Для чого потрібні тампони і прокладки? Вибираємо кращі з ISEI

«Ці дні» не повинні порушувати звичний ритм життя. Зустрічі, робота, домашні справи – правильно підібравши засіб особистої гігієни, можна встигнути все.

Тампони або прокладки? Що таке ступінь поглинання? Чим відрізняються нічні прокладки від звичайних? Відповідаємо на головні питання і вчимося вибирати комфортну продукцію!

Що краще: тампони або прокладки?

В період критичних днів хочеться залишатися активною і впевненою в собі. Але який засіб гігієни ефективніше впорається з поставленим завданням – тампон або прокладка? Як краще і на що звертати  увагу при виборі? Розглянемо переваги і недоліки обох продуктів.

Прокладки для критичних днів

Простота використання - прокладки кріпляться до внутрішньої сторони нижньої білизни за допомогою клейкої стрічки і «крилець».
Добре вбирають виділення, залишаючи одяг чистим.
Представлені в широкому асортименті, відрізняючись по довжині, товщині, ступені поглинання.
При носінні облягає одяг (спідниці, брюки), контури прокладок можуть виділятися.
При тривалому носінні стають джерелом неприємного запаху.
Можуть зміщуватися в бік, перекручуватися, що викликає почуття дискомфорту і збільшує ризик протікань.

Як правильно вибрати прокладки по крапельках

Першочергова увага звертати на ступінь поглинання – чим більше «крапель», тим більше виділень здатна поглинути прокладка. Важливо й наявність «крилець», що дозволяють закріплювати засіб особистої гігієни з боків нижньої білизни і забезпечують додатковий захист від протікань.

Подумай про наявність індивідуальної упаковки. Прокладки, загорнуті в окремі целофанові пакетики, можна носити в кишені сумки, не боячись забруднень і бактерій.

Що означають «краплі» на прокладках

Чим більше крапель намальовано на упаковці прокладок, тим вище ступінь їх поглинання:

  • прокладки з 2-ма краплями призначені для невеликих виділень, які частіше спостерігаються в останні дні менструального циклу;
  • моделі з 3-ма краплями призначені для помірних виділень;
  • прокладки на 4-5 крапель захистять від протікань при рясних виділеннях;
  • прокладки з 6-8-ю краплями використовують для нічної гігієни.

Правильно підібраний ступінь поглинання захистить від дискомфорту і протікань.

Рейтинг кращих тампонів і жіночих прокладок від ISEI

Вибираючи тампони і прокладки, зверніть увагу на лінійку продукції Sofy і Kotex.

Японські жіночі прокладки Sofy

Прокладки від японського бренду Sofy дарують тривалість відчуття свіжості. Тонкі, надійно фіксуються на нижній білизні вироби з «дихаючим» внутрішнім шаром перешкоджають виникненню попрілостей і дискомфортних відчуттів.

Спробуйте щоденні прокладки Sofy Kiyora Floral з об’ємною поверхнею вмить вбирають рідину. Завдяки ароматизації прокладок рослинним міксом, в основі якого лежать ноти троянди і ірису, засоби особистої гігієни на тривалий час усувають неприємні запахи.

Кожна прокладка упакована в індивідуальну упаковку, що дозволяє брати їх собою, залишаючись впевненою в будь-якій ситуації. Вироби створені з біорозкладних матеріалів, повністю розчиняються у воді.

Серія Sofy Kiyora представлена ​​і іншими варіантами, делікатно піклуються про мікрофлору інтимної зони на протязі всього дня. Гігієнічні прокладки Sofy Kiyora Fresh глибоко ароматизовані екстрактами бергамота і конвалії, в Sofy Kiyora Sweet переважають ноти троянди і фрезії.

Не любите додаткову ароматизацію? Вибирайте Sofy Kiyora Standart!

Тампони і прокладки Kotex

Бренд Kotex вперше заявив про себе в 1920 році. На початку під цим логотипом американська компанія Kimberly-Clark робила паперові рушники, а після випустила на ринок перші одноразові прокладки. Перші моделі Kotex виготовлялися з 40 найтонших шарів целюкотона, загорнутих в марлю.

Сучасна продукція бренду включає десятки ліній прокладок і тампонів, покликаних мінімізувати дискомфорт в період критичних днів.

Тампони Kotex представлені у варіантах:

  1. Mini з рівнем поглинання 2 краплі.
  2. Normal (3 краплі).
  3. Super (4 краплі).

Бренд пропонує також спеціальну серію тампонів для активного способу життя – Kotex Active. Завдяки великій кількості жолобків вироби забезпечують надійний захист від протікань навіть при інтенсивному ритмі життя.

Прокладки Kotex різноманітні. Бренд пропонує моделі для:

  • критичних днів (наприклад, Kotex Ultra Soft Normal на 4 краплі) з інноваційною м’якою поверхнею і посиленим захистом Fast Absorb;
  • щоденного використання, представлені найтоншими прокладками Ultraslim і засобами особистої гігієни для активного способу життя Kotex Active.

Нічні прокладки від Котекс

Для захисту від протікань під час сну американський бренд розробив серію Кotex Ultra Night. Прокладки з рівнем поглинання 6 крапель, швидко поглинають виділення, залишаючи поверхню практично сухою. Інноваційна форма країв і крилець моделей надійно фіксує виріб до нижньої білизни, а подвійні бічні бортики запобігають витіканню рідини.

Тампони

Зовсім непомітні під будь-яким одягом - навіть облягає.
Дають можливість відчувати більше свободи під час менструального циклу, займатися улюбленою справою - плаванням, спортом.
Надійно утримують вологу і неприємні запахи.
Завдяки компактному розміру їх легко утилізувати, а також брати з собою на роботу, в подорож.
Складність при введенні на початкових етапах - тампони вводять всередину, що вимагає наявності певних навичок.
Труднощі з визначенням часу зміни засобу особистої гігієни - якщо необхідність заміни прокладки можна визначити візуально, то з тампоном, що знаходяться всередині тіла, це неможливо. Слід дотримуватися рекомендацій: у перші дні циклу міняйте тампон кожні 3-4 години (в залежності від рясності виділень). Надалі час можна збільшити, але не більше, ніж до 8-ми годин.

Як правильно вибрати тампони

Розмір тампонів підбирається у відповідність з багатством виділень. Гінекологи рекомендують в перші дні менструального циклу використовувати засоби з відміткою Super, для третього-четвертого днів вибирати тампони Normal, а в останні дні виділень віддавати перевагу моделям Mini. Однак слід враховувати і індивідуальні особливості організму.

Тампон, введений всередину, не повинен викликати почуття дискомфорту. На зручність використання засобу особистої гігієни впливає покриття тампона. Виробники пропонують тампони з бавовни, віскози і суміші зазначених матеріалів. Довірся тактильним відчуттям.

Тампон не повинен викликати неприємних відчуттів навіть під час активних рухів. Якщо засіб викликає хоча б найменший дискомфорт – воно вам не підходить.

Як часто потрібно міняти тампони або прокладки і є шкода від щоденного використання?

Своєчасна заміна засобу особистої гігієни – запорука зручності і безпеки в період критичних днів. Тривалість використання тампона визначається багатством виділень. Скільки можна носити тампон – рекомендується робить заміну не менше, ніж 1 раз в 4 години. При сильній кровотечі міняйте засіб частіше.

Максимально допустимий період використання тампона становить 8 годин.

У разі недотримання зазначених рекомендацій зростає ризик запалення слизової оболонки, виникнення синдрому токсичного шоку.

Синдром токсичного шоку (СТШ) часто пов’язують з використанням тампонів високого ступеня поглинання. Синдром викликається токсинами, що виробляються знаходяться на тілі бактеріями.

При тривалому перебуванні тампона всередині бактерії починають активно розмножуватися і токсини проникають в кров.

Щоб уникнути проявів СТШ, дотримуйтесь ряд простих рекомендацій:

  • перед веденням тампона ретельно мийте руки;
  • не використовуйте тампони з пошкодженою упаковкою – вони можуть стати джерелом інфекцій;
  • не вводьте одночасно кілька тампонів;
  • чергуйте тампони і прокладки в міру необхідності.

При перших ознаках СТШ (підвищення температури тіла, головний біль, слабкість, біль у м’язах, блювота, діарея) негайно зверніться до лікаря.

Незаперечна перевага прокладок перед тампонами – можливість візуального контролю наповненості засобу особистої гігієни. Не існує строго правила періодичності заміни прокладок – все залежить від індивідуальних особливостей протікання менструального циклу.

При рясних виділеннях прокладку слід міняти кожні 3-4 години, а в останні дні менструації час може збільшуватися до 6-8 годин.

Для сну вибирайте спеціальні прокладки з позначкою Night – вони довше і товщі звичайних моделей, що запобігає ризику протікання.

Актуальне питання: алергія на прокладки

Алергія на прокладки проявляється у вигляді почервоніння, подразнень, висипань, свербежу в інтимній області, рясних виділень.

Причинами появи алергічних реакцій виступають:

  1. Синтетична основа засобів особистої гігієни, переважання повітронепроникних матеріалів.
  2. Використання прокладок з ароматами, барвниками, ароматизаторами.
  3. Несвоєчасна заміна прокладок, що провокує виникнення «парникового ефекту», а значить – розмноження хвороботворних бактерій в інтимній зоні.

Як запобігти появі алергії? Користуйтеся гіпоалергенними прокладками з м’яким зовнішнім шаром і натуральними наповнювачами. У таких моделях відсутні алергени – барвники, ароматизатори та інші подразники.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована