Як і чим зволожувати жирну шкіру?

Жирний блиск, широкі пори, запалення і акне – саме з цими проблемами повсякчас зустрічаються  власниці жирної шкіри. Але не варто драматизувати, адже при правильному догляді всіх цих неприємностей можна уникнути. І не забувайте про головний бонус цього типу шкіри – вона дуже повільно старіє. Перші зморшки ви помітите набагато пізніше, ніж ваші однолітки, наприклад, з сухою шкірою. Головне не нехтувати ефективним і регулярним зволоженням.

Давайте розберемося, як підтримати баланс вологи, не підвищуючи жирність і не обтяжуючи шкіру? І як вибрати зволожуючий засіб, який знизить рівень шкірного себума, зробить ваше обличчя свіжим і сяючим, а шкіру пружною і молодою?

Причини жирної шкіри обличчя?

Сальні залози тісно пов’язані з волосяними фолікулами і доставляють шкірне сало на поверхню через пори. Себум – це складна суміш мертвих клітин і ліпідів. Ці жири змащують шкіру і захищають її від зневоднення і негативного впливу довкілля. Надмірна секреція може бути пов’язана з багатьма факторами: генетика, стрес, погане харчування, гормональні порушення, погана екологія і неправильний догляд за шкірою.

Навіщо зволожувати жирну шкіру?

Жирна і зволожена – це два абсолютно різних стани шкіри. Жир на шкірі є восковою речовиною, що виділяється на поверхню шкіри для підтримки її бар’єрної функції. Зволоження відноситься до більш глибоких шарів, де поглинається волога, яка робить шкіру насиченою і пружною. Тому шкіра може бути жирною зверху і абсолютно сухою всередині. В цьому випадку вона почне компенсувати втрату вологи, виділяючи ще більше себума. Зволоження контролює вироблення жиру і знижує потребу шкіри виробляти більше секрету.

«Це те, що ми називаємо синдромом« нафтового колодязя в пустелі », – говорить провідний дерматолог Orentreich Medical Group Девід Орентайх. “Хоча шкірного сала – жиру, виробленого з сальних залоз – може бути достатньо, навколишня шкіра може бути сухою. Себум грає роль в утриманні вологи в поверхневих клітинах шкіри; але самого по собі його може бути недостатньо без зволожувача, який допомагає запобігти випаровуванню води ».

Зволоження жирної шкіри: легкі текстури і нежирні склади

Зволожуючі засоби бувають різних форм. Зволожуючий крем для жирної шкіри повинен легко проникати в шкіру і не блокувати пори. Це повинна бути невагома кремова текстура, гель або лосьйон.

Використовуйте некомедогенні склади, які не забивають пори і не викликають висипань. Вибирайте формули на водній основі або на основі диметикону (тип нешкідливого силікону, імітує масла, залишаючи шкіру здоровою і не жирної після використання).

У складі не повинно бути:

  • кокосової, оливкової, какао-олії, олії ши
  • бджолиного воску
  • лінолевої і лауриновой кислоти

Вибирайте засоби з позначками:

  • безмасляний (oil-free)
  • на водній основі (water-based)
  • некомедогенний (non-comedogenic)
  • неакнегенний (non-acnegenic)

«Вибір зволожуючого засобу дійсно залежить від типу шкіри та особистих уподобань», – пояснює доктор Зейхнер, директор по косметичним і клінічним дослідженням в Медичному центрі Маунт-Синай. «Для переважної більшості людей з жирною шкірою використання традиційного зволожуючого засобу може здатися важким. З цієї причини перевага надаватиметься безмасляним продуктам, в яких використовується, наприклад, водна основа або диметикон, який допоможе увібрати вологу і зробити ваше обличчя менш блискучим».

Ідеальна формула зволоження для жирної шкіри

Ефективні засоби для жирної шкіри обличчя повинні виконувати наступні функції:

  1. Видалення блиску

Шукайте продукт з активним інгредієнтом, який управляє шкірним салом і бореться з блиском, поглинає надлишок себума, в результаті чого шкіра буде матовою і оксамитовою. Креми з матуючим ефектом використовуйте тільки для денного догляду.

Шукайте в складі: мінеральні солі, мінерали вулканічного походження, солі кремнію і цинку, каолін

  1. Зволоження

Занадто ретельне очищення та використання жорстких продуктів для контролю шкірного себума і акне можуть пошкодити бар’єрну функцію шкіри, викликаючи втрату вологи. Компенсуйте трачену вологу правильним зволожуючим засобом.

Шукайте в складі: гіалуронову кислоту, гліцерин, кераміди, екстракт алое, термальну воду

  1. Зменшувати пори і регулювати вироблення шкірного себума

Великі пори можуть забруднюватися, що призводить до запалень і висипань. Для більш гладкої і вишуканої текстури шкіри знайдіть засіб, що зменшує розмір пор і регулює секрецію. Використовуйте його для нічного догляду

Шукайте в складі: ніацинамід, кислоти, ретинол

Жирна шкіра обличчя традиційно вважається проблемною і асоціюється з чимось, з чим треба боротися, контролювати, матувати або маскувати. Але до неї просто потрібно знайти підхід. Правильне і регулярне зволоження легкими засобами допоможе назавжди попрощатися з такими проблемами, як жирний блиск, забиті пори і акне.

Нам подобаються ці засоби для зволоження:

Missha Крем для обличчя регулюючий виділення себуму з екстрактом полину – зволожуючий крем для проблемної шкіри з екстрактом полину і керамідами. Інтенсивно зволожує, пом’якшує і відновлює шкіру. Усуває жирний блиск і робить тон шкіри рівним. Моментально знімає подразнення і почервоніння.

Кераміди в складі створюють захисний бар’єр від негативного зовнішнього впливу. А екстракт полину – заспокоює, зволожує шкіру, надаючи їй здоровий блиск. Багатий корисними мікроелементами склад сприяє регенерації епідермісу, надає матовий, оксамитовий фініш.

Eucerin Матуючий флюїд-крем для проблемної шкіри – ніжний крем  для проблемної шкіри з саліцилової кислотою і лікохалконом А. Ефективно позбавляє від прищів і чорних цяток. Легко наноситися, покращує стан проблемної і схильною до появи акне шкіри, заспокоює роздратування і знімає почервоніння. Матуючі частки зберігають шкіру оксамитовою тривалий час. Засіб зменшує виділення шкірного себума, не забиває пори. При регулярному використанні бореться із запаленнями, почервоніння і подразненнями.

Hada Labo гіалуроновий крем-гель для обличчя –  крем-гель для обличчя, який утримує природну вологу шкіри, глибоко проникає в дерму, утворює захисний бар’єр від негативного зовнішнього впливу. У складі комплекс з п’яти видів гіалуронової кислоти різної маси і проникаючої здатності, колаген і цераміди.

Легка текстура і насичений склад дозволяють гелю швидко вбиратися в шкіру, не залишаючи липкості. Регулярне використання продукту гарантує запобігання передчасного старіння шкіри.

A’pieu Крем для обличчя балансуючий з екстрактом ісландського моху – зволожуючий крем для жирної шкіри, інтенсивно зволожує, підтримує оптимальний гідробаланс тканин, попереджає утворення сухості і лущення, контролює роботу сальних залоз і вирівнює мікрорельєф. Екстракт ферментованого ірландського моху (78%) – підвищує еластичність дерми і запобігає появі передчасних вікових змін. Екстракт ромашки – надає загальну заспокійливу, тонізуючу, дезинфікуючу, протизапальну дії; усуває шкірні запальні процеси. Крем має дуже легку текстуру, тому швидко вбирається, не залишаючи на шкірі жирних слідів.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована