Як позбутися від зморшок на лобі і між бровами: поради від ISEI

Дитино, не супся – інакше з’являться зморшки! Знайома фраза? А головне – абсолютно правдива. І якщо на молодий шкірі зморшки не виражені, то з віком вони стають все більш помітними й глибшими.

Які причини появи зморшок на лобі і між бровами? Як з ними боротися і які косметичні засоби найбільш ефективні?

Які причини появи зморшок на лобі і між бровами?

Якщо тобі всього 20 років, не думай, що ти повністю застрахована від зморшок на лобі і між бровами. Вони можуть з’явитися навіть на молодий шкірі, адже основний фактор їх виникнення – особливості міміки.

Боротися зі зморшками дуже складно – а тому необхідно докласти максимум зусиль для профілактики самої їх появи. З’ясуємо головні причини виникнення зморшок на лобі і між бровами!

Причина №1. Постійні стреси

Наука давно довела зв’язок між психологічною рівновагою і здоров’ям шкіри. Нервуючи і впадаючи в депресії, ви наносите непоправної шкоди своєму обличчю.

Що робити? Розслабитися і постаратися простіше дивитися на деякі речі.

Причина №2. Неправильний догляд за шкірою

Літній мейк без сонцезахисного крему? Агресивні миючі склади? Відсутність зволоження? Рано чи пізно неправильний догляд дасть про себе знати.

Що значить «правильний» догляд?

Візьми на замітку:

  1. Забезпеч своїй шкірі необхідний рівень щоденного зволоження. З поставленим завданням чудово справляються зволожуючі креми. Звертай увагу на склад: тобі потрібні кераміди, гіалуронова кислота, алое або інші глибокозволожуючі компоненти.
  2. Не користуйся засобами з агресивними очисними компонентами. Вибирай м’які, делікатні формули (наприклад – на основі гліколевих або молочних кислот). Проведи процедуру очищення кілька разів на тиждень – цього буде достатньо, щоб зняти ороговілі шари шкіри.

А ти знала? Регулярне відлущування відмерлих клітин епідермісу не тільки вирівнює тон і рельєф шкіри, але і стимулює вироблення колагену і еластину.

  1. Захищайся від сонця – включи в свій б’юті-ритуал засіб з фільтрами, які блокують негативну дію ультрафіолету.
  1. Користуйся спеціальною антивіковою косметикою – пінками для вмивання, масками, кремами, есенціями, емульсіями і сироватками.

Які інгредієнти важливі?

  • равликовий муцин – компонент, здатний продовжувати молодість шкіри, розгладжувати її, скорочувати кількість і глибину зморшок;
  • антиоксиданти (наприклад, вітаміни груп С і Е) – борються з вільними радикалами, що викликають появу перших зморшок;
  • ретинол – інгредієнт, який запобігає появі зморшок і скорочує вираженість вже наявних.

Що робити? Звернутися до косметолога, підібравши правильний догляд за шкірою обличчя.

Причина №3. Надмірна міміка

Звичка виражати емоції за допомогою міміки веде до утворення складочок в зоні чола і перенісся.

Що робити? Позбавлятися від звички!

Причина №4. Старіння

На жаль, це неминуче. Уже приблизно до 30-ти років рівень вироблення організмом еластинових і колагенових волокон знижується. А чим менше колагену – тим більше зморшок з’являється на шкірі.

Що робити? Забезпечити обличчю комплексний антивіковий догляд, використовуючи ефективні косметичні продукти.

Які є зморшки?

В області чола розрізняють зморшки:

  1. Горизонтальні, які тягнуться вздовж чола поперечних ліній. Часто спостерігаються у людей, морщащих ніс (наприклад, піднімають брови).
  2. Вертикальні, що утворюються над переніссям у вигляді ліній.

ISEI рекомендує: Кращі очищуючі засоби для обличчя 

Гідрофільна олія Missha Super Off Cleansing Oil Dust Off з ефектом захисту від пилу

Гідрофільні олії від Missha підходить для всіх типів шкіри. Завдяки спеціальним компонентам склад забезпечує надійне очищення пор від найдрібніших забруднень – в тому числі, пилу.

Ми багато часу проводимо на вулиці, особливо – влітку, піддаючи шкіру впливу різних забруднювачів – вихлопних газів, промислових викидів, мікрочастинок пилу. Фактори-агресори без зусиль долають тонку ліпідну оболонку шкіри, прискорюючи процеси старіння, надаючи йому тьмяність і «втомленість».

У боротьбі з агресорами допомагають ефективні очищуючі засоби – і олія Missha Super Off Cleansing Oil Dust Off повністю справляється з покладеними на нього функціями.

Пілінг-гель Apieu Apple Acid Visible Peeling Gel

М’який відлущуючий пілінг від Apieu делікатно полірує шкіру, запускає процеси її оновлення і відновлює пошкоджені зони.

Основним діючим компонентом продукту стали яблучні кислоти, що забезпечують глибоке очищення, відлущування, зволоження і прискорення синтезу колагену.

Пілінг справляється з видаленням забруднень, залишків макіяжу, надлишків себума, пилу. Завдяки присутності в складі засобу екстрактів лимона і грейпфрута гель сприяє усуненню пігментації, пост-акне, вирівнює тон обличчя.

Після очищення обличчя вимийте руки з милом і обробіть антисептиком.

Приступимо до масажу?

Рух №1. Розгладження

Розігріваємо обличчя перед масажем! Погладжуйте шкіру кінчиками пальців, рухаючись від центру лоба до скронь. Повторіть 10 разів.

Рух №2. Пощипування

Легенько пощіпайте шкіру рухаючись від перенісся до скронь.

Рух №3. Зигзаг

Кінчиками пальців «малюйте» на лобі вісімку, переміщаючи пальці від центру лоба до лівого скроні, знову до центру – і до правої скроні.

