Як правильно підібрати тональний крем для обличчя: поради від ISEI

Ідеальний макіяж починається з ідеальної шкіри. Розширені пори, дрібні прищики, чорні цятки, почервоніння: знайоме? Тоді тобі не обійтися без хорошого тонального крему!

Тональний крем – це б’юті-продукт з кремоподібною текстурою, призначений для вирівнювання кольору обличчя і маскування дефектів.

Перший тональний крем був виготовлений брендом Max Factor в 1935 році. «Прообразом» косметичного засобу став грим, що наноситься акторами для зйомок в кольорових фільмах.

Для чого потрібна тональна основа?

Тональний крем:

  • виступає основою для макіяжу;
  • маскує недоліки;
  • захищає дерму від УФ-випромінювання, вітру;
  • уповільнює процеси старіння шкіри (за умови утримання в кремі анти-ейдж компонентів).

Ассортимент ISEI

Що краще: пудра або тональний крем?

Складно однозначно говорити про те, що тональний крем краще пудри (або навпаки). Кожен косметичний засіб має свої переваги, які можна використовувати при певних обставинах.

Який вибрати тональний крем?

Слонова кістка, натуральний бежевий, рожевий, персиковий, карамельний – нам вдалося підібрати відтінок. А значить – справа за малим: знайти в косметичній б’юті-лінійці улюбленого бренду крем, відповідний типу шкіри.

ISEI сформував рейтинг тональних кремів для проблемної, жирної і сухої типів дерми, а в якості бонусу – підібрав ТОП кращих тональних засобів для літнього сезону!

Кращий корейський тональний крем для проблемної шкіри: рейтинг

Проблемна шкіра вимагає крему з високими маскуючими здібностями. Оптимально, якщо одночасно основа буде надавати шкірі матовість і захищати від УФ-випромінювання.

Не вибирайте тональні основи з рожевим підтоном – вони зроблять почервоніння і нерівності шкіри ще більш вираженими. Ідеальне рішення – крему з оливковими пігментами.

Ампульная тональна основа A’pieu Wonder Tension Pact Ampoule SPF 35 PA ++

Ампульна основа від A’pieuпоєднує високі декоративні та доглядові якості. Вона утримує в клітинах шкіри вологу і захищає дерму від негативного впливу УФ.

A’pieu Wonder Tension Pact Ampoule:

  • зміцнює захисний бар’єр дерми;
  • завдяки екстракту журавлини в складі продукт надає протизапальний і антибактеріальний ефекти;
  • бореться з пігментними плямами і перешкоджає появі нових.

Крем з сатиновим фінішем і ледь помітним сяйвом дозволяє створювати природні денні і неповторні вечірні образи.

A’pieu Air-Fit Cushion SPF 50

Кушон для жирної, проблемної шкіри з екстрактами алое вера та зеленого чаю зволожує, пом’якшує і освіжає шкіру, регулює роботу сальних залоз.

Створюючи на шкірі невагому вуаль, засіб забезпечує рівномірне, стійке покриття на весь день, приховує пори і візуально розгладжує зморшки.

Кращий корейський тональний крем для жирної шкіри, комбінованої шкіри: рейтинг

Жирний і комбінований типи шкіри потребує косметику з матуючим ефектом. Дуже добре, якщо в складі засобу будуть присутні заспокійливі компоненти (оксид цинку, саліцилова кислота).

Засоби не повинні мати занадто щільну текстуру – чим легше буде крем, тим краще для жирної шкіри.

Тональна основа Agatha Essentiel Foundation SPF35 + / PA ++

Тональний кремз зволожуючими властивостями і напівматовим фінішем має легку, текучу консистенцію, завдяки чому легко і рівномірно розподіляється по обличчю. Основа не створює відчуття «плівки» на обличчі, демонструє хорошу стійкість протягом тривалого часу.

Крем маскує дефекти, вирівнює тон шкіри, створюючи абсолютно матовий декоративний шар – без блиску і глянцю.

Формула засобу містить себорегулюючі компоненти.

 

Матова тональна основа Agatha Essentiel Stay Matte Foundation

Крем від південнокорейського бренду Agatha створює на шкірі бездоганне матове покриття. Легка текстура продукту рівномірно розподіляється по обличчю, не залишаючи відчуття липкості. Засоби маскують пори, почервоніння, невеликі дефекти, роблячи колір шкіри однорідним.

Тональна основа Missha Radiance Foundation SPF20 PA ++

Тональний крем Missha Radiance демонструє стійкість протягом 12-ти годин. Залишаючи на шкірі природне покриття, б’юті-засіб приховує почервоніння, подразнення.

Крем залишає на обличчі перлове сяйво і приємний аромат.

Кращий корейський тональний крем для сухої шкіри: рейтинг ISEI

Вибираючи основу для сухої шкіри, переконайтеся, що в її складі присутні зволожуючі речовини (гіалуронова кислота, натуральні масла і ін.).

Кушон Missha Signature Essence Cushion

Тональний крем Missha Signature Essence Cushion, виконаний у формі кушону, володіє текстурою легкого флюїду. Завдяки високому вмісту в складі продукту есенції Dewy flower (73%) засіб інтенсивно зволожує дерму.

Кушон утворює м’яке, рівномірне покриття, що маскує недосконалості шкіри. Формула з унікальним 3D-порошком відображає і розсіює світло, візуально «згладжуючи» недосконалості – зморшки, розширені пори.

Тональна основа Missha Kadın Glow Skindation

Тональна основа від Missha з легкими глянцевими покриваючими здібностями залишає на шкірі ефект делікатного сяйва. Гелева текстура продукту зволожує і зберігає пружність клітин.

 

Легкий корейський тональний крем на літо – поради від ISEI

За вікном – літо! Пора запасатися легкою, стійкою до підвищених температур, але не забиваючою пори декоративною косметикою!

У спекотний сезон ISEI рекомендує відмовитися від густих, щільних текстур тональних основ, віддавши перевагу невагомим ВВ-кремам з високими показниками захисту від УФ-випромінювання.

 

BB-крем з муцином равлика Mizon Snail Repair Intensive BB Cream SPF50 + / РА +++

Рівномірно розподіляється по шкірі, створює легке, природне покриття, маскує дефекти – безумовно, BB-крем від Mizon справляється з усіма описаними завданнями, але подібне можна сказати практично про будь-яку тональну основу. У чому ж полягає унікальність продукту?

В основі формули BB-крему лежить найцінніший компонент, який став «візитною карткою» корейської косметології – равликовий муцин, який:

  • глибоко зволожує клітини, запобігаючи появі сухості і лущення;
  • інтенсивно оновлює і регенерує тканини;
  • заспокоює роздратовану дерму, сприяє усуненню запалень.

Склад продукту також включає UV-фільтри (оксид цинку, діоксид титану, октіноксат, Tinosorb B), що особливо важливо для літнього періоду.

Комплексний ВВ-крем Missha M Signature Real Complete BB Cream SPF25 / PA ++

ВВ-крем Missha M Signature створює натуральний напівматовий фініш, підстроюється під тон шкіри. Легка, приємна консистенція продукту не сушить і не стягує дерму.

Засіб маскує розширені пори, почервоніння, пігментацію, захищає обличчя від негативного впливу сонячних променів.

Крім декоративний функцій, крем живить, зволожує і сприяє регенерації дерми. У його складі міститься комплекс цінних натуральних олій, амінокислоти, пептиди і ліпіди.

Тональна основа: макіяж без недоліків

Завдяки рідкій текстурі тональні креми добре лягають і легко розподіляються. Правильно підібрана основа ідеально вирівнює тон і колір обличчя, ефективно маскує недоліки, не створюючи ефекту «маски».

Рідка консистенція не тільки зручна у використанні, але і дозволяє включати в формулу продукту зволожуючі, живильні, захисні і антивікові компоненти. До декоративної функції додається доглядова!

Выбрать крем

Тональні креми здатні створювати найрізноманітніші «спецефекти». Одні текстури надають дермі матовість і бархатистість, інші забезпечують додаткове сяйво і блиск.

Пудра: завжди під рукою

Пудра створює на шкірі природний шар, не забиває пори. Б’юті-продукт приховує дефекти, почервоніння, вирівнює колір обличчя. Однак маскуюючі здатності пудри в порівнянні з тональним кремом не так яскраво виражені.

Порошкоподібна текстура пудри не передбачає можливості додаванню до складу продукту доглядових компонентів.

Однак у пудри є одна незаперечна перевага – компактність і зручність використання. Засіб завжди можна покласти в сумочку, підправивши макіяж в будь-який зручний момент.

Выбрать пудру

Як правильно підібрати тоналку за кольором шкіри?

Неправильно підібрана тональна основа не сховає, а навпаки – підкреслить недоліки шкіри або створить на обличчі «ефект маски». Найважливіший критерій при виборі крему– відповідність тону косметичного продукту кольоротипу обличчя. Як зробити правильний вибір?

Розрізняють декілька кольоротипів шкіри:

  1. Земляниста, з сіруватим подтоном – візуально освіжити таке обличчя допоможуть креми з помаранчевими відтінками.
  2. Бліда, тьмяна шкіра – «оживити» обличчя здатні основи персикових тонів.
  3. Дерма, схильна до почервоніння – маскуйте недоліки за допомогою кремів холодних відтінків з оливковим підтоном. Не рекомендується користуватися рожевими основами.
  4. Темна, смаглява, сильно засмагла шкіра – спробуйте засоби карамельних або кавових відтінків.

Для особливих випадків! Створюйте неймовірні вечірні образи за допомогою тонального крему з сяючими мікрочастинками. Сяючі основи наносять або на все обличчя, або на його окремі зони.

Тестим тоналку: чек-лист

Як протестувати тональний крем на сумісність зі шкірою?
Тест на руці: нанесіть трохи крему на зап'ясті - якщо засіб не лягає на шкіру «чужорідною плямою», то воно без сумніву підходить вашому кольоротипу.

Тест на обличчі: нанесіть трохи б’юті-продукту на нижню частину щелепи, ближче до шиї. Оцініть сумісність відтінку з природним кольором шкіри. Якщо колірна гамма збігається, значить, ви зробили правильний вибір!

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована

Як протестувати тональний крем на сумісність зі шкірою?
Тест на руці: нанесіть трохи крему на зап'ясті - якщо засіб не лягає на шкіру «чужорідною плямою», то воно без сумніву підходить вашому кольоротипу.