Кращі корейські і японські зубні пасти

Білосніжна усмішка як з обкладинки глянцю? При правильному підході до догляду за порожниною рота мрія стає реальністю. Для цього потрібно зовсім небагато – відвідувати стоматолога не рідше ніж 1 раз на півроку, скоротити вживання нікотину, чаю та кави, але головне – підібрати гарну щітку і пасту. Поговоримо про останнє: які зубні пасти пропонують сучасні виробники і як вибрати оптимальний варіант для себе і всієї родини?

Гігієнічні пасти: довгограюча свіжість

Головне призначення гігієнічної зубної пасти – надання очищувального, освіжаючого ефектів. Гігієнічна паста – оптимальний вибір для людей зі здоровими зубами і яснами. Склад таких продуктів включає в себе:

  • абразивні (очищаючі) компоненти;
  • зв’язують інгредієнти, які надають продуктам гелеву консистенцію;
  • зволожуючі компоненти, що поліпшують текстуру паст;
  • пеноутворюючі компоненти;
  • ароматичні, смакові добавки.

Важливо! У гігієнічних пастах відсутні спеціалізовані лікувальні речовини.

Лікувально-профілактичні склади: комплексні і вузькоспеціалізовані

При наявності проблем із зубами або яснами варто звернути увагу на лікувальні пасти. Відповідно до специфічних наборів компонентів, що входять до складу продукту, визначається призначення пасти.

За типом впливу розрізняють засоби:

  1. Протизапальні, що допомагають при запаленнях і кровоточивості ясен. Підходять для профілактики пародонтиту, гінгівіту, стоматиту. У складі таких паст переважають рослинні екстракти, антисептики, мікроелементи і ферменти.
  2. Відбілюючі (дуже актуально для курців), дія яких спрямована на усунення жовтизни з поверхні зубної емалі. Стоматологи не рекомендують користуватися подібними складами частіше двох разів на тиждень – регулярний вплив очищувальних компонентів призводить до підвищення чутливості зубів, ослаблення емалі.


  1. Проти карієсу  – пасти, що допомагають запобігти виникненню і розвитку карієсу за рахунок високого вмісту фтору або кальцій-фосфату.
  2. Пасти для зубів з підвищеною чутливістю – формули, що знижують вираженість неприємних відчуттів під час прийому їжі, доглядом за порожниною рота. Завдяки спеціальним речовинам (десенсітайзерам) пасти проникають в мікроканали зубів і «закривають» наявні отвори.

Дитячі пасти: Безпечні склади

Догляд за порожниною рота необхідно починати з моменту появи першого зубка – спеціальні дитячі пасти допоможуть зробити гігієнічну процедуру максимально безпечною і ефективною.

При виборі дитячої пасти орієнтуйтеся на вікові градації:

  • дітям до 3-х років рекомендують користуватися «нейтральними» засобами – без ароматизаторів, барвників, фторовмістких речовин;
  • у віці від 3-х до 6-ти років можна придбати малюкові пасту з невисокою концентрацією фторидів;
  • пасти для дітей 6-14 років за складом схожі із засобами для дорослих – тільки трохи м’якше за ступенем абразивності.

Не забувайте елементарні правила! Зуби необхідно чистити регулярно, 2 рази на день. Ефективно доповнити дію пасти зможе ополіскувач або іригатор.

Детские пасты

Корейська зубна паста: за і проти

Корейський догляд за порожниною рота виключає використання хімічних сполук, агресивних компонентів. Акцент робиться на натуральність і екологічність продукції. Корейські зубні пасти:

  1. Надають потужні оздоровчі ефекти, засновані на силі натуральних інгредієнтів.
  2. Відрізняються широким асортиментом, підходячи до проблем ротової порожнини комплексно або надаючи вузькоспрямовані ефекти.
  3. Містять унікальні активні компоненти, які не зустріти в пастах інших виробників (морські водорості, вугілля, чорні перли і ін.).
  4. Демонструють позитивний результат вже після кількох процедур чищення.

Рейтинг ТОП-3 корейських паст 2020 року включила:

Відбілюючі зубні пасти Lion Zact

Паста, що містить вторичнокислий фосфат кальцію і оксид алюмінію ефективно бореться зі слідами нікотинового нальоту, чаю та кави. М’ятний ароматизатор надовго освіжає подих, запобігаючи появі неприємних запахів в роті.

Протизапальну пасту LG H & H Bamboo Salt 5 Days Watering Mint

Ключовим активним компонентом продукту стала бамбукова сіль. Цей ефективний природний інгредієнт отримують з морської солі, яку спочатку «запечатують» в стеблах бамбука, а після обпалюють на вогні. Завдяки високій концентрації калію, кальцію і магнію в складі солі, паста демонструє вражаючі антисептичні та протизапальні властивості.

Гігієнічну пасту Perioe LG Pum Ping з ароматом трав

Паста зі смаком цілющих трав від LG комплексно впливає на зубну емаль, запобігаючи появі:

  • карієсу;
  • нальоту;
  • зубного каменю.

Рекомендована для використання дорослими і дітьми від 7-ми років.

Зубні пасти з Японії: професійний догляд за порожниною рота

«Законодавцем» еко-трендів в сфері догляду за порожниною рота по праву вважається Японія. Формули, що розробляються японськими дантистами і косметологами, ґрунтуються на природних рослинних компонентах – ефективних, але безпечних для емалі і ясен.

У рейтинг ТОП-3 японських паст увійшли:

Відбілююча паста Nippon Zettoc Pro Pearl Super Cool Mint Toothpaste

Паста від легендарного японського концерну Nippon освітлить посмішку навіть при регулярному вживанні кави, чаю, сигарет. Засіб забезпечує ефективну боротьбу з плямами і нальотом, запобігаючи їх подальшій появі.

ZEOLA White SUNNY CITRUS

Паста ZEOLA White SUNNY CITRUS комплексно вирішує проблеми порожнини рота. В її складі міститься ряд унікальних компонентів, в тому числі:

  • поліфосфат натрію, що захищає емаль від утворення плям;
  • харчова сода, що відповідає за ретельну і делікатну чистку зубів;
  • фтор, що запобігає розвитку карієсу;
  • GK2 – компонент, що бореться із запаленнями і набряками ясен.

Завдяки наявності в складі продукту трьох амінокислот аллантоїна, L-серину і аргініну паста відновлює ослаблені тканини ясен.

Паста проти запалень Nippon Zettoc Professional Toothpaste Gum Care

Лікувальна паста Nippon Zettoc Professional Toothpaste Gum Care зміцнює ясна, усуває кровоточивість, знищує мікроби. Засіб демонструє особливу ефективність при наявності ряду захворювань – гінгівіту, стоматиту, пародонтиту.

Зубна паста від прищів, чорних цяток, зморшок: допомагає чи ні?

Найцікавіше – «на закуску»! Чи здатна зубна паста надати реальну допомогу для шкіри?

За рахунок вмісту в деяких складах паст харчової соди, вони дійсно допомагають боротися з прищами, чорними цятками і іншими недоліками дерми.

Але чи варте воно того? Наносячи на проблемні ділянки зубну пасту, можна заподіяти обличчю непоправної шкоди – отримати алергічну реакцію, пересушити дерму.

Кожен товар повинен використовуватися тільки за призначенням. Страждаєте від висипань або чорних цяток? Загляньте в розділ косметики для проблемної шкіри. Втомилися від боротьби з ознаками старіння? Підберіть ідеальний доглядовий засіб серед антивікових корейських формул!

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована