сухий шампунь, який добре абсорбує жир;
  • для сухого волосся підбирайте щадний засіб, який не містить агресивних інгредієнтів;
  • для нормального волосся підійде будь-який тип сухого шампуню.
  1. Враховуйте колір волосся.
  • для темних пасом краще підбирати продукт, який не залишає білих слідів;
  • для світлого волосся потрібен шампунь, який не залишає жовтих слідів.
  1. Вирішіть, які завдання вам потрібно вирішити: об’єм, очищення, аромат.
  2. Перед покупкою сухого шампуню прочитайте відгуки інших користувачів. Але не забувайте, що сподобалося іншим, вам може не підійти – все індивідуально!
  3. Не бійтеся експериментувати. Пам’ятайте, не існує універсального сухого шампуню, потрібно просто відшукати “свій”!

Вибирайте продукцію, в якій склад натуральний!

ТОП-10 шампунів для волосся

Попри те, що сухі шампуні дуже виручають, ними не рекомендується часто мити голову. Яким же очищувальним засобам для голови слід віддавати перевагу в щоденному догляді? Ми зібрали 10 найкращих шампунів, які мають величезний попит:

  1. GreenSoho. Іспанський бренд пропонує поживні шампуні для волосся. У складі вони не містять сульфату, силікону, парабенів і барвників. Підходять для всіх типів шкіри голови.
  2. HADAT Cosmetics. Ізраїльська компанія пропонує лінійку шампунів для волосся. Продукція має повністю натуральний склад і підходить для щоденного використання.
  3. REF. Відмінні шведські засоби, серед яких можна виділити шампунь для об’єму локонів з олією жожоба. Ідеально підходить для тонких, пофарбованих і пошкоджених пасом.
  4. Lador. Безсульфатні корейські шампуні завдяки кератину і гіалуроновій кислоті гарантують повноцінний догляд.
  5. Sinergy. Безсиліконові італійські продукти для дбайливого догляду за шкірою голови та волоссям. Пом’якшують, зволожують і роблять волосся пружним.
  6. Naris Cosmetics. Японський бренд випускає шампуні з амінокислотами, колагеном, екстрактом кореня коптіса японського. Підходять для всіх типів шкіри, зокрема й для чутливої.
  7. Moremo. Відновлювальні корейські шампуні для пошкодженого волосся всіх типів. Натуральний склад сприятливо впливає на структуру волосся, сприяє швидкому відновленню.
  8. Masil. Корейський бренд пропонує лінійку шампунів з різними ефектами. Вони очищають і зволожують волосся, допомагають захистити та відновити його.
  9. Kerasys. Корейський шампунь інтенсивно живить і доглядає за шкірою голови.
  10. Health and Beauty. Ізраїльська натуральна косметика на основі мінералів Мертвого моря.

Не бійтеся експериментувати та пробувати різні види шампунів! З такими засобами чистота і свіжість вашому волоссю гарантована!

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована