ТОП-5 засобів для вмивання

Правильне очищення – основа щоденного догляду за шкірою

Очищення – перший і найважливіший етап будь-якого щоденного догляду. Гелі та пінки для вмивання роблять набагато більше, ніж просто звільняють шкіру від бруду і шкірного себума. Регулярне очищення сприяє процесам регенерації та оновлення, видаляє вільні радикали і омертвілі клітини, управляє рівнем PH і допомагає працювати доглядовим продуктам.

Давайте розберемося, чим і як правильно вмиватися? Чому важливо не перестаратися з очищенням і відлущуванням? А ще підберемо 5 ефективних і дбайливих засобів для вмивання, які допоможуть забути про проблеми сухості, тьмяності, подразнення або акне.

Вмивайтеся 2 рази на день

Протягом дня наше обличчя постійно вкривається пилом, брудом, бактеріями і старими клітинами шкіри. Правильне очищення має багато переваг. Видалення бруду і шкірного себума – запобігає появі запалень і акне. Видалення мертвих клітин – допомагає регенерації шкіри і робить її сяючою. Незалежно від типу, текстури або стану вашої шкіри дерматологи радять вмиватися два рази на день: до і перед сном.

“Багато хто вважає, що потрібно очищати обличчя тільки для зняття макіяжу або коли воно виглядає брудним або жирним. Насправді, рекомендується мити обличчя двічі в день”, – говорить доктор Дженніфер Хейлі, сертифікований дерматолог з Скоттсдейла, штат Арізона.

Але не варто вмиватися частіше двох разів на день, навіть якщо ви власниця жирної проблемної шкіри. Наша дерма має природний бар’єр, який захищає її і допомагає утримувати вологу. Надмірне очищення позбавляє шкіру натуральних олій і ліпідів, що призводить до подразнення.

“При занадто частому очищенні ви втрачаєте натуральні масла і жири в шкірі, це технічно роз’єднує клітини шкіри, звільняючи місце для бруду і бактерій, викликаючи інфекції і запалення”, – говорить Роберта Дель Кампо, доктор медицини, дерматолог з Флориди.

Не забувайте про демакияж і дбайливе відлущування

Перед умиванням зніміть макіяж спеціальним засобом, багато гелів та пінок для вмивання не можуть повністю зняти санскрін, консилер або тональний крем, особливо навколо очей і носа. Використовуйте крем на масляній основі, очищаючу олію або міцелярно воду, щоб розчинити сонцезахисний крем і макіяж.

Ретельно вимийте руки перед умиванням. Вмивайтеся теплою водою, пори – це не двері: гаряча вода не відкриває їх, а холодна не закриває. Перепади температур можуть тільки погіршити такі проблеми, як розацеа і почервоніння. Не забувайте очищати зони нижче підборіддя і шию. Витирайтеся індивідуальним чистим бавовняним рушником для обличчя, без натиску і розтирань.

Важливою функцією будь-якого засобу для чищення є відлущування – видалення мертвих клітин, які накопичуються на шкірі і роблять її тьмяною. Видаліть їх, і ви побачите більш здорову, більш сяючу шкіру. Цей запит відмінно вирішують пінки і гелі, які містять саліцилову, гліколеву, молочну кислоти або фруктові ферменти. А ось пінки і гелі з скрабуючим ефектом варто використовувати з великою обережністю, особливо щодня. Їх абразивні частинки можуть травмувати шкіру, викликати роздратування і запалення.

«М’яко відлущує і розгладжуйте текстуру шкіри за допомогою альфа-гідроксикислот (AHA) і бета-гідроксикислот (BHA). Вони не тільки дбайливо оновлюють, а й підтягують, освітлюють шкіру, вирівнюють тон обличчя і звужують пори “, – доктор Тіффані Ліббі, доцент дерматології в Університеті Брауна.

Вибирайте склади з компонентами, які доглядають за шкірою

Ми вже розібралися, що пінки і гелі для вмивання не тільки очищають шкіру, а й доглядають за нею. Давайте тепер з’ясуємо, які інгредієнти допомагають їм в цьому.

Вибирайте продукти, які містять:

Пептиди – підвищують пружність і еластичність шкіри, активізують регенерацію і вироблення колагену і еластину. Зверніть увагу на цей компонент, якщо вам важливий антиейдж ефект засобу.

Кислоти – мають ряд позитивний властивостей, крім відлущування. Наприклад, саліцилова кислота має протизапальну, кератолітичну дії, має антибактеріальний ефект, розчиняє комедони. Підійде, якщо вас турбує зайва жирність або акне.

Вітаміни – роблять нашу шкіру здоровою і сяючою. Наприклад, вітамін С – захищає шкіру від негативного впливу ультрафіолету, стимулює вироблення колагену, підвищує еластичність, вирівнює тон і робить шкіру сяючою.

Натуральні екстракти – мають широкий спектр корисних властивостей. Наприклад, екстракт центели азіатської, має протизапальний і ранозагоювальний ефект, відновлює бар’єрні властивості шкіри, знижує чутливість, зменшує набряки, зміцнює судини і зменшує купероз.

Наш ТОП-5 засобів для вмивання

Purito Defence Barrier Ph Cleanser – гель для очищення, який під час нанесення перетворюється в пінку. М’яко відлущує ороговілий шар епідермісу, зміцнює захисні функції шкіри і захищає від руйнування ліпідного бар’єру шкіри. Нейтралізує вплив водопровідної водопровідної води, відновлюючи природний рівень pH, вирівнює тон і покращує колір обличчя.

Містить рослинні інгредієнти, які підходять для чутливої ​​шкіри:

Екстракт центели азіатської – регенерує, стимулює вироблення колагену і еластину

Екстракт грейпфрута – тонізує і освітлює шкіру, вирівнює тон. Має зволожуючі і протинабрякові властивості.

Масло чайного дерева – має антибактеріальний ефект, пригнічує діяльність хвороботворних мікроорганізмів, що провокують акне і запалення. Гель підходить для всіх типів шкіри, особливо для чутливої ​​шкіри схильної до запалень.

Medi-Peel Algo-Tox Deep Clear  – гель для глибокого очищення шкіри, змиває навіть стійкий макіяж і тональні засоби, розчиняє жирові пробки. Після нанесення гель починає пінитися  та виштовхує бруд глибоко з пор. Засіб не тільки очищає до скрипу, а й підтримує оптимальний рівень зволоження, заспокоює подразнену шкіру і знижує ризик появи запалень.

Комплекс з натуральних рослинних компонентів оздоровлює і тонізує шкіру:

Екстракт пророщених паростків пшениці – сприяє регенерації тканин, пом’якшує, живить, активно загоює, очищає, має протизапальну і антиоксидантну дію.

Екстракт кори білої верби – нормалізує роботу сальних залоз, звужує пори.

Ферменти лактобактерій сої – зволожує шкіру, утримуючи в ній вологу.

Комплекс з п’яти видів пептидів – збільшують пружність і еластичність. Зменшують глибину зморшок, укріплюють тургор шкіри.

Гель глибоко і дбайливо очищає будь-який тип шкіри, економить час, так як є надійною заміною двухфазного вмивання. А ще бореться з ознаками раннього старіння.

Dr.Jart + V7 Cleansing Foam – вітамінний коктейль для вашої шкіри. Пінка стимулює обмінні процеси шкіри і збагачує її поживними речовинами. При контакті з водою, активно піниться, перетворюючись в ніжний мус. Регулярне використання звужує пори, тонізує шкіру, робить її пружною і еластичною.

Комплекс з 7 вітамінів (A, B3, B5, C, E, F, Н,) – тонізує, освітлює, зволожує, знімає запалення.

Екстракт портулаку – регулює роботу сальних залоз, звужує пори, усуває сухість і лущення, зміцнює клітинні мембрани, прискорює регенерацію.

Екстракт грейпфрута – пом’якшує епідерміс, підвищує тургор і еластичність дерми.

Трояндова олія і екстракт алое вера – загоюють дрібні пошкодження, освітлюють пігментні плями і сліди постакне.

Підходить для всіх типів шкіри, навіть для чутливої. Вибирайте цю пінку, якщо шукаєте м’який очищуючий засіб з антиейдж доглядом.

Missha Vita C Plus Clear Complexion Foaming Cleanser – пінка для вмивання, яка дбайливо очищає шкіру від забруднень і макіяжу. Освіжає і заспокоює шкіру, знімає подразнення і прискорює відновлення пошкодженого шкірного покриву. Після контакту з повітрям в пінці з тонким цитрусовим ароматом з’являються дрібні бульбашки кисню, які проникають в пори і повністю очищають забруднення.

Склад дуже багатий натуральними компонентами:

Вітамін С – має виражену антиоксидантну дію, освітлює і тонізує шкіру.

Каолін – нормалізує роботу сальних залоз, освіжає і матує шкіру.

Алантоїн – звужує пори, володіє протизапальними і заспокійливими властивостями.

Екстракт лаванди – вбиває хвороботворні мікроорганізми, покращує тонус і вирівнює тон.

Підійде для вмивання і демакіяжу будь-якого типу шкіри. Зверніть увагу на цей засіб, якщо хочете вирівняти колір обличчя і надати йому сяйва. Ця пінка відмінний інструмент боротьби з пігментними плямами і слідами постакне.

Missha Cicadin pH Blemish Foaming Cleanser – пінка для делікатного очищення проблемної і чутливої ​​шкіри. Призначена для ніжного і результативного догляду за чутливою і схильною до алергічних реакцій шкірою. Відлущує ороговілий шар, зменшує кількість висипань, бореться із запаленнями, вирівнює мікрорельєф.

В основі активної формули:

Екстракт центели азіатської – заспокоює і відновлює шкіру.

Гіалуронова кислота – зволожує, створює легку захисну плівку, запобігає випаровуванню води і зневоднення

Саліцилова кислота – має протизапальну і відлущувальну дію.

Масло лаванди – знищує хвороботворні мікроорганізми, покращує тонус і вирівнює колір шкіри.

Засіб заспокоює і знижує чутливість, ретельно видаляючи всі забруднення. Підійде для делікатного очищення проблемної і чутливої ​​шкіри, схильної до алергічних реакцій.

 

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована