Як доглядати за чутливою шкірою обличчя

З підвищеною чутливістю шкіри може зіткнутися кожен. Вона виникає через зміну клімату, приймання ліків, алергію або тривалий стрес. Правильно підібрана косметика для догляду допоможе зробити шкіру здоровою. Обирайте крем у нашому інтернет-магазині ISEI, щоб вирішити проблеми зі шкірою.

Чому шкіра стала більш чутливою

Власникам чутливої шкіри відомо, як швидко може наставати реакція на подразники. Симптоми завжди неприємні та значно погіршують якість життя: з’являються почервоніння, свербіж, лущення. Ось із чим може бути пов’язана підвищена чутливість шкіри:

  1. Хронічний стрес і брак відпочинку. Саме під час сну відбувається стабілізація гормонального фону. Якщо відпочинку недостатньо, а в денний час ви відчуваєте постійні навантаження, організм не справляється з відновленням балансу гормонів. Погіршується стан захисних бар’єрів шкіри, знижується рівень її зволоження.
  2. Неправильне харчування і шкідливі звички. Надлишок цукру, солі, жирів і простих вуглеводів провокує набряки, погіршення стану кровоносних судин, зниження вироблення колагену, який відповідає за здоровий колір обличчя і молодість шкіри. За таких шкідливих звичок, як пристрасть до нікотину, в організмі виникає дефіцит вітаміну С і зневоднення.
  3. Неправильно підібрана декоративна косметика і засоби для догляду. Для схильної до подразнення шкіри важливо вибирати продукти з натуральним складом. Слід уникати спирту та його похідних, ароматизаторів і парафіну. Косметику з натуральних інгредієнтів також слід підбирати з обережністю. Це допоможе уникнути алергії.

Причин підвищеної чутливості може бути безліч, але якщо ви прийняли рішення поліпшити стан шкіри, потрібен комплексний підхід і ефективні косметичні засоби.

Як доглядати за чутливою шкірою обличчя

Як зрозуміти, що у вас чутлива шкіра

Визначити свій тип шкіри, щоб підібрати відповідний догляд, буває непросто. Ми розповімо вам про ознаки підвищеної чутливості та допоможемо знайти найкращі засоби для обличчя:

  1. Шкіра реагує на погодні умови. Особливо сильно це відчувається в період зміни сезону. З’являються запалення, сухість, свербіж.
  2. Дискомфорт після очищення. Якщо в засобах для вмивання містяться ароматизатори або сульфати, шкіра реагуватиме стягнутістю і печінням.
  3. Гостра реакція на косметичні засоби. Можуть з’являтися почервоніння, висипання і відчуття дискомфорту протягом усього часу, поки продукт перебуває на обличчі, або після його видалення.

Чутлива шкіра потребує дбайливого і ретельного догляду. Появу подразнень можна не тільки замаскувати, а й попередити.

Підбір засобів для догляду за чутливою шкірою: складнощі

Під час вибору продуктів для догляду за чутливою шкірою необхідно враховувати безліч чинників. Важливо не спровокувати подразнення, не порушити захисний бар’єр і процес вироблення себума. Також варто врахувати індивідуальні властивості вашої шкіри: активність сальних залоз, наявність алергічних реакцій або куперозу, ступінь зневоднення і чутливості до ультрафіолетового випромінювання, стан пор.

#
Картинка
Назва
Рейтинг
Магазин
1
Зволожувальний крем для обличчя з колагеном
5
2
Гель для вмивання зі саліциловою та мигдальною кислотами
5
3
Безолійний зволожувальний крем з амінокислотами
5

Якщо ви в пошуку продуктів для підтримки здоров’я шкіри в літній період, подбайте про необхідний рівень захисту від сонця. У цю пору року на вулиці недостатня вологість, а пори піддаються впливу пилу. У таких умовах шкіра починає виробляти велику кількість себуму для додаткового захисту, що може спровокувати висипання. Щоб стабілізувати стан сальних залоз, підбирайте продукти з ніацинамідом.

Додайте до літнього догляду SPF-креми. Вони допоможуть уникнути подразнення.

Взимку чутливій шкірі необхідне додаткове живлення. Вибирайте продукти з лінолевою кислотою, пантенолом, сорбітолом, вітамінами A, C, Е і D.

У складі косметики краще уникати ароматизаторів, консервантів і парабенів. З обережністю обирайте сонцезахисні засоби: етилгексилметоксициннамат і бензофенон вважаються ендокринними руйнівниками і можуть спровокувати алергічну реакцію.

Як доглядати за чутливою шкірою обличчя

Чутлива шкіра різних типів: особливості догляду

Чутливість шкіри не залежить від її типу, але догляд у цьому разі може відрізнятися. Ми підготували рекомендації, дотримання яких допоможе знизити дратівливість шкіри.

Догляд за сухою і чутливою шкірою обличчя

Піклуватися про суху шкіру необхідно з особливою увагою і обережністю. Схильність до почервоніння і лущення робить цей тип дерми ще більш чутливим.

Краще розділити догляд на етапи:

  1. Очищення. Засоби для вмивання для сухої шкіри можуть мати в складі гіалуронову кислоту, екстракт алое, натуральні олії та компоненти зволожувального спрямування: амінокислоти або мінерали.
  2. Використання тоніка. Цей етап допоможе відновити кислотно-лужний баланс шкіри.
  3. Видалення ороговілих частинок є важливим кроком. Краще уникати використання ретинолу та фруктових кислот. Віддайте перевагу ензимним і молочним пілінгам. Не застосовуйте агресивні засоби, як-от скраб із великими частинками. Не варто робити часті пілінги.
  4. Заключним етапом слугує крем. Для сухої шкіри відмінно підійде склад з ліпідами та оліями.

Залежно від потреб вашої шкіри в догляді можна включити маски, сироватки та есенції. Ці та інші продукти ви зможете знайти в мережі магазинів ISEI і IM.

Догляд за чутливою шкірою з куперозом

Купероз виражається у вигляді сіточки судин, особливо помітної на світлій шкірі. Причиною найчастіше є втрата еластичності судин. Власникам чутливої шкіри варто уникати надмірного перебування під прямими сонячними променями, різких перепадів температур, обмежити стрес і кількість кофеїновмісних напоїв.

Косметика для догляду має містити компоненти, що зміцнюють стінки судин. Зверніть увагу на продукти, до складу яких входять вітаміни PP, K і C. Чудовим доповненням буде есцин – він знижує тендітність капілярів. Для відновлення захисних властивостей шкіри використовуйте засоби з пантенолом. Цей компонент живить і стимулює загоєння, бореться з подразненням і почервонінням.

Як доглядати за чутливою шкірою обличчя

Догляд за жирною чутливою шкірою

Турбота про жирну шкіру – складний процес, оскільки рідко вдається підібрати відповідні продукти з першого разу. Такий тип більше за інших схильний до формування подразнень, запалень і комедонів. Пори частіше закупорюються через підвищене вироблення шкірного сала. Тому догляд має бути спрямований на стабілізацію вироблення себума і відлущування ороговілих частинок. Слід вибирати засоби з м’яким складом – це допоможе уникнути подразнень.

Якщо ви вирішили включити у свій догляд кислоти, починайте з продуктів з низьким вмістом цього компонента. Не варто відразу використовувати їх щодня. Для періоду звикання достатньо двох разів на тиждень. Так ви зможете зрозуміти, які реакції кислоти викликають у чутливої шкіри.

Відмінно підійде BHA – саліцилова кислота. Вона здатна проникати в глибокі шари шкіри, де бореться з причинами запалення, бактеріями і сприяє загоєнню. Під час вибору крему власникам чутливої жирної шкіри варто звернути увагу на такий компонент як равликовий муцин. Це ефективна відновлювальна речовина. Включіть у догляд ніацинамід, він допоможе стабілізувати вироблення шкірного жиру.

Як зменшити чутливість шкіри

Варто пам’ятати, що чутливості шкіри можна запобігти або полегшити симптоми. На це впливає безліч чинників. Щоб знизити чутливість, ви можете проаналізувати харчування, знизити рівень стресу, вибрати ефективні засоби на нашому сайті та включити їх у свій догляд на регулярній основі.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована