Як прибрати, підтягнути подвійне підборіддя

Проблема появи другого підборіддя актуальна як для жінок, так і для чоловіків. Жирові відкладення не завжди обумовлені віковими змінами або зайвою вагою. Часто дефекти, що виникають в шийно-підборідній зоні, пов’язані з процесами, що відбуваються всередині організму або зовнішніми факторами. Чому з’являється друге підборіддя? Як боротися з цією проблемою і чи існують ефективні способи  профілактики?

Що таке друге підборіддя і які причини появи подвійного підборіддя

При зниженні еластичності дерми в області шиї і істотне послаблення шийних м’язів починає стрімко збільшуватися шар підшкірно-жирової клітковини. М’язи стають не в змозі підтримувати шкіру – вона провисає, що загрожує локальним відкладенням жирів.

Причини появи другого підборіддя можуть бути пов’язані з віковими змінами, зайвою вагою, генетикою і іншими факторами. Розглянемо докладніше, чому з’являється 2-е підборіддя!

  • Зайва вага

У більшості випадків друге підборіддя з’являється одночасно зі збільшенням маси тіла. Жирові прошарки, що відкладаються в шийно-підборідній зоні, відрізняються цікавою особливістю – вони швидко накопичуються, але надзвичайно повільно йдуть.

Рішення проблеми полягає в схудненні, однак худнути потрібно «з розумом». Звичайні обмеження в їжі тут будуть безсилі – висока ймовірність того, що при інтенсивному схудненні жир піде, а шкіра в проблемній зоні просто виснутиме.

До дієти необхідно підключати фізичні вправи. Ефективною виявиться спеціальна гімнастика для шийно-підборіддя або йога.

  • генетична схильність

Друге підборіддя може виявитися наслідком генетичних особливостей людини. Якщо у більшості родичів спостерігалася подібна проблема, то ви напевне потрапляєте до групи ризику.

Не впадайте у відчай: запобігти появі підборіддя можна за допомогою гімнастичних вправ і косметологічних заходів профілактики. Перший спосіб передбачає щоденні поплескування по підборіддю тильною стороною руки (двічі в день протягом 2-3 хвилин). Другий – використання спеціальних косметичних продуктів, спрямованих на профілактику появи жирових відкладень.

  • вікові зміни

Згодом шийні м’язи стають слабкими, дерма втрачає пружність і еластичність, колагенова сітка тоншає. Вікові зміни – природний і незворотній процес. Запобігти передчасній появі другого підборіддя покликана гімнастикою і спеціальними косметичними б’юті-засоби, мова про які піде далі.

  • Порушення у функціонуванні щитовидної залози

При стрімкому збільшенні об’ємів шийно-підборіддя необхідно перевірити стан щитовидної залози. Для цього досить зробити УЗД органу і здати кілька гормональних аналізів, які призначає лікар-ендокринолог.

  • неправильна постава

У 90% випадках викривлений хребет до 40-50 років призведе до появи другого підборіддя. Процес деформації може прискоритися, тому що сучасний світ диктує свої умови – ми піддаємо проблемну зону додатковим навантаженням, коли опускаємо голову при використанні смартфона, комп’ютера.

Головне тут – профілактичні заходи. Пам’ятайте про те, що спину і голову необхідно тримати рівно, а близько 5 хвилин в день присвячувати ходіння з книгою на голові.

Друге підборіддя: які є способи  вирішення

Кращий спосіб вирішення проблеми появи другого підборіддя – його профілактика. У цьому допоможуть гімнастичні вправи, косметологічні засоби. Останнім заходом стають хірургічні втручання.

Фейсбілдінг для другого підборіддя

Провисання шкіри в шийно-підборідній зоні можна усунути за допомогою фейсбілдінга. Комплекс покликаний нормалізувати кровообіг в проблемній зоні, підвищивши пружність дерми.

Щодня виконуйте наступний комплекс:

  1. Відкрийте рот, притисніть до зубів верхню губу. Натискаючи вказівним пальцем на підборіддя, опускайте щелепу вниз. Повторіть вправу 30 разів.
  2. Повільно промовляйте букву «О». Повторюйте не менше 25-ти раз в 2 підходи.
  3. Підніміть вгору голову, висунувши вниз нижню щелепу. Не змінюючи положення щелепи, повертайте голову вліво-вправо. Повторіть 15 разів.

Фейсбілдінг буде ефективний тільки при регулярному повторенні вправ. Рекомендується проводити тренування ввечері. Перед заняттям сядьте прямо, напружуючи сідниці і спину.

Пластична косметологія

Пластичні хірурги пропонують кілька варіантів рішення естетичного дефекту.

Ін’єкційна пластика

Позбутися від жирового прошарку допомагають ферменти і ліполітика:

  • ліполітика – препарати, що розщеплюють жирові клітини і виводять їх з організму;
  • ферменти – речовини, які крім розщеплення жиру, активують процеси підтяжки дерми після виведення жирових клітин.

При введенні ін’єкцій ферментів і ліполітики спостерігається локальне схуднення. Препарати працюють виключно в зоні введення. Ефект стає помітний через 3 тижні після проведення процедури. Необхідна кількість ін’єкцій визначається індивідуально – залежно від особливостей організму і товщиною жирового прошарку (від 1 до 6 процедур).

Ультразвуковий і нитьовий ліфтинг

Безопераційна підтяжка овалу обличчя за допомогою ультразвукового ліфтингу Альтера працює на глибині до 5 мм. Проникаючи до каркасу, на якому тримаються тканини обличчя  (SMAS-шар), ультразвук підтягує м’язи і дерму.

Завдяки наростаючому ефекту, ліфтинг Альтера вимагає проведення всього однієї процедури. Стимулюючи вироблення колагену, ультразвук значно покращує стан шийно-підборідньої зони протягом 3-6 місяців.

Процедура особливо рекомендована при незначних жирових відкладеннях і помітно провисаючими тканинами.

Нитьовий ліфтинг гарантує отримання ідеального овалу обличчя і повне усунення другого підборіддя. Ефект, досягнутий в результаті операцій, триває 1-3 роки.

Ліпосакція

Ліпосакція – пластична операція, що передбачає видалення жирового прошарку. Після ліпосакції жир зникає з шийно-підборідньої зони і не повертається.

Як позбутися від другого підборіддя в домашніх умовах

Прибрати провисання шкіри можна вдома – використовуючи масажі, маски та косметологічні засоби.

Пощипування

Нанесіть товстий шар жирного крему на проблемну зону. Легенько пощипувати місце появи другого підборіддя, не розтягуючи шкіру.

Масаж з медом

Мед – ефективний інгредієнт в боротьбі з проблемою другого підборіддя.

Як зробити медовий масаж вдома? Все дуже просто:

  1. Розігрійте інгредієнт до теплого, рідкого стану.
  2. Нанесіть мед на шийно-підборідню зону і розтирайте акуратними рухами великих пальців від центру до мочок вух.

Повторюйте рух протягом 10-ти хвилин.

Лімфодренажний масаж

Підвищити пружність шкіри допоможе будь-який крем з вмістом гіалуронової кислоти:

  1. Підніміть голову і погладжуючими рухами нанесіть крем, рухаючись від центру шиї до підборіддя.
  2. Акуратними рухами опрацьовуйте шийно-підборідню зону.

Масаж із залученням гіалуронового крему необхідно проводити 2-3 рази в тиждень. Перші результати будуть помітні вже через місяць.

Не забувайте про коригувальні маски для підтяжки зони підборіддя, формули яких засновані на колагені і гіалуронової кислоти.

Профілактика появи другого підборіддя: рекомендації від ISEI

Колаген, гіалуронова кислота, водорості, кофеїн – чотири найсильніших інгредієнта, що використовуються в косметології для профілактики проблеми появи другого підборіддя. Що пропонують косметичні лабораторії?

Q+A 5-htp face & neck cream Крем для обличчя, шиї та зони декольте

Крем допоможе підтримати природну красу та молодість вашої шкіри, а також підвищить щільність та еластичність, роблячи перші зморшки менш помітними. Гарантовано зробить вашу шкіру свіжою і оновленою.

Проблема появи небажаного другого підборіддя одразу зникне, завдяки у складі кофеїну та дієвого компоненту 5-HTP (який отримують з насіння рослини Griffonia, місцевого африканського чагарнику).

Купити

Missha Speedy Solution Lifting Patch Патч для контуру обличчя

Зморшки, в’ялість шкіри в області підборіддя та втрата пружності – з цими проблемами допоможе впоратися маска спеціальної форми, яка завдяки ефективному складу зміцнює та підтягує овал обличчя. Маска зручно кріпиться за вуха, щільно прилягаючи до шкіри та наповнюючи її необхідними для підтримки краси та молодості компонентами.

Гіалуронова кислота – живить і утримує природну вологу шкіри.

Колаген – розгладжує шкіру обличчя, зменшує дрібні мімічні зморшки.

Купити

Marie Fresh Cosmetics neck & decollete cream Крем для зони шиї та декольте

Крем помітно моделює та підтягує контури шиї, позбавляє від наявних зморшок та заломів, запобігає утворенню другого підборіддя та кілець Венери. У складі засобу:

  • Комбінація концентрованого комплексу з кофеїном – покращує еластичність та пружність шкіри, тонізує її та запобігає дряблості та обвисанню шиї.
  • Гідролізат червоних водоростей – розгладжує заломи в зоні декольте, збільшує її еластичність та пружність, запобігає утворенню кілець Венери та другого підборіддя.
  • Гіалуронова кислота – зволожує шкіру, стимулює синтез власної гіалуронової кислоти та чинить потужний антивіковий ефект.

Купити

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована