Must-have засоби для зимового догляду

На календарі перший місяць зими, а за вікном стандартна груднева погода: холодний вітер і крижаний дощ, який невтомно прикидається першим снігом. Навіть після двохвилинної прогулянки хочеться застрибнути в гарячий душ, увімкнути на максимум опалення і не виходити з дому мінімум до березня.

Така “псяча погода” псує не лише передсвятковий настрій, а й стан нашої шкіри. Холод уповільнює кровообіг, а сухе повітря в приміщеннях, гарячий душ або ванна знижують вироблення шкірного сала, природного зволожувача нашої дерми. Шкіра стає зневодненою, тьмяною та стягнутою.

Сьогодні поговоримо про засоби, які допоможуть вам та вашій шкірі пережити зиму максимально комфортно, без сухості, лущення та подразнень.

Зволожуючий крем із керамідами

Кераміди – це природні ліпіди, які допомагають утримувати вологу та створюють захисний бар’єр шкіри. Вони не тільки роблять шкіру гладкою та еластичною, але й захищають її від агресивного зовнішнього впливу. Кількість керамідів зменшується з віком, але їх дефіцит можуть спровокувати і агресивні очищувальні засоби, а також перепади температури і вологості повітря.

Пошкоджена на морозі шкіра схожа на тріснуту вазу. Скільки б ми не наливали в неї воду – вона все одно витікатиме. Кераміди працюють як герметики, “ремонтують” нашу шкіру та допомагають їй утримувати необхідну вологу.

“Кераміди є життєво важливим компонентом шкіри”, – каже Одрі Кунін, сертифікований дерматолог, штат Міссурі. «Це натуральний зволожуючий крем для організму та бар’єр, який запобігає зневодненню».

Вибирайте засіб із керамідами за типом вашої шкіри. Для жирної – шукайте некомедогенні продукти на основі гіалуронової кислоти, сквалана, олії жожоба та виноградних кісточок. Для сухої – креми з гліцерином, скваланом, олією ши, кокосовою олією.

Village 11 Factory Moisture Cream – крем для обличчя з екстрактом кореня кігтя диявола, керамідами та азіатською центелою. Інтенсивно зволожує, пом’якшує шкіру, прискорює загоєння та запобігає розвитку запальних процесів.

Бар’єрний крем для чутливої ​​та сухої шкіри

Найбільше від холоду та вітру страждає суха чутлива шкіра. Тому вона потребує надійного та інтенсивного захисту. Бар’єрні креми лікують шкіру зсередини та захищають ззовні. Вони прибирають лущення, заспокоюють подразнення, знімають свербіння та почервоніння. А ще створюють на шкірі захисну плівку від потенційних подразників. Для профілактики такий крем достатньо наносити тільки перед виходом на вулицю. Для швидкої допомоги від лущення та подразнення варто наносити його кілька разів на день, мінімум за годину до сну, щоб крем встиг увібратися.

Лікар Кунін пояснює: «Бар’єрні креми зупиняють трансепідермальну втрату вологи, відновлюють шкірний бар’єр. Вони можуть лікувати подразнення і навіть рани. Адже діють як щит від потенційних подразників, створюючи ідеальне середовище для регенерації пошкодженої шкіри.

Missha Actibarrier Strong Moist Cream, Intensive – інтенсивний зволожуючий крем для глибокого зволоження, живлення та захисту. Створює захисний бар’єр від негативного зовнішнього впливу, заспокоює подразнення та почервоніння.

Бар’єрний крем для жирної проблемної шкіри

Лікування акне часто супроводжується використанням агресивних компонентів, після них шкіра може бути виснаженою та чутливою. В цей час важливо захистити шкіру та допомогти їй відновитися. Існують бар’єрні креми, створені на основі загоюючих антибактеріальних компонентів, які не блокують пори і не провокують висипання.

Medi-peel Cica Antio Cream – заспокійливий крем з екстрактом портулаку, центели азіатської та пептидами. Відновлює та захищає шкіру, не забиваючи пори. Знімає подразнення, почервоніння та свербіння. Усуває запалення та чорні цятки, звужує пори.

Бальзам, скраб і маска для губ

Губи взимку потребують такого ж інтенсивного догляду, як і обличчя. Їхня чутлива тонка шкіра найшвидше обвітрюється і тріскається на холоді.

«Наші губи висихають у 10 разів швидше, ніж решта шкіри на обличчі, тому дуже важливо використовувати додатковий захист», — каже дерматолог Мелісса Піліанг, лікар медицини.

У холодну пору року варто відмовитися від декоративних засобів, особливо від матуючих помад та блисків, які сушать шкіру. Краще використовуйте живильні бальзами з натуральними оліями, вазеліном, вітамінами А, Е. Вони утримують вологу, пом’якшують та захищають шкіру. Не забувайте наносити бальзам щоразу перед виходом на вулицю та перед використанням декоративних засобів.

Avene Cicalfate Lips Repairing Balm – відновлюючий бальзам для потрісканої, подразненої шкіри губ. Живить і захищає губи від холоду та вітру.

Підтримувати шкіру губ гладкою та м’якою допоможе спеціальний скраб з м’якими абразивами. Він покращить кровообіг і делікатно відлущить омертвілі частинки. Після скрабування обов’язково нанесіть бальзам, а ще краще – маску.

A’pieu Honey & Milk Lip Scrub – скраб для губ, усуває сухість та лущення. Зволожує та живить губи.

Laneige Lip Sleeping Mask Berry – нічна маска для губ, швидко відновлює навіть дуже сухі потріскані губи, робить їх м’якими й еластичними. Може використовуватися як бальзам для губ.

Поживний крем для рук

Шкіра рук — це та зона, яка зазвичай залишається без нашої належної уваги та догляду. Якщо ви хочете, щоб ваші руки завжди виглядали молодо та доглянуто, вашим улюбленим аксесуаром мають стати рукавички. Гумові – для домашніх справ та захисту від агресивних хімічних засобів, шкіряні або кашемірові для вулиці та захисту від холоду.

Поживний крем для рук збереже вашу шкіру м’якою та еластичною. В зимовий час користуйтеся ним щодня, перед виходом на вулицю та перед сном.

FarmStay I Am Real Fruit Banana Hand Cream – крем для рук з екстрактом банана, зволожує, живить, тонізує та насичує вітамінами. Стимулює регенерацію клітин та робить шкіру більш пружною.

Реанімувати шкіру рук після прогулянки на морозі або генерального прибирання без рукавичок допоможе спеціальна маска, що відновлює.

Village 11 Factory Relax Day Hand Mask – зволожуюча маска для рук у формі рукавичок, пом’якшує та живить шкіру, ліквідує свербіж, сухість та лущення.

 

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована