Топ-5 засобів для тонізації

Традиційний догляд за шкірою складається із трьох обов’язкових етапів: очищення, тонізація, зволоження. Очищення та зволоження здаються очевидними та зрозумілими процесами. Гелі та пінки для вмивання позбавляють нашу шкіру від бруду, себуму та мікробів. Креми та гелі насичують вологою та корисними елементами. А ось загадкова тонізація викликає багато запитань.

Що таке тонік? Що таке тонер? Це одне і теж? Як працює ця водичка в гарній пляшечці? Вона точно буде ефективною? Сьогодні спробуємо коротко і зрозуміло відповісти на ці питання, пояснити, як тонізація допомагає усунути проблеми сухості, жирності, пігментації та старіння шкіри. А ще підберемо топ-5 засобів, що підійдуть для вирішення вашого індивідуального запиту.

Навіщо тонізувати шкіру?

Тонізація – це проміжний етап між очищенням та зволоженням. Він допомагає ретельно очистити обличчя від залишків бруду, макіяжу, шкірного секрету, домішок водопровідної води. Компенсує вологу, втрачену під час очищення. Готує шкіру до наступних засобів догляду, допомагаючи крему або сироватці глибоко проникнути в дерму. А ще доглядає за шкірою: засоби для тонізації містять ряд корисних компонентів з антиоксидантами, антибактеріальними, протизапальними та поживними інгредієнтами.

Не варто ігнорувати цей етап, він є невід’ємною частиною повноцінного догляду за шкірою будь-якого типу. Важливо підібрати продукт із правильним складом та працюючими інгредієнтами, які сподобаються саме вашій шкірі.

“Історично тонери використовувалися як спосіб збалансувати рН шкіри після очищення обличчя лужним мильним засобом. Але сучасні тонери використовуються для вирішення різних проблем зі шкірою – від боротьби з акне до усунення сухості та перших зморшок”, – каже Ребекка Казін, доктор медицини, дерматолог у Вашингтоні. 

Яка різниця між тоніком та тонером?

Тонік – використовується в європейській системі догляду як останній етап очищення шкіри. Видаляє залишки косметики та засобів для вмивання та готує шкіру до подальшого догляду. Основні функції – очищення та тонізування. Тонік дуже рідкий, його консистенція нагадує воду. До складу може входити спирт.

Тонер це перший етап зволоження в корейській системі. Швидко відновлює рівень зволоження шкіри після вмивання. Працює як “провідник”, допомагає проникати та засвоюватися іншим доглядовим засобам. Запечатує шкіру після вмивання, не даючи випаровуватися волозі. Тонери можуть бути з різною текстурою: від води до рідкого крему.

Тоніки зазвичай використовуються у догляді за жирною шкірою, схильної до висипань, а тонери – для сухої та зрілої шкіри. Обидва ці кошти можуть одночасно бути у догляді. Наприклад, якщо вашій проблемній шкірі не вистачає зволоження, після антибактеріального тоніка, що підсушує, ви можете нанести зволожуючий тонер. Він насичить шкіру вологою та допоможе відновити її природний бар’єр.

“Тоніки – це засоби для догляду за шкірою, які мають консистенцію води”, – пояснює дерматолог Джошуа Цайхнер. Традиційно вони використовувалися для видалення надлишкового себуму і були особливо корисні для людей з акне. Ці продукти містили високу концентрацію спирту, тому сушили шкіру. Сучасні тонери містять різні заспокійливі, зволожуючі, освітлювальні, антивікові інгредієнти і підходять для людей з усіма типами шкіри».

Як підібрати тонік чи тонер?

Як і при виборі будь-якого іншого косметичного засобу, важливо звертати увагу на склад та інгредієнти продукту.

Для сухої та чутливої ​​шкіри

Для сухої шкіри вибирайте тонери з гліцерином і гіалуроновою кислотою, вони допоможуть зберегти шкіру зволоженою протягом усього дня. А ромашка, рожева вода та алое вера допоможуть не лише зволожити, а й заспокоїти чутливу шкіру. Обов’язково переконайтеся, що у складі немає спирту, він пересушує та подразнює чутливу шкіру.

Для жирної та схильної до акне шкіри

Шукайте засоби з маркуванням “без олії” або “некомедогенні”. Ваші ключові інгредієнти – альфа- та бета-гідроксикислоти. Саліцилова, молочна та гліколева кислота допомагають глибоко очистити пори, зняти запалення, видалити мертві клітини. Ідеально, якщо крім кислот у засобі буде екстракт центели та олія чайного дерева, які мають регенеруючі та антибактеріальні властивості.

Для рівного тону та сяйва шкіри

Вибирайте засоби з антиоксидантами, наприклад, вітаміном С, щоб вирівняти колір, освітлити пігментні плями, а також захистити шкіру від негативного впливу ультрафіолету. Такі тоніки підходять для будь-якого типу шкіри.

“Тонери та тоніки допомагають вирішити конкретний запит вашої шкіри. Ключ у тому, щоб зрозуміти, які інгредієнти шукати і які інгредієнти уникати, і знайти засіб, який найкраще підходить для вашого типу шкіри”, – каже сертифікований дерматолог Ніколета Бранков.

Як і коли тонізувати шкіру?

Тонізувати шкіру потрібно 2 рази на день відразу після вмивання. Наносити тонік можна двома способами: протирати обличчя ватним диском, або наносити безпосередньо на шкіру.

Перший варіант підходить для тонізації жирної проблемної шкіри продуктами із кислотами. Він допомагає ще якісніше очистити шкіру, а також стимулює ексфоліацію. Почніть з центру і обережно без натиску протріть обличчя, уникаючи області губ і навколо очей. Зверніть увагу, що будь-який кислотний засіб потрