Кращий шампунь без сульфатів і парабенів: рейтинг від ISEI

Що таке безсульфатний шампунь

Безсульфатний шампунь– косметичний засіб без парабенів і консервантів. Практично всі неорганічні шампуні мають в своєму складі сульфати. Так – вони добре піняться, але надають на волосся негативний вплив: пересушують шкіру голови, послаблюють локони.

Використання сульфатних шампунів може привести не тільки до випадіння волосся, але і виникнення алергії. В основі безлічі шампунів для миття волосся (навіть найвідоміших марок) лежать саме сульфати.

У шампуні без SLS і парабенів відсутні шкідливі інгредієнти, які мають хімічне походження. Склади таких б’юті-засобів містять виключно натуральні витяжки, вітаміни, масла, екстракти.

Виробники ретельно регулюють рівень вмісту рослинних компонентів і масел для кожного типу волосся / наявної проблеми. Таурат і ізотіонат, що входять в безсульфатні шампуні, відповідають за ефективне очищення волосся від бруду.

Глікозиди допомагають максимально швидко досягти пом’якшувального ефекту. У шампуні без сульфатів часто міститься кератин. Він захищає волосся від різних зовнішніх подразників, надає волоссю блиск, гладкість, шовковистість.

Корейские шампуни

Як зрозуміти, що шампунь безсульфатний

Визначити, чи є шампунь безсульфатний, можна за складом. У ньому будуть відсутні такі компоненти: Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Ammonium Lauryl Sulfate (ALS), Ammonium Laureth Sulfate (ALES).

Важливо! Виробники можуть називати свою продукцію безсульфатною через заміну сульфатів іншими шкідливими речовинами (гідроксісультаін, кокамід, кокамідопропілбетаїн, поліетиленгліколь).

Побачивши на етикетці доглядовий засіб хоча б одна речовина з перерахованого набору, сміливо залишайте баночку в сторону.

Шампунь без сульфатів і парабенів список

Lador Keratin LPP– відновлює безсульфатний шампунь від легендарного корейського виробника. Він наповнює життєвою силою ламке, пошкоджене і ослаблене волосся.

Головним компонентом шампуню Lador Keratin LPP є кератин. Кератин – невід’ємна природна складова волосся. Чим вищий вміст кератину, тим краще виглядає волосся.

Кератиновий шампунь бездоганно очищає шкіру голови. Проникаючи в структуру волосся, кератин заповнює порожнечі, що виникають внаслідок ушкоджень, що сприяє розгладженню і вирівнюванню волосся.

Lador Keratin LPP не дуже сильно піниться, оскільки в складі б’юті-продукту відсутні шкідливі сульфати. Одночасно він чудово зміцнює волосся, повертає красу пошкодженим локонам і робить їх максимально еластичними. Шампунь не викликає алергії.

Lador Triplex Natural– шампунь без сульфатів з формулою, розробляє на рослинній основі. Засіб повністю гіпоалергенний. Шампунь запобігає появі подразнень і свербіння, нормалізує жирність шкіри голови.

Природні інгредієнти креатинового безсульфатного шампуню Lador Triplex Natural витіснили повністю синтетичні добавки. Завдяки лавандовій олії, волосся стає пружним.

Ефірні масла прекрасно живлять шкіру. Перець і куркума, що входять до складу шампуню, заспокоюють шкіру і регулюють жирність. Лимонна кислота надає тонізуючий та освіжаючий ефекти.

Шампуні без SLS і парабенів українського виробництва

Незважаючи на те, що Корея залишається провідною країною-виробником натуральної косметики, польські бренди «підхопили» новий тренд. За останні кілька років лінійка б’юті-продукції, поповнилася широким асортиментом натуральних складів. У догляді за волоссям першість віддається бренду O’Herbal.

Безсульфатний шампунь для жирного волосся

Для жирного волосся виробник розробив натуральну формулу з екстрактом м’яти. Трав’яний шампунь чудово справляється з очищенням волосся і шкіри голови, залишаючи свіжість на довгий час. Засіб не обтяжує локони і не зменшує об’єм. Текстура у вигляді густого гелю економно витрачається і добре піниться.

«Родзинка» продукту – приємний аромат, що навіває думки про букет свіжоскошених трав, лугових квітів і м’яти. Рекомендується використовувати разом з бальзамом-ополіскувачем для жирного волосся ОХербал.

Безсульфатний шампунь для фарбованого волосся

Делікатну турботу про забарвлене волосся забезпечує шампунь O’Herbal з екстрактом чебрецю. Засіб чудово справляється із завданням м’якого очищення волосся без ризику вимивання фарбувальних пігментів.

Завдяки чебрецю формула доглядового складу не просто захищає колір, але і нормалізує роботу сальних залоз, запобігає ризику виникнення лупи. Шампунь робить волосся гладкими, м’якими, на тривалий час зберігає їх свіжість і природний блиск.

Натуральні склади O’Herbal засновані на силі рослин. Вони не обтяжують волосся, не залишають ефекту «злиплих» локонів, а при регулярному використанні забезпечують потужну лікувально-профілактичну дію.

Італійські шампуні без Sodium Laureth Sulfate

Що ми знаємо про Італію? Це – безумовно, смачна їжа, гаряче сонце і знамениті Будинки моди.

Але користуємося ми італійської косметикою? Рідко, віддаючи перевагу давно знайомим і перевіреним брендам. У той же час на поличках українських магазинів все частіше з’являється доглядова і декоративна косметика з написом «Made in Italy». У чому її особливість?

Відмінні риси італійської косметики – натуральність і поліваріантність. Тут можна знайти засоби на будь-який смак і гаманець – як «люксові» бренди, так і якісний мас-маркет.

При цьому головною спільною рисою італійських виробників стало максимальне прагнення до натуральності складів. Тут превалюють рослинні масла, екстракти.

На чому ще акцентують косметичні бренди Італії:

  • високої концентрації природних компонентів в кожному складі доглядових засобів і унікальних формулах, що дозволяють б’юті-продуктам проникати в глибокі шари шкіри, структуру волосся;
  • зведення до мінімуму шкідливих речовин і алергенів в складі продуктів (виняток – індивідуальна непереносимість певних компонентів);
  • чіткий поділ косметики за способом впливу, ефектом, типам шкіри і волосся, що дозволяє кожному клієнту підібрати «свій» ідеальний склад;
  • орієнтація на розробку і впровадження новітніх технологічних досягнень б’юті-сфери;
  • привабливі упаковки, які стануть гідною прикрасою вашої доглядової лінії або косметички.

Говорячи про догляд за волоссям, особливу увагу варто приділити трьом італійським брендам – ​​Nebiolina, Anthyllis і Phedea.

Делікатний шампунь з протеїнами NeBiolina Gentle Shampoo with Proteins

Шампунь з рисовими протеїнами від NeBiolina забезпечує волоссю м’яке, делікатне очищення і кондиціонування. Шампунь підходить жінкам всіх типів волосся і може використовуватися для щоденного миття голови.

Основні компоненти складу (рисові протеїни, екстракти ядра вівса, пантенол) пом’якшують волосся і живлять шкіру голови корисними елементами.

Шампунь з екстрактом лопуха для жирного волосся Anthyllis Shampoo for Greasy Hair

Формула шампуню від Anthyllis розроблена спеціально для власниць жирного волосся. Завдяки вмісту в складі продукту натуральних ПАР, він добре очищає волосся, не порушуючи їх природного захисного бар’єру.

Екстракти лопуха, що входять до складу засобу, забезпечують ефективний себорегулюючий вплив на шкіру голови.

 

Універсальний шампунь з екстрактом женьшеню Phedea Ginseng Shower Shampoo

Легкий, залишає відчуття повної чистоти і приємну ароматику шампунь Phedea Ginseng, Підходить для всіх типів волосся. Відмінна особливість продукту полягає у високій концентрації екстрактів женьшеню, відомих в косметології своїми потужними відновлюючими здібностями.

Часто користуєтеся плойкою, феном або не носіть головного убору в сонячні / вітряні дні? Візьміть «на озброєння» Phedea Ginseng!

Безсульфатні шампуні проти лупи

Шампуні, призначені для боротьби з лупою і профілактикою її виникнення, повинні володіти гідними очисними, протигрибковими і себорегулюючими характеристиками. ISEI рекомендує:

Слабокислотний шампунь від лупи Lador Anti Dandruff Shampoo

Іменитий корейський бренд Lador презентував б’юті-ринку революційний склад – Lador Anti Dandruff.

Які ефективні інгредієнти «заховані» всередині презентабельної сірої ємності?

  1. Екстракт лакриці: знищує шкідливі бактерії, одночасно насичуючи клітини шкіри голови корисними компонентами, нормалізує себорегуляцію і зміцнює волосся біля коріння.
  2. Комплекс рослинних екстрактів (камелія, дудник, портулак, багатобарвний горець, блетілла смугаста): заповнює пошкоджені ділянки волосся, підвищуючи пружність і силу локонів, роблячи волосся слухняним і шовковистим.
  3. Екстракт ментолу: надає освіжаючу дію на шкіру голови, стабілізує процеси мікроциркуляції крові.
  4. Гідролізований шовк: бореться з ламкістю волосся, проблемою посічених кінчиків.

Шампунь з низьким рівнем кислотності підійде для використання навіть володаркам чутливої ​​шкіри голови.

Шампунь з шавлією і кропивою Anthyllis Shampoo Antiforfora

Anthyllis Shampoo Antiforfora– шампунь від лупи, заснований на силі природних інгредієнтів. М’яка миюча формула засобу делікатно очищає волосся і шкіру голови. Головним дійовим інгредієнтом продукту став Piroctone Olamine – компонент з високими антимікробними характеристиками і здатністю до відновлення природного балансу шкіри.

Шампунь від лупи Phedea Anti-dandruff Shampoo

Шампунь з екстрактом верби від Phedea володіє високими тонізуючими і в’яжучими характеристиками. Основним функціональним компонентом, який боровся з лупою, став піроктон оламін – порошок, що перешкоджає утворенню частинок лупи на шкірі голови.

Переваги корейських шампунів для волосся

Навіть найвимогливіші покупці віддають перевагу корейським шампуням для волосся. Це обумовлено наступними перевагами засобів:

Відсутність алергічної реакції
Корейські шампуні - порятунок для людей з чутливою шкірою. Корейські шампуні підійдуть навіть для дітей, оскільки повністю безпечні і не викликають подразнень.
Можливість регулярного використання

Організм не звикає до безсульфатних шампунів.
Натуральність складу
Основна мета, яку переслідують корейські виробники - насичення волосся, шкіри голови корисними речовинами і вітамінами. Здоров'я волосся безпосередньо залежить від складу мийного засобу. В результаті використання натурального корейського шампуню волосся стає густим і слухняними.
Збереження кольору
Фарбувальні пігменти вимиваються навіть при щоденному використанні шампуню, що особливо актуально для власниць фарбованого волосся.
Глибоке живлення
Екстракти і масла, що містяться в шампунях, ефективно відновлюють структуру і живлять волосся.
Ефект «anti frizz»
Передбачає дієвий захист локонам від електризації і сухості.
Активізація зростання.

За рахунок високої концентрації рослинних інгредієнтів безсульфатні шампуні нормалізують кровообіг, що сприяє росту волосся і запобігає облисінню.

Додаткові ефекти. Позбавлення від лупи, зміцнення коренів, зняття різних подразнень.

Приємна особливість корейських шампунів полягає в тому, що вони відмінно підходять для різних типів волосся – особливо схильних до ламкості і випадінню.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована

Відсутність алергічної реакції
Корейські шампуні - порятунок для людей з чутливою шкірою. Корейські шампуні підійдуть навіть для дітей, оскільки повністю безпечні і не викликають подразнень.
Можливість регулярного використання

Організм не звикає до безсульфатних шампунів.
Натуральність складу
Основна мета, яку переслідують корейські виробники - насичення волосся, шкіри голови корисними речовинами і вітамінами. Здоров'я волосся безпосередньо залежить від складу мийного засобу. В результаті використання натурального корейського шампуню волосся стає густим і слухняними.
Збереження кольору
Фарбувальні пігменти вимиваються навіть при щоденному використанні шампуню, що особливо актуально для власниць фарбованого волосся.
Глибоке живлення
Екстракти і масла, що містяться в шампунях, ефективно відновлюють структуру і живлять волосся.
Ефект «anti frizz»
Передбачає дієвий захист локонам від електризації і сухості.
Активізація зростання.

За рахунок високої концентрації рослинних інгредієнтів безсульфатні шампуні нормалізують кровообіг, що сприяє росту волосся і запобігає облисінню.