Пептиди в корейській косметиці

Пептиди – порівняно «молодий» але вкрай перспективний косметичний інгредієнт. Компонент, відкритий близько 50-ти років тому, на початку використовувався виключно в медичних цілях. Лише через кілька десятків років їм зацікавився б’юті-ринок.

Пептиди – це частини білка, що складаються з ланцюжків амінокислот. У чому різниця між пептидами і білками? У довжині ланцюжків. Сучасній науці відомі пептидні сполуки, що включають від 2-х до 40-ка амінокислот, в той час як молекули білків налічують понад 50-ти амінокислот.

Як застосовують пептиди в косметології? Склад, що включає інгредієнт, нормалізують швидкість ділення стовбурових клітин, посилюють активність зрілих клітин і допомагають новоутвореним клітинам правильно функціонувати. Пептиди під мікроскопом: як працюють, для якої шкіри і в якому віці інгредієнт стає особливо актуальним? Як підібрати дієву косметику?

Що таке пептиди?

На Міжнародній конференції з аналізу ефективності сучасної антивікової медицини, що проходив в Женеві кілька років тому, було висунуто на розгляд 3 найбільш перспективних анти-ейдж методи. На порядку денному виявилися пептидні технології. Інгредієнт, що широко використовується в косметології, здатний не просто поліпшити стан шкіри, але і всього організму в цілому.



Як «працюють» пептиди?

Для того, щоб клітини довго і нормально функціонували, їм потрібне регулярне оновлення. Саме тому в клітинах регулярно синтезується білок, що підтримує життєздатність нашого організму. З віком природні механізми виробництва білка скорочуються, що провокує запуск процесів старіння. Однак клітини не можуть ділитися і оновлюватися нескінченно.

Короткі з’єднання кислот, що виконують функцію біорегуляторів білка, називають пептидами. Приєднуючись до ДНК-генів, речовини допомагають клітинам омолоджуватися шляхом стимулювання вироблення нових білкових з’єднань без необхідності поділу старих.

Сигнальні

Пептиди, «кличуть» дерму виконувати конкретні завдання. Вони ніби посилають нашій шкірі мікросигнали про те, що потрібно зробити. Наприклад, якщо пептид сигналізує про скорочення в клітинах кількості еластину, клітини починають більш активно виробляти цю речовину. До сигнальних пептидів відносять:

Matrixyl
з’єднання амінокислот, що стимулює вироблення шкірою колагену, що проявляється в скороченні глибини зморшок, вирівнювання рельєфу обличчя
Matrixyl 3000
компонент, що сигналізує шкірі про нестачу колагену і гіалуронової кислоти, вкрай ефективний у боротьбі з віковими змінами
SYN-COLL
пептид, що активує ключові фактори росту, а значить – стимулюює активне вироблення колагену

Інгібітори ензимів

Пептиди даної групи пригнічують роботу ензимів – білкових з’єднань, що руйнують колаген та еластин, а також стимулюють процеси пігментації шкіри. Серед пептидів даного типу в косметології активно використовуються:

Dipeptide-2
пептид, що активує процес лімфодренажу шкіри
Oligopeptide-20
пептид, який зміцнює шкіру і скорочує зморшки
Progeline
з’єднання амінокислот, що борються за пружність дерми

Нейропептиди

Нейропептиди приглушують активність роботи нейротрансмітерів – хімічних речовин, що відповідають за процеси скорочення м’язів. Що це означає для нашої шкіри? М’язи значно розслабляються, дерма розслабляється. Робота цих пептидів аналогічна дії ботокса.

Серед нейропептидів часто використовують:

Argireline
безпечна альтернатива ботоксу, що усуває і розгладжує зморшки неінвазивним способом
Inyline
пептид, що знімає гіпертонус мімічної мускулатури, зменшуючи вираженість мімічних зморшок
Leuphasyl
пептид, який скорочує глибину зморшок, поява яких викликана скороченнями м’язів обличчя. Особливо ефективний при боротьбі зі зморшками на лобі і області навколо очей

Транспортувальники

Пептиди-транспортувальники забезпечують доставку поживних елементів до клітин шкіри. Найчастіше їх використовують для транспортування:

  • марганцю – речовини, що володіє потужним загоюючим і знезаражувальним впливом;
  • іонів міді, що грають важливу роль у виробництві колагену.

Пептиди – складні інгредієнти косметичного виробництва. Використання таких б’юті-засобів в молодому віці (25-30 років) допомагає «відстрочити» необхідність застосування серйозних антивікових формул. Пептиди незамінні і для зрілої шкіри – вони скорочують кількість і глибину вираженості вже наявних зморшок.

Для чого потрібні пептиди? Як омолодитися?

Пептиди відрізняє рідкісна для всіх білків здатність – вони «вміють» швидко і глибоко проникати в клітини. При цьому речовини залишаються абсолютно безпечними для нашого організму, а при регулярному використанні їх ефективність порівнянна з дією «ін’єкцій краси».

Навіть в складі крему пептиди здатні долати роговий бар’єр, проникаючи в тканини і виконуючи свої функції.



Як використовувати пептидну косметику?

Консультація

Незважаючи на безпеку інгредієнта, його не рекомендують використовувати жінкам із псоріазом, злоякісними утвореннями і цукровим діабетом. При цьому косметика з пептидами містить і інші речовини, на які шкіра може відреагувати алергічною реакцією. Уважно стежте за складом б’юті-засобів або зверніться до косметолога-дерматолога.

Аналіз

Ви впевнені, що маєте потребу в пептидній косметиці? Її основна мета – боротьба з віковими змінами, а тому не варто вдаватися до настільки потужним компонентам в юному віці. Використання синтетичних молекул може пригальмувати вироблення природних – як наслідок, дерма почне втрачати пружність і еластичність передчасно. Користуватися пептидного косметикою рекомендується з 25-30 років, доглядаючи за її допомогою за найбільш вразливими ділянками – зоною навколо очей, губ. У 40-45 років можна повністю переключатися на пептиди.

Терпіння

Пептидна косметика не дає миттєвих результатів. Для отримання помітного ефекту їй необхідно користуватися довго і регулярно.

Правильне нанесення

Завдяки невеликій молекулярній масі пептиди здатні проникати глибоко в шари епідермісу. Перед нанесенням пептидних засобів шкіру слід глибоко очистити від пилу, бруду, надлишків себума, залишків косметики.

Пептиди одночасно зволожують, розгладжують, вирівнюють тон шкіри, забезпечують антиоксидантний ефект, борються з віковими змінами. Головне – правильно підібрати косметичну формулу!

Пептиди в корейській косметиці

Корейська косметологія активно використовує інноваційні інгредієнти. равликовий муцин, центелла азіатська, колаген, гіалуронова кислота і, безумовно – пептиди.

Орієнтована на натуральність формул, корейська косметика абсолютно безпечна і гіпоалергенна (Виключення можуть стосуватися тільки індивідуальної реакції на певні компоненти косметики).

Давай розглянемо найбільш популярні формули корейського б’юті-виробництва, засновані на силі пептидів.

Сироватка для обличчя з пептидами

Що таке сироватка для обличчя? Після ретельного очищення і тонізації наша шкіра потребує склад з високою концентрацією активних інгредієнтів, які вирішують її конкретні проблеми.

Сироватки – незамінні засоби для тих, хто хоче усунути косметичні дефекти неінвазивним способом. Сироватки з пептидами спрямовані на ефективну боротьбу з віковими змінами. Їх легка, «повітряна» консистенція проникає глибоко в пори, доставляючи активні компоненти кожній клітинці шкіри.

Антивікова сироватка з пептидами і EGF від Coxir

Серум Coxir Intensive EGF Peptide спрямований на зволоження і підвищення пружності шкіри. Він інтенсивно розгладжує зморшки і протистоїть появі нових, а завдяки складу EGF-фактору помітно покращує колір обличчя.


Сироватка для боротьби зі зморшками Mizon Peptide 500 Ampoule

Ще одну унікальну пептидную б’юті-формулу розробив бренд Mizon. В її складі переважають:

  • міді трипептид-1 – компонент, що підвищує власний антиоксидантний захист дерми, а також надає на неї ранозагоювальну і протизапальну дії;
  • гіалуронова кислота – інгредієнт, активно зволожуючий клітини, що запобігає їх зневоднення;
  • бета-глюкан – імуномодулятор, що стимулює синтез колагену і еластину.

Сироватка повертає шкірі життєвий тонус і підвищує її тургор.



Крем для обличчя з пептидами

Крем – останній, проте найважливіший етап догляду за шкірою. Саме крем, нанесений вранці, «працює» весь день, а склад, який використовується ввечері, надає ефект на шкіру поки ми спимо.

Пептидний крем eChoice

Крем eChoice All In One Cream Peptide ефективно розгладжує і відновлює пошкоджені ділянки шкіри, активує процеси вироблення власного колагену і еластину, інтенсивно зволожує клітини і вирівнює колір обличчя.

Крем наносять вранці та ввечері на попередньо очищену, тонізовану шкіру обличчя, втираючи в шкіру м’якими круговими рухами.



Маска для волосся з пептидами

Так-так: пептиди також ефективні і в складі засобів по догляду за волоссям. Яскравим тому підтвердженням стала маска Nebiolina Hair Mask with Oat Peptides.

Формула, розроблена італійським брендом для всіх типів волосся, заснована на силі вівсяних пептидів. Впливаючи на пасми, вона зволожує і відновлює їх, залишаючи на волоссі невидимий захисний бар’єр від негативних факторів навколишнього середовища.

У складі б’юті-засобу також присутня молочна кислота, яка інтенсивно відновлює мікрофлору шкіри голови.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована

Matrixyl
з’єднання амінокислот, що стимулює вироблення шкірою колагену, що проявляється в скороченні глибини зморшок, вирівнювання рельєфу обличчя
Matrixyl 3000
компонент, що сигналізує шкірі про нестачу колагену і гіалуронової кислоти, вкрай ефективний у боротьбі з віковими змінами
SYN-COLL
пептид, що активує ключові фактори росту, а значить – стимулюює активне вироблення колагену
Dipeptide-2
пептид, що активує процес лімфодренажу шкіри
Oligopeptide-20
пептид, який зміцнює шкіру і скорочує зморшки
Progeline
з’єднання амінокислот, що борються за пружність дерми
Argireline
безпечна альтернатива ботоксу, що усуває і розгладжує зморшки неінвазивним способом
Inyline
пептид, що знімає гіпертонус мімічної мускулатури, зменшуючи вираженість мімічних зморшок
Leuphasyl
пептид, який скорочує глибину зморшок, поява яких викликана скороченнями м’язів обличчя. Особливо ефективний при боротьбі зі зморшками на лобі і області навколо очей