Олія для обличчя: навіщо вона потрібна, і як нею правильно користуватися

Олія для обличчя – незамінний засіб у б’юті-рутині. Вона використовується для догляду за шкірою і має безліч корисних властивостей. Засіб необхідний для зволоження, захисту від довкілля, зменшення висипань і для поліпшення загального вигляду шкіри.

У каталозі нашого сайту ви можете знайти багато різних олій для обличчя від таких виробників як A’pieu, Mizon, Missha. Також ви можете придбати товари для волосся, макіяжу, вітаміни, натуральну косметику і побутову хімію.

Олія для обличчя: навіщо вона потрібна, і як нею правильно користуватися

Основні переваги олій для обличчя

Олію можуть використовувати дівчата як з жирною або нормальною, так і з сухою шкірою. Засіб глибоко проникає в епідерму, зволожуючи і пом’якшуючи її. Олія для обличчя діє так само ефективно, як і зволожувальний крем.

Ефірні олії – джерело поживних речовин, вітамінів, антиоксидантів і жирних кислот, які захищають обличчя. Засоби на основі рослинних жирів допомагають боротися з мімічними зморшками і розгладжують шкіру, виконують низку інших функцій. У чистому вигляді використовувати їх не можна, але можна додавати в косметичні засоби.

Очищення

Гідрофільна олія зараз дуже популярна для очищення обличчя. Вона ефективно видаляє забруднення, залишки макіяжу і зайвий шкірний себум. Спершу необхідно нанести її в чистому вигляді та зробити масаж обличчя. Потім слід змішати засіб із водою. Далі змийте його з обличчя.

Бажано користуватися додатковою емульсією – пінкою, гелем або будь-яким засобом для вмивання, який відповідає типу шкіри. Це допоможе позбутися залишків гідрофільної олії. Ви можете використовувати цей засіб для очищення як жирної, так і сухої шкіри.

#
Картинка
Назва
Рейтинг
Магазин
1
Гідрофільна олія
5
2
Гідрофільна олія для глибокого очищення шкіри обличчя
5
3
Очищувальна гідрофільна олія з вітаміном Е
5
4
Очищуюча олія
5

Живлення

Олії необхідні для живлення нашої шкіри, оскільки вони насичують її необхідними вітамінами, мікроелементами, амінокислотами та антиоксидантами. Користуватися ними краще 1-2 рази на тиждень. Засоби мають різні властивості і здатні допомогти різним типам епідермісу. Наприклад, для сухої шкіри можна використовувати олії макадамії, жожоба, солодкого мигдалю, аргани та рицинову. Також для догляду використовують олію ши, апельсина, соєвих бобів, абрикоса, лаванди.

Вибираючи гідрофільний засіб, зверніть увагу, на основі чого він виготовлений. Від виду олії залежать характеристики засобу, а вони зі свого боку впливають на живлення і зволоження епідермісу.

Олія для обличчя: навіщо вона потрібна, і як нею правильно користуватися

Омолоджувальний ефект

Правильно підібраний продукт забезпечує розгладження дрібних мімічних зморшок. Часто такі засоби сприяють регенерації клітин епідермісу. Для того щоб допомогти відновленню шкіри, необхідно регулярно живити і зволожувати її. Для цього чудово підходять засоби на основі вижимок жожоба, аргани, соєвих бобів, мигдалю та оливок.

Важливим допоміжним елементом під час регенерації шкіри слугує колаген. Ви можете користуватися кремами на його основі, щоб позбутися мімічних зморшок і поліпшити загальний стан епідермісу. У нашому інтернет-магазині ISEI ви можете знайти гідрофільну олію для зрілої шкіри від Mizon за низькою ціною.

Як правильно використовувати олію для обличчя

Оскільки існує кілька видів засобів, а саме: гідрофільні, зволожувальні та омолоджувальні, є кілька способів використання продуктів. Олії для обличчя можуть використовувати дівчата з будь-яким типом шкіри. Варто зазначити, що не всім підходять натуральні продукти, оскільки вони часто викликають алергічні реакції. Перед застосуванням переконайтеся, що засіб безпечний для вашої шкіри.

Ви можете користуватися олією разом із якимось кремом замість сироватки або використовувати як окремий завершальний етап догляду. Також її можна використовувати як етап підготовки шкіри перед макіяжем.

Важливо пам’ятати, що будь-яку ефірну олію необхідно змішувати із засобом-основою, оскільки на епідермісі можуть з’явитися висипання і почервоніння. Ось кілька способів, як ви можете правильно користуватися цими засобами:

  1. Підбирайте засіб для свого типу шкіри. Наприклад, на жирну і схильну до акне шкіру точно не слід наносити олію ши. Кілька разів на тиждень необхідно наносити засіб виключно на вологу шкіру, а не на мокру.
  2. Користуйтеся олією 2-3 рази на тиждень, а в інші дні – своїм звичайним кремом.

Деякі натуральні олії схильні до окислення під впливом сонячного світла, тому їх можна застосовувати виключно на ніч.

Для очищення обличчя

Для очищення обличчя використовується гідрофільна олія. Такий засіб здатен очистити шкіру від стійкого макіяжу, забруднень і прибрати надлишки шкірного себума. Ось як слід використовувати гідрофільну олію:

  1. Нанесіть на шкіру засіб і м’якими масажними рухами розподіліть емульсію по всьому обличчю.
  2. Змочіть руки водою і ще раз помасажуйте епідерміс.
  3. Ретельно змийте емульсію водою.

Також бажано використовувати пінку для вмивання після очищення гідрофільною олією. Це допоможе змити залишки засобу.

У нашому інтернет-магазині ви можете знайти гідрофільні олії від таких виробників як A’pieu, Mizon, Missha та багатьох інших.

Олія для обличчя: навіщо вона потрібна, і як нею правильно користуватися

Для живлення та зволоження

Для живлення та зволоження епідермісу використовуйте засоби на основі різних олій. Вибір засобу залежить від ваших потреб і типу шкіри. Як ефективні інгредієнти для зволожувальних олій часто використовують вижимки з мигдалю, оливок і макадамії. Також у засобах використовують різні екстракти та вітаміни. Наприклад, вітамін Е необхідний для захисту від подразнювальних чинників навколишнього світу, а екстракт центели азіатської збагачує шкіру колагеном. Він має низку унікальних якостей: робить шкіру пружною та еластичною, зменшує мімічні зморшки.

Чи можна замінити олією зволожувальний крем

Натуральні рослинні вичавки використовуються як косметичні засоби ще з часів Стародавнього Єгипту. Вони мають чудові якості:

  1. У них присутні вітаміни А, Е, В, які подовжують молодість шкіри.
  2. Покращують кровообіг і роботу лімфи.
  3. Вони 100% натуральні.

Перераховані переваги роблять ці продукти одними з найкращих косметичних засобів. Однак найкраще олійні засоби використовувати разом із кремами, а не замінювати їх. У парі вони працюватимуть ефективніше, що допоможе вам максимально покращувати стан вашого обличчя. Краще виконувати процедури 1-2 рази на тиждень курсами, але не на постійній основі.

Як вибрати олію за типом шкіри

Натуральні олії – це найкраще джерело вітамінів і амінокислот для вашої шкіри. Однак часом вибрати відповідний засіб досить важко, оскільки сьогодні існує велика кількість різних засобів. Якщо знати властивості кожного з них, то вибрати буде набагато простіше. Важливо пам’ятати, що перший фактор вибору олії – це ваш тип шкіри. Ось кілька рекомендацій для купівлі правильного засобу.

Олія для обличчя: навіщо вона потрібна, і як нею правильно користуватися

Суха шкіра

Для сухого типу шкіри дуже важливо підібрати продукт, який живитиме і зволожуватиме епідерміс у достатній кількості. Олії жожоба, макадамії, авокадо, мигдалю, оливок і абрикосових кісточок ідеально підходять для глибокого зволоження шкіри обличчя.

Зверніть увагу на продукти на основі речовин, які допомагають епідермісу відновлюватися і захищають від згубного впливу навколишнього середовища. Також вибирайте олію ши. Вона на 80% складається з тригліцеридів. Вони є основами лінолевої та інших жирних кислот, які запобігають пересиханню епідермісу.

Жирна шкіра

Всупереч поширеній думці, дівчатам із жирним типом шкіри можна і потрібно користуватися олією. Вона допомагає зменшити виділення шкірного сала і нормалізувати роботу сальних залоз. Зверніть увагу на вижимку троянди, виноградних кісточок, конопель, лаванди та соєвих бобів. Вони допоможуть контролювати виділення шкірного сала, сприяють себорегуляції та очищають пори. Також важливо вибирати засоби, які допоможуть заспокоїти і зволожити жирну шкіру. Наприклад, ефірна олія лаванди тонізує і має антисептичні властивості.

Чутлива шкіра

Під час вибору доглядових засобів для чутливої шкіри необхідно бути вкрай обережними та уважними. Важливо вибирати продукти, які заспокоюють, тонізують, відновлюють і допомагають захистити епідерміс від впливу зовнішнього середовища. Для цього чудово підходять засоби на основі ефірних олій ромашки, лаванди, виноградних кісточок, розмарину, чайного дерева, мандарина і багато інших. Зверніть увагу на продукти, які знімають почервоніння і запалення на шкірі, а також зволожують і тонізують її. Найкраще вибирати олії з м’яким складом і без агресивних хімікатів, ароматизаторів і барвників. Такі засоби можуть коштувати дорожче, ніж інші.

Важливо пам’ятати, що в кожної людини унікальна шкіра, і не всі продукти можуть підходити. Найкраще тестувати засоби на невеликій ділянці шкіри, щоб переконатися, що вони не викликають алергічної реакції.

В інтернет-магазині ISEI ви можете знайти не тільки різні гідрофільні олії, а й багато інших косметичних продуктів, а також побутову хімію, вітаміни та багато іншого.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована