Депіляція: видалення волосся в домашніх умовах

Волосся на тілі – це негігієнічно і не естетично. Однак гоління певних зон – процедура необов’язкова, а особистий вибір кожного.

Коли мова йде про відкриті ділянки тіла (руках, ногах), то головною причиною видалення волосся стають питання естетики. Інтимні зони голять з метою дотримання особистої гігієни – для усунення неприємних відчуттів і запахів.

Волосся на тілі (руки, ноги, обличчя, зона бікіні): мода на видалення волосся

З чого все почалося?

Історики стверджують, що мода на видалення волосся зародилася ще в Давньому Єгипті. Єгиптяни видаляли волосся не тільки по всьому тілу, а й на голові, а природні локони замінювали перуками.

Процедура депіляції проводилася з використанням негашеного вапна і мишьячной пасти або суміші цукру з лимонним соком. Відсутність волосся на тілі в розумінні стародавніх єгиптян свідчило про високий статус людини. На Заході цього питання приділяли не так багато уваги. Аж до початку ХХ століття ноги і пахви голили лише танцівниці і актриси – в інших випадках видалення волосся вважалося чимось сенсаційним.

У 1915 році американський жіночий журнал Harper’s Bazaar публікує фото, рекламує пудру для депіляції. На ньому була зображена не тільки приваблива баночка продукту, але і жінка з голеними пахвами, що стало поштовхом до початку справжньої революції.

Приблизно в той же час компанія Gillette випускає першу жіночу бритву Milady Décolleté, супроводжуючи презентацію продукту провокаційною рекламою. Жінкам пропонували голити волосся з міркувань гігієни та необхідності слідувати останнім трендам моди.

Паралельно в моду входить фасон суконь без рукавів, а видалення волосся в зоні пахв стає новою необхідністю. Рекламні слогани свідчать: «Пахви повинні бути такими ж гладкими, як обличчя»!

Трапилася в 50-х р.р. мода на бікіні привела до потреби видаляти волосся і в інтимній зоні.

Видаляти волосся на тілі чи ні – вирішувати тільки вам. Наше завдання – розповісти про найбільш ефективних і безпечних методах проведення процедури в домашніх умовах!

Як позбутися від волосся на тілі, ногах, руках, під пахвами в домашніх умовах?

Кращий крем для депіляції волосся рейтинг з топ-3 від ISEI

Як підібрати крем для депіляції? Акцент – на склад!

Формула будь-якого крему для депіляції містить компоненти, що руйнують структуру волосся. У ролі таких інгредієнтів часто виступають солі і сульфіди тіогліколяту, сульфіди барію і стронцію. Глибоко проникаючи в структуру волоска, компоненти руйнують їх структурноутворюючу речовину – кератин.

Для того, щоб згладити агресивну дія активних речовин на шкіру, хороший крем для депіляції містить емоленти – масла, рослинні витяжки, вітамінні комплекси, інгредієнти з охолоджуючим ефектом (екстракти ментолу, м’яти).

Крем для депіляції Missha Sower Comfort Hair Removal Cream

Крем для депіляції від південнокорейського бренду Missha підходить навіть для чутливого типу дерми. Він легко і швидко справляється з небажаними волосками, а завдяки цінному комплексу зволожуючих і заспокійливих компонентів (екстракти алое вера і дикої хризантеми, масла авокадо і жожоба) забезпечує пом’якшувальний ефект, мінімізуючи ризик появи подразнень.

Перед використання складу протестуйте його на невеликій ділянці шкіри – проведіть процедуру на невеликій зоні і почекайте 24 години. Якщо протягом доби алергічна реакція не проявилася, можна приступати до депіляції.

 

Крем для депіляції Missha In Shower Comfort

Крем Missha In Shower Comfort робить шкіру ідеально гладкою і приємно на дотик. Наносять товстим шаром на ділянки, що підлягають депіляції, за допомогою шпателя і залишають на 5-10 хвилин, а після акуратно видаляють.

Завдяки високій концентрації в складі крему екстрактів шовковиці, ромашки і хризантеми засіб має сильний заспокійливий ефект, мінімізуючи ризик прояви подразнень.

Крем для депіляції Etude House Hands Up

Унікальна формула крему від Etude House не просто руйнує структуру волосся, а розчиняє їх від коренів до кінчиків. Після використання продукту волоски відростають значно повільно. Склад наносять на суху шкіру і залишають для впливу на 5 хвилин, після чого акуратно видаляють губкою, що йде в комплекті з кремом.

Чи можна позбутися від волосся на певних ділянках, не вдаючись до салонних процедур? Безумовно! Спеціально для вас ISEI підібрав перевірені «домашні» методи видалення волосся.

Бритва: швидко і ефективно

Гоління – найбільш популярний і часто використовуваний метод видалення небажаних волосків. Ковзаючи по поверхні вологої шкіри, бритва швидко справляється з волосками різної довжини, проникаючи навіть у важкодоступні місця (що особливо актуально, коли мова йде про зону бікіні).

Гоління – рекомендований дерматологами спосіб видалення волосся на тілі для дівчат з чутливою шкірою.

Переваги процедури очевидні:

  • процес займає мінімальну кількість часу;
  • гоління абсолютно безболісне;
  • можна голити будь які зони;
  • після процедури немає необхідності уникати ультрафіолету або інших дратівливих факторів.

Чи є недоліки? Для збереження гладкості шкіри голитися належить досить часто (практично щодня). При неправильному поводженні або використання неякісної бритви не виключена поява ранок, подряпин.

Віск: тривалий результат

Віск – ефективний засіб в боротьбі з «непотрібними» волосинками. Густу, тягучу рідину наносять у напрямку росту волосся і чекають її висихання, після чого воскові шари зриваються різким рухом. Волоски видаляються разом із застиглим складом.

Серед недоліків методу відзначають:

  • хворобливість і тривалість процедури;
  • ефективність при довжині волосків, що дорівнює мінімум 3 мм.

При цьому віск залишає шкіру ідеально гладкою протягом 3-4 тижнів.

Епілятор: інший принцип

У домашніх умовах можна користуватися і спеціальними приладами для видалення волосся. Найбільш доступним в ціні і простим у використанні став пристрій водою.

Принцип роботи пристрою полягає в висмикуванні волосків з волосяних фолікул, що позбавляє від необхідності видалення волосся на 3-4 тижні. До того ж, нові волоски відростають менш товстими.

Серед недоліків використання цього приладу виділяється хворобливість процедури і велика кількість часу, необхідне на її проведення.

Крем для депіляції: руйнування волосся

У складі спеціальних лосьйонів, кремів і пінок для депіляції містяться хімічні компоненти, які надають руйнівну дію на структуру волосся.

Такі б’юті-засоби вкрай легко використовувати: їх слід наносити на потрібні ділянки тіла, а через 10-15 хвилин змивати за допомогою мочалки або лопатки – безпосередньо разом з волосками!

Крему для депіляції:

  • забезпечують тривале збереження результатів;
  • виключають ризик появи порізів на шкірі.

Обережно з кремами для депіляції варто користуватись дівчатам з особливо чутливою шкірою. Для того, щоб уникнути алергічних реакцій, завжди тестуйте крем на невеликій ділянці шкіри. Уникайте потрапляння на дерму прямих сонячних променів відразу після проведення процедури.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована