Збираємося у відпустку: які засоби мають бути у косметичці для подорожей

Відпустка – це довгоочікуваний відпочинок від робочих зустрічей, термінових завдань і напруженого трафіка. Але який би вид відпочинку ви не обрали, модний яхтинг або ледачий олінклюзів, подорожі – це завжди стрес, як для вашого організму в цілому, так і для шкіри зокрема.

Редактор нашого блогу Світлана з’їздила на море і тепер розповість, як влаштувати відпустку не тільки для себе, а й для вашої шкіри. А ще, які засоби допоможуть повернутися додому без таких сувенірів, як опіки, пігментація і запалення?

Особливості догляду за шкірою на морі

Сухе повітря літаків, зміна клімату і води, порушення графіка сну, незвична їжа і коктейлі – всі ці атрибути відпустки, безумовно, впливають на якість нашої шкіри.

Не забуваємо про активне сонце і солону воду, які, на жаль, не тільки радують вітаміном Д і оксамитовою засмагою, а можуть викликати різні реакції від подразнень і висипів, до опіків і теплових ударів.

Важливо допомогти шкірі адаптуватися і захистити її від негативного впливу довкілля. Я попросила фахівців ISEI підібрати для моєї жирної, схильної до висипань шкіри ефективні і бюджетні засоби. Давайте дивитися, які продукти з’явилися в моїй косметичці для подорожей.

Дбайливе і глибоке очищення

Видалення бруду і шкірного себуму – один з найважливіших факторів здорової та сяючої шкіри. Для ефективної роботи доглядових засобів, важливо глибоко очистити пори, звільнивши їх від непотрібного сміття. З собою на море я захопила  два засоби для очищення:

Mizon hyaluronic cleansing balm

Очищуючий бальзам з центелою азіатською та гіалуроновою кислотою. Відмінно розчиняє будь-які забруднення, знімає косметику, зволожує шкіру.

Я не фанат декоративної косметики на відпочинку і жодного разу не фарбувалася ні тушшю, ні тональним кремом, цей засіб я використовувала для подвійного очищення, щоб гарантовано звільнити шкіру від поту, себуму і, головне, санскріну.

Засіб спочатку наносимо на долоню, після того, як він злегка підтане, розподіляємо пальцями по сухому обличчю і шиї, масажуємо шкіру кілька хвилин і змиваємо. Бальзам відмінно очищує без відчуття сухості і стягнутості. Після нього шкіра доглянута і зволожена.

Missha Cicadin pH blemish Foam

Пінка з центелою азіатською і саліцилової кислотою. У неї ідеальний склад для очищення шкіри в подорожах. Саліцилова кислота нормалізує ліпідний баланс, страхує від появи запалень і дбайливо відлущує. Центела заспокоює, зволожує і загоює.

У пінки легка текстура, вона чудово піниться та економно витрачається. Після пляжу я спочатку використовувала очищуючий бальзам, а вже потім вмивалася нею. Вранці використовувала тільки пінку. Результат – чиста свіжа шкіра, без сухості і лущення.

Екстразволоження й антиоксиданти у літньому догляді

Найголовніший аспект адаптації шкіри до пляжного клімату – глибоке зволоження. Сонце, солона вода і хлор у басейнах висушує шкіру, важливо вчасно компенсувати втрату вологи.

Не забувайте пити достатню кількість води, мінімум два літри на день. Для догляду використовуйте засоби з високозволожуючими інгредієнтами. Моїй жирній і примхливій ​​шкірі сподобалася така схема догляду і зволоження:

На суху очищену шкіру я наносила Ампульну сироватку з галактомісісом “Esthetic House”.

Розподіляла її легкими рухами, після чого кілька хвилин робила лімфодренажний масаж нефритовим валиком, який, як і сироватку, зберігала в холодильнику. Склад продукту має протизапальну дію, загоює, зменшує почервоніння і звужує пори. Галактомісіс підвищує еластичність шкіри, вирівнює рельєф. Ніацинамід освітлює пігментацію і робить тон шкіри рівним.

Сироватка легко вбиралася, не залишаючи липкості. Через кілька хвилин після сироватки я наносила зволожуючий крем.

Eyenlip Cica Aqua Water Drop Cream

Ця крихітка просто закохала мене у себе. Ніколи не думала, що засіб за 60 грн може бути таким класним. По-перше, він відмінно зволожує: у крема невагома текстура, він вмить вбирається, наповнюючи шкіру вологою. По-друге, відмінно знімає подразнення і набряк. Він просто врятував мене від алергії після укусу комара. Плюс головний інгредієнт крему – центела, джерело антиоксидантів, які так важливі для відновлення шкіри після УФ-випромінювання.

Захищаємо шкіру від сонця

Жоден навіть супер дорогий крем не врятує вашу шкіру від опіків і фотостаріння, якщо ви будете приймати сонячні ванни цілісінький день. Пам’ятаємо, що з 11.00 до 16.00 краще згаяти час у затінку. Санскрін потрібно наносити на всі відкриті ділянки тіла, зокрема, шию, вуха, кисті рук і ступні. Повторюємо нанесення захисту кожні дві години. Якщо боїтеся забути, в перші дні поставте будильник, далі спрацює справа звички.

Для СПФ-захисту обличчя мені підібрали Eyenlip Tea Tree Cream SPF50

Сонцезахисний крем з екстрактом чайного дерева відмінно підійшов моїй жирній шкірі. Незважаючи на щільну текстуру, продукт легко наноситься і не закупорює пори. Екстракт чайного дерева, сприяє загоєнню висипань. Ще мені сподобалося, що цей засіб з фізичними фільтрами і не потрібно чекати півгодини, поки УФ-захист почне працювати.

Тканинні маски для догляду та живлення шкіри

Тканинні маски – це класний спосіб швидко освіжити і потішити шкіру, прибрати почервоніння і запалення, вирівняти тон. Під час пляжного відпочинку я намагаюся користуватися масками кожен день, в найспекотніші години ховаюся в номері під кондиціонером і на попередньо очищену шкіру наношу прохолодну маску. Пів години турботи про себе, а відчуття як після повноцінного СПА.

Цього разу мені сподобалися:

A’pieu Cicative Zinc Sheet Mask

Цинк і алантоїн живлять і загоюють шкіру, знімають почервоніння і запалення, перешкоджають появі чорних цяток. Маска насичує вологою і вирівнює колір обличчя.

Missha Airy Fit Sheet Mask Aloe

Екстракт алое нормалізує роботу сальних залоз, має сильні протизапальний і регенеруючий ефекти. Екстракт бергамота – освітлює і освіжає шкіру обличчя.

Догляд за шкірою тіла

Очищуйте, зволожуйте і мастіть санскрін, не тільки на обличчя, а й на все тіло, якщо хочете повернутися з відпустки з красивою і рівною засмагою.

Не лінуйтеся приймати душ після кожного купання і в море, і в басейні. Після пляжу очищуйте шкіру дбайливими  засобами і не забувайте наносити зволоження кожен день, а санскрін кожні 2 години під час перебування на сонці.

Для зволоження шкіри тіла я користувалася:

Holika Holika Aloe 99 Soothing Gel

Це незамінний засіб для поїздок на море. Підійде як відмінного зволоження і обличчя, і тіла. Допоможе зняти почервоніння і регенерувати шкіру після сонячного опіку. Легка текстура гелю швидко всмоктується, заспокоює, тонізує і освіжає шкіру.

Amicell Elaia Pure Aloe Vera Natural Moist Up Skin Mist

До містів для тіла я завжди ставилася скептично, і вважала, що це скоріше приємна забавка, ніж дійсно працюючий продукт. Але цей засіб з екстрактом алое вера мене приємно здивував. Він дійсно круто зволожує, знімаючи відчуття стягнутості і сухості. Думаю, вся справа в оліях, які є в складі, вони відмінно насичують шкіру, роблять її еластичною і гладенькою. А ще у міста дуже приємний легкий аромат.

Захопіть з собою перевірені засоби і пам’ятайте про щоденну рутину

Захистіть вашу шкіру від зайвого стресу, не влаштовуйте в відпустці експерименти з новою косметикою, раптом якийсь інгредієнт не підійде або викличе алергію. Краще взяти з собою перевірені і надійні продукти.

Всі засоби, описані вище, я почала тестувати за тиждень до поїздки.

Навіть у відпустці не варто розслаблятися й ігнорувати головні етапи щоденного догляду: очищення, зволоження і захист від сонця.

Регулярне використання засобів з моєї бюджетної і компактної косметички дозволило мені повернутися з відпустки без єдиного запалення або висипання, зі зволоженою доглянутою шкірою і рівною засмагою.

 

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована