Що таке СС-крем

Після колосального успіху ВВ-кремів, формулу яких розробили німецькі косметологи, в лабораторіях Японії та Південної Кореї взялися за вдосконалення нового тонального засобу. Що з цього вийшло? Абсолютно новий, унікальний за своїми характеристиками продукт, який сьогодні присутній у косметичці більшості дівчат – СС-крем.
Що таке СС-крем

Що таке СС-крем? Чим він відрізняється від звичайної тональної основи, ВВ або DD-кремів? Для яких типів шкіри призначена південнокорейська б’юті-розробка і як правильно підібрати СС-крем серед величезного розмаїття асортименту? Про все – в подробицях!

Що таке СС крем

Перша версія тональних основ з абревіатурою СС з’явилася на б’юті-ринку 2010 року. Це сталося завдяки сінгапурському бренду Rachel K, засновницею якого стала “Міс Сінгапур – 2009” Рашель Кум. Тренд швидко набув популярності серед азіатських дівчат, а вже за кілька років отримав заслужене визнання в усьому світі.

Абревіатура СС (англ. Colour Control) розшифровується як “кольорокорекція” або “контроль кольору”. Основне призначення продукту полягає в боротьбі з недосконалостями шкіри – усунення почервоніння, маскування пігментації, “судинної сіточки”, синців.

Що таке СС-крем

Успішно поєднуючи найкращі властивості ВВ-кремів і тональних основ, СС-креми не просто маскують дефекти, а й доглядають за шкірою протягом усього дня. Завдяки вітамінним комплексам, мінералам, натуральним екстрактам і оліям, присутнім у складі формул у високій концентрації, СС-креми живлять, зволожують, борються з вогнищами запалень, надають дермі антивіковий ефект.

Ще одна характерна для СС-кремів особливість – присутність сонцезахисних факторів. Тонкий шар крему, нанесеного на обличчя, захищає шкіру від негативного впливу прямих сонячних променів, запобігає ранньому в’яненню дерми та фотостарінню.

Для чого потрібен СС крем

Сяюча, здорова, наповнена життєвим тонусом шкіра обличчя – зовсім не мрія, а реальність. Головне – правильно підібраний догляд і використання якісної декоративної косметики.

А замаскувати невеликі недоліки або зробити чарівний вечірній макіяж допоможуть спеціальні тонувальні засоби. На порядку денному СС-крем – унікальний продукт з не менш унікальними характеристиками.

СС-креми не просто забезпечують відмінний маскувальний результат, а й делікатно доглядають за шкірою – вирівнюють тон і мікрорельєф, зволожують і захищають від несприятливого впливу зовнішнього середовища. Формула СС-крему містить:

Питання та відповіді
Компоненти для догляду:
найчастіше до складу кремів додають гіалуронову кислоту або її похідні. Інгредієнт, що проникає глибоко в клітини епідермісу, допомагає їм утримувати вологу, нормалізувати мікроциркуляцію крові.
Антиоксиданти
речовини, що відповідають за виведення зі шкіри токсинів, поліпшення клітинного метаболізму, надання антивікового ефекту.
Кольорові пігменти
компоненти маскують недоліки шкіри, роблять різні дефекти менш вираженими - приховують почервоніння, пігментні плями, судинну сіточку
Світловідбивні частинки
мікрочастинки, що додаються до складу формул СС-кремів, розсіюють світло, візуально усуваючи тьмяність шкіри і надаючи їй свіжості
Сонцезахисні фактори
УФ-фільтри, що виступають невід'ємним компонентом СС-кремів, нівелюють негативний вплив на шкіру променів типів А і В

СС-крем для проблемної шкіри

СС-крем – універсальний засіб, який підходить для всіх типів шкіри. А як щодо проблемної дерми? Чи можна користуватися СС-кремом дівчатам з пошкодженою, чутливою шкірою?

СС-крем – безумовно найкращий тонувальний засіб для дівчат з проблемною шкірою. Завдяки легкій консистенції, що практично не відчувається на шкірі, СС-крем добре лягає на обличчя навіть за підвищеної активності сальних залоз. Засіб зберігає матовий фініш протягом усього дня, адже тут, на відміну від інших складів, відсутні олії. Мінеральні добавки, присутні у формулі косметичного продукту, борються з жирним блиском і стабілізують роботу сальних секрецій.

СС-крем допоможе сформувати розкішний вечірній образ або зробити природній повсякденний мейк. Поверх такого фінішу відмінно лягають коректори, хайлайтери, рум’яна.

СС-крем для проблемної шкіри

Чим відрізняється СС-крем крем від ВВ-крему

Принципова різниця між двома б’юті-засобами закладена вже в їхній назві. ВВ-крем (Blemish Balm – дослівно “засіб від плям”) спрямований на комплексне вирішення проблем шкіри – від маскування недоліків до вирівнювання мікрорельєфу, приховування почервоніння, пігментації. СС-креми (Color Correction – дослівно “корекція кольору”) “працюють” на поліпшення тону обличчя завдяки дрібнодисперсним пігментам і світловідбивним частинкам.

Різниця між двома формулами помітна відразу після нанесення кремів. ВВ-крем вирізняється більш щільною консистенцією і легким, напівпрозорим фінішем. СС-крем має більш матовий, “оксамитовий” фініш – нагадує тонкий шар пудри, який абсолютно не відчувається на обличчі.

А що таке DD і EE креми

Так, і такі також існують – хоча ці види кремів менш поширені та популярні.

Питання та відповіді
DD-крем (Do-all-Duties)
продукт, що об'єднує переваги ВВ і СС складів з акцентом на антивіковий ефект. За регулярного використання вони надають помітний ліфтинг-результат, нормалізують тургор шкіри.
ЕЕ-крем (Extra Exfoliating)
засіб, що не належить до декоративної косметики. Формули ЕЕ-кремів містять ексфоліанти, призначені для глибокого очищення шкіри, усунення відмерлих слів дерми, освітлення тону обличчя.

Чим відрізняється СС-крем від звичайної тональної основи? Якщо різниця між ВВ і СС формулами здається розпливчастою і непринциповою, то відмінності між СС-кремом і тональною основою досить значні.

У той час, коли тональна основа маскує всі недоліки шкіри, СС-крем гарантує лише легку корекцію недосконалостей. Тональні засоби мають нестійкий фініш, розмазуються і “течуть” по обличчю в літній сезон – особливо, якщо йдеться про жирну шкіру. СС-креми зберігають стійкість фінішу протягом усього дня, не викликають почуття дискомфорту.

І ще одна важлива відмінність: тональні основи можуть провокувати алергічні реакції, висипання, подразнення, закупорюють пори, а СС-креми абсолютно безпечні у використанні – навіть у разі чутливої або проблемної шкіри!

Що таке СС крем

Як вибрати СС крем

Під час підбору СС-крему важливо врахувати такі критерії:

  1. Щоб декоративна косметика не конфліктувала з доглядовою, віддавайте перевагу СС-кремам з максимально натуральним складом.
  2. Підбирайте продукти, що відповідають типу шкіри (або з позначкою “підходить для всіх типів шкіри”).

Вибрати СС-крем не так складно, як вибрати звичайну тональну основу – такі склади відмінно адаптуються під колір шкіри, не створюючи “ефекту маски”.

СС-крем для сухої та жирної шкіри

Чарівницям сухої, збезводненої шкіри рекомендовані склади зі зволожувальними компонентами – гіалуроновою кислотою, пантенолом, гліцерином, вітамінами груп А і Е.

Лайфхак від візажистів! Спробуйте змішати СС-крем зі звичайним зволожувальним кремом – і декоративна косметика сприйматиметься дермою значно краще!

Акцентуйте на складах із позначкою “Oil-free” – вони не забивають пори, добре матують і не подразнюють сальні залози.

Що таке СС крем

Найкращі корейські СС-креми: рейтинг ТОП-5

Спробуй найкращі б’юті-формули, розроблені в корейських лабораторіях краси!

Коректор для обличчя Cicapair Re-Cover від Dr.Jart+ спрямований на нейтралізацію червоного кольору. І хоча в назві продукту немає абревіатури “СС”, засіб ефективно маскує недоліки, освітлюює та вирівнює тон обличчя.

Коректор має зеленуватий відтінок, який під час нанесення на шкіру “підлаштовується” під колір обличчя.

Б’юті-засіб:

  • регенерує, відновлює і загоює пошкоджені ділянки дерми;
  • зволожує і живить клітини корисними мікроелементами;
  • захищає від УФ-променів.

Комплекс натуральних екстрактів, що входять до складу коректора (вітамін В6, центелла азіатська, пантенол, бергамот, лаванда), чинить потужний протизапальний і антибактеріальний вплив.

Що таке СС крем

FarmStay Formula All In One Galactomyces CC Cream

СС-крем Formula All In One Galactomyces від FarmStay успішно поєднав характеристики тональної основи і доглядового засобу. Створюючи на поверхні обличчя ідеально рівний фініш, формула продукту одночасно:

  • усуває запалення і звужує пори;
  • вирівнює тон обличчя і бореться з віковими змінами;
  • заспокоює подразнену дерму.

Важливим компонентом у складі крему став аденозин. Інгредієнт загоює пошкоджені ділянки шкіри, активує процеси вироблення шкірою власного колагену.

Завдяки високому сонцезахисному фактору (SPF50+ і PA+++) крем надійно захищає клітини від ультрафіолетового випромінювання.

СС крем

 

Agatha Essentiel CC Cream

Зволожувальний СС-крем від Agatha добре коригує дефекти шкіри, залишаючи їй здоровий, сяючий зовнішній вигляд.

Формула крему Agatha Essentiel:

  • вирівнює текстуру дерми і маскує недосконалості шкіри;
  • зберігає стійкість фінішу протягом усього дня;
  • зволожує і живить клітини корисними мікроелементами;
  • підвищує пружність дерми, перешкоджає утворенню зморшок.

СС крем

Крем має легку консистенцію, яка легко наноситься і розподіляється по шкірі, не створює ефект “маски” і практично не відчувається на обличчі.

Формула засобу містить екстракти півонії, троянди і камелії, які регенерують і омолоджують епідерміс.

Agatha Hydrating CC Cushion

СС-крем, виконаний у вигляді кушона, пропонує косметичний бренд Agatha. Б’юті-продукт одночасно маскує недоліки та глибоко зволожує епідерміс. Склад легко наноситься і прекрасно лягає на шкіру, залишаючи сяючий оксамитовий фініш. Суперлегка текстура засобу не викликає відчуття дискомфорту.

СС крем

Серед унікальних особливостей крему важливо відзначити:

  • вміст у складі формули натуральних перлин, що забезпечує світловідбивний ефект;
  • надання заспокійливого ефекту завдяки екстрактам зеленого чаю, ромашки та алое;
  • додавання натуральних сонцезахисних фільтрів – оксиду цинку і діоксиду титану.

Для зручності використання виробник оснастив крем м’яким спонжем, який легко і рівномірно розподіляє засіб по поверхні шкіри.

СС крем

Holika Holika СС Face 2 Change CC Cream

Теплий коригувальний СС-крем від Holika Holika створює ідеальний тон без жирного блиску. Багатофункціональний засіб “вміє” підлаштовуватися під колір шкіри, залишаючи м’який шовковистий фініш.

СС-крем Face 2 Change:

  • гіпоалергенний, не “забиває” пори і не провокує появу висипань;
  • забезпечує відмінну корекцію кольору і рельєфу обличчя;
  • завдяки наявності анти-ейдж компонентів бореться зі зморшками, пігментацією та іншими ознаками старіння.

Крем має рідку, легку консистенцію. Засіб зберігає стійкість протягом тривалого часу – без необхідності додаткової корекції.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована

Компоненти для догляду:
найчастіше до складу кремів додають гіалуронову кислоту або її похідні. Інгредієнт, що проникає глибоко в клітини епідермісу, допомагає їм утримувати вологу, нормалізувати мікроциркуляцію крові.
Антиоксиданти
речовини, що відповідають за виведення зі шкіри токсинів, поліпшення клітинного метаболізму, надання антивікового ефекту.
Кольорові пігменти
компоненти маскують недоліки шкіри, роблять різні дефекти менш вираженими - приховують почервоніння, пігментні плями, судинну сіточку
Світловідбивні частинки
мікрочастинки, що додаються до складу формул СС-кремів, розсіюють світло, візуально усуваючи тьмяність шкіри і надаючи їй свіжості
Сонцезахисні фактори
УФ-фільтри, що виступають невід'ємним компонентом СС-кремів, нівелюють негативний вплив на шкіру променів типів А і В
DD-крем (Do-all-Duties)
продукт, що об'єднує переваги ВВ і СС складів з акцентом на антивіковий ефект. За регулярного використання вони надають помітний ліфтинг-результат, нормалізують тургор шкіри.
ЕЕ-крем (Extra Exfoliating)
засіб, що не належить до декоративної косметики. Формули ЕЕ-кремів містять ексфоліанти, призначені для глибокого очищення шкіри, усунення відмерлих слів дерми, освітлення тону обличчя.