Рух №4. Постукування

Легенько постукуйте по шкірі кінчиками пальців, пройшовшись по всій його поверхні.

Як прибрати глибокі зморшки на лобі і між бровами в домашніх умовах: Рейтинг кремів від ISEI

Спеціалізована антивікова косметика по догляду за обличчям найчастіше заснована на силі ретинолу, вітаміну С, пептидів, гіалуронової кислоти. Корейська косметична індустрія включає також унікальний компонент – равликовий муцин.

Спеціально для тебе ISEI зібрав рейтинг кращих антивікових кремів. Обери свій продукт!

Пептиди: Антивіковий крем Coxir

Coxir Intensive EGF Peptide Cream, формула якого заснована на EGF і пептидах, глибоко проникає в епідерміс, допомагаючи клітинам утримувати вологу максимально довго. Б’юті-засіб призначений для зрілої, тьмяної, в’ялої дерми, яка потребує інтенсивної регенерації.

Ефективність продукту пояснюється його висококонцентрованим складом, куди входять:

  • епідермальний фактор росту (EGF) – компонент, що уповільнює процеси старіння на клітинному рівні;
  • пептиди – речовини, що запускають регенерацію тканин і ефективно розгладжують зморшки;
  • колаген – інгредієнт, який виконує функцію пом’якшення дерми, вирівнювання її текстури і мікрорельєфу.

Регулярне використання крему поверне шкірі еластичність і пружність, допоможе розгладити наявні і буде перешкоджати появі нових мімічних зморшок.

 

Зміїний отрута: крем-ботокс Mizon

Крем Mizon S-Venom Wrinkle Tox Cream містить унікальні (навіть для корейської косметики) компоненти. Основним активним інгредієнтом продукту стала зміїна отрута, яка:

  • підсилює енергетичний потенціал клітин і прискорює обмінні процеси;
  • активує процеси вироблення шкірою власного колагену і еластину;
  • забезпечує ефект ліфтингу;
  • знижує синтез меланіну;
  • надає потужний антивіковий ефект.

Дію крему доповнюють такі цінні компоненти, як пептиди, вітамін Е, гіалурон, аденозин, масла ши і оливи.

 

Вітамін С: Антивікова вітамінна формула від Missha

Missha Vita C Plus Spot Correcting & Firming Cream освітлює, зміцнює і попереджає старіння дерми.

Вітамін С, який став основою формули засобу, є потужним антиоксидантом, здатним усувати наявні і запобігати появі нових ознак старіння. Стимулюючи вироблення шкірою власного білка і колагену, вітамін С сприяє підвищенню її пружності та еластичності.

Як позбутися від горизонтальних і вертикальних зморшок?

5 хвилин в день: Гімнастика для чола

Регулярне виконання комплексу вправ для чола допоможе підтримувати шкіру в тонусі, запобігаючи появі зморшок. Візьміть на замітку кілька ефективних прийомів:

  1. Насупився-здивувався: Займіть положення сидячи, лікті спершись об тверду поверхню – наприклад, стіл. Зафіксуйте вказівні пальці в області середини брови. Чергуйте емоції – спочатку зробіть здивований вираз обличчя, а після – спохмурнійте. Повторіть 10 разів. Вправа спрямована на усунення горизонтальних зморшок.
  2. До переніссі: Плавно зводите брови до перенісся, потім підніміть і розведіть в різні боки. Зробіть 5-10 підходів.
  3. До скронь: Зводите брови до перенісся, одночасно акуратно розтягуючи їх пальцями до скронь. Зробіть 5-10 підходів.

Гімнастика для чола зміцнює м’язовий каркас, продовжуючи молодість шкіри. Головне правило – регулярність виконання вправ.

У салоні та вдома: Масаж обличчя

Антивіковий масаж чола покращує кровообіг, підтримує тонус і еластичність шкіри. Його виконують точними, легкими рухами.

При проведенні масажу необхідно дотримати ритуал підготовки. Спочатку – очистити шкіру від пилу, забруднень, залишків косметики. Скористайтеся м’яким скрабом або пілінгом-скаткою.

Масаж Гуаша

Познайомимося з ще однією технікою анти-ейдж масажу, винайденої в Китаї більше 5-ти тисяч років тому. Його виконували за допомогою скребка, виготовленого з нефриту або сердоліку.

Підготовка до проведення процедури вимагає глибокого очищення обличчя і накладення товстого шару жирного крему. Одну руку кладуть уздовж лінії росту волосся, легенько натягуючи шкіру вгору. В іншу беруть скребок, виконуючи їм спочатку горизонтальні рухи (від середини лоба до скронь), а потім – вертикальні (від брів до коріння волосся).

Рухи повинні бути плавними, з сильним натисканням. Гуаш викликає досить хворобливі відчуття, проте його ефективність перевершує можливі очікування.

Тільки в салоні: інтенсивні антивікові процедури

Миттєвий ефект забезпечує спеціальний салонний догляд. У боротьбі зі зморшками фахівці використовують:

  • лазер, навмисно ушкоджує шкіру, змушуючи її відновлюватися самостійно;
  • хімічні пілінги, глибоко відлущуючі верхні шари епідермісу, оновлюючи її текстуру;
  • ботоксні і інші типи ін’єкцій, розслаблюючі м’язи обличчя і ефективно розгладжує зморшки.

Салонні процедури націлені на отримання миттєвого, але не довгострокового результату. До того ж, вони не підходять для профілактики виникнення зморшок – тільки для боротьби вже з існуючими проблемами.

Попередити вікові зміни, продовжити молодість шкіри і домогтися довгострокового анти-ейдж ефекту покликані косметичні засоби.

 

 

 

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована