ТОП-5 масок для очищення

В середньому на обличчі дорослої людини знаходиться більше 20 тисяч пор. Від стану і чистоти цих маленьких, але таких важливих частинок нашої шкіри, залежить здоровий і сяючий колір обличчя. Маски для глибокого очищення видаляють надлишки себума, бруд, мікроби і мертві клітини шкіри, допомагаючи їй бути здоровою, а нам – насолоджуватися своїм відображенням у дзеркалі.

Сьогодні поговоримо про види очищувальних масок, регулярність їх використання і розберемося, який вид очищення підійде саме для вашого стану і типу шкіри.

Навіщо потрібні очищаючі маски у домашньому догляді?

Пори – це отвори, розташовані у верхній частині волосяних фолікул, де виходять протоки сальних і потових залоз. Також в порах знаходиться шкірний жир, який зволожує і змащує шкіру, захищаючи її від шкідливого впливу довкілля. І хоч пори у всіх людей влаштовані однаково, виглядають вони по-різному. В першу чергу це залежить від типу шкіри.

Так, розмір і видимість пор визначається генетикою, але зовнішній вигляд і здоров’я вашого обличчя – це не генетика. Це результат того, наскільки добре ви дбаєте про свою шкіру та її очищення. Надмірне накопичення себума і бруду сприяє сильному провисанню, розтягуванню і розширенню пор. Глибоке очищення – це важливий момент у догляді за будь-яким типом шкіри. Якщо ви прагнете мати здоровий і сяючий колір обличчя, важливо доповнити ваш щоденний догляд процедурами, які позбавлять вас забруднень, масного блиску і забитих пор.

Глиняні маски

Глиняні маски – найпоширеніший і найдоступніший вид очищувальних масок для обличчя. Вона має потужні абсорбуючі властивості, видаляючи себум, токсини і бруд глибоко з пор. А також містить корисні мінерали, включаючи кальцій, магній, кремній, натрій, мідь, залізо і калій. Поєднання детокс, поживних і антимікробних властивостей робить маски на основі глини ідеальним засобом для жирної, схильної до вугрового висипу шкіри.

Глиняні маски відомі протягом століть, з часів Клеопатри, яка використовувала глину з річки Ніл і Арабської пустелі в своєму щоденному ритуалі краси більше 1800 років тому.

Асортимент і ціновий діапазон таких масок – величезний. Глиняні маски-порошки, які розводяться водою, можна знайти в будь-якій аптеці або магазині косметики біля будинку. Вони коштують копійки і добре очищають пори. Я б сказала – навіть занадто добре очищають. Єдиний інгредієнт таких масок – подрібнена глина, в них немає ніяких пом’якшувальних і заспокійливих добавок, тому вони можуть пересушувати і навіть подразнювати суху шкіру. Якщо ви шукаєте засіб не просто для очищення, а догляду – обирайте “вологі” маски з додатковими інгредієнтами в складі, особливо якщо у вас чутлива або суха шкіра.

І найважливіше – не перетримуйте і вчасно змивайте глиняну маску. Вона не повинна засохнути, це загрожує мікротріщинами, заломами, сухістю і подразненням.

Маски з вуглем

Вугільні маски, нарівні з глиняними, вважаються найефективнішими в глибокому очищенні пор. У медицині активоване вугілля зазвичай використовується при отруєннях, нейтралізуючи токсини в організмі. Його детокс властивостям знайшлося застосування і в косметичних засобах. Він витягує і поглинає бактерії, токсини, хімічні речовини, бруд, шкірне сало і інші мікрочастинки на поверхні шкіри. Разом з маскою ви змиваєте весь бруд і сміття, які засмічували  пори. Такі маски відмінно освітлюють, матуют і відлущують.

Але не перестарайтеся, вугільні маски – це важка артилерія, яка ідеально підходить для жирної шкіри схильної до запалень. Якщо у вас суха шкіра, виберіть вугільну маску зі зволожуючими інгредієнтами, такими як гіалуронова кислота, оливкова олія або олія жожоба.

Маски-плівки

Головна особливість цих масок – вони не змиваються водою, а знімаються з особи, фізично видаляючи верхній шар дерми, разом з тьмяними мертвими клітинами шкіри, а також витягають, як магніт, сальні пробки і комедони. Після них шкіра гладенька, сяюча і ніяких чорних цяток.

Саме цей вид очищувальних масок поділив косметологів усього світу на два табори. Одні вважають їх занадто агресивними і звинувачують в таких б’юті-гріхах, як заломи, мікротріщини і провисання шкіри. Інші наполягають, що це кращий спосіб позбутися чорних крапок і відмінний спосіб очищення для будь-якого типу шкіри. Але істина, як завжди, посередині. По-перше, вам точно не варто використовувати цей тип очищення, якщо ваша шкіра схильна до куперозу, і якщо на вашому обличчі є активні запалення або пошкодження. По-друге, орієнтуйтеся на індивідуальні відчуття. Якісний засіб повинен зніматися безболісно. Якщо при знятті ви відчуваєте, як з маскою здирається ваша шкіра, змийте залишки водою, а тюбик відправте в урну. Адже це б’юті процедура, а не кімната тортур.

Бульбашкові маски

Бульбашкові або кисневі маски – це очищаючі маски, які піняться й утворюють пухирці через особливий процесу насичення киснем. Бульбашкові маски доступні в різних варіантах: тканинні, кремові або глиняні.

Всі вони очищають і відлущують шкіру, покращують кровообіг і омолоджують. Крихітні бульбашки допомагають ключовим інгредієнтам маски глибоко проникнути в шкіру. Це безпечний, неінвазивний спосіб очистити пори і доставити поживні речовини і зволоження.

Крім цього, кисень дуже важливий для шкіри. Це не тільки стимулює вироблення колагену, а й має антибактерицидні і загоюючі властивості.

Саме цей варіант очищення відмінно підходить для сухої і зрілої шкіри.

Як правильно і з якою регулярністю використовувати очищаючі маски?

Не хочеться бути капітаном очевидність, але все таки – краще, що ви можете зробити, це слідувати інструкціям. Якщо маска говорить, що вона безпечна для щоденного використання, вона безпечна для щоденного використання. Якщо маска говорить, що ніколи не використовуйте її частіше ніж один раз на тиждень, не використовуйте її частіше ніж один раз на тиждень. У деяких ситуаціях ви можете порушити це правило, наприклад, коли дерматолог призначає щось для використання частіше, ніж зазвичай.

Змивайте або знімайте маску після зазначеного на упаковці часу і не використовуйте тканинні маски багаторазово, це може спровокувати запалення та подразнення.

Також враховуйте три фактори: склад маски, тип вашої шкіри і пору року.

В середньому очищаючі маски можна використовувати раз-два в тиждень для жирної шкіри і кілька разів на місяць для сухої шкіри.

Для дбайливого очищення комбінуються в догляді різні види очищувальних масок і використовуйте прийом мультимаски, наносячи кілька продуктів одночасно. Наприклад, вугільну маску на Т-зону та регенеруючу на інші частини обличчя. Після очищувальних процедур обов’язково добре зволожте шкіру сироваткою, кремом або  маскою.

Наші ТОП-5 очищувальних масок

Medi Peel Glow 9 24K Gold Mask Pack – маска-плівка з золотом, потужний засіб для відлущування ороговілих частинок шкіри і насичення її корисними елементами. Позбавляє шкіру і пори від кератинових пробок, чорних цяток, зайвої жирності, відмерлих клітин, стирає сліди втоми і стресів. Екстракт колоїдного золота, 4 види гіалуронової кислоти і пептиди, зволожують, живлять шкіру, насичують їх киснем. Маска відновлює водний баланс, звужує пори. Колаген робить шкіру пружною, проникає в глибокі шари дерми і стимулює вироблення шкірою свого природного колагену. Після використання маски шкіра гладенька, пружна, сяюча.

Elizavecca Face Care Milky Piggy Carbonated Bubble Clay Mask – очищуюча глиняно-бульбашкова маска для всіх типів шкіри. Усуває надлишки себума, нормалізує роботу сальних залоз, заспокоює запалення, запобігає появі нових, звужує пори. В основі маски – каолін – біла глина, натуральний абсорбент, який діє м’яко, не пересушує шкіру. Крім того, продукт містить колаген (покращує еластичність шкіри і надає ліфтинг-ефект) і екстракти м’яти, фрезії, ромашки і розмарину, які відмінно зволожують і тонізують шкіру, мають антибактеріальну і протизапальну дію.

Dr.Jart + Dermask Ultra Jet – киснева маска для очищення пор на основі деревного вугілля. Кисневі бульбашки виштовхують себум з пор, залишаючи їх чистими і звуженими, а чорна тканинна основа з вугіллям абсорбує забруднення. Маска створена для очищення і звуження пор, але крім цього вона зволожує шкіру, надає їй сяйво і вирівнює тон.

Shinetree Wash Off Pore Tightening Mud Mask – грязьова маска для очищення обличчя. Каолін в складі підсушує запалення, матує і вирівнює колір обличчя. Екстракт іван-чаю допомагає боротися з висипом вугрів, тонізує шкіру. Екстракт гамамелісу прибирає набряклість, надає особі свіжий зовнішній вигляд. Після використання шкіра стає оксамитовою, колір обличчя рівним, регулярне використання звужує пори і запобігає запалення.

Missha Black Ghassoul Peel Off Nose Pack – маска-плівка для носа з глиною для жирної та комбінованої шкіри. Очищає і звужує пори, нормалізує вироблення себума, прибирає зайву жирність і м’яко відлущує шкіру. Видаляє сальні пробки і комедони, “витягуючи” їх з пір. Марокканська глина Гассул і порошок деревного вугілля працюють як природні абсорбенти, надають антисептичну дію, прибирають бруд і сальні пробки, відлущують ороговілі клітини, перешкоджають появі запалень. У складі продукту також є цілий комплекс з рослинних екстрактів (камелії, пеларгонії, кори кориці, центели, листя шавлії, листя меліси). Вони насичують шкіру вітамінами і амінокислотами, зволожують її, освітлюють і тонізують.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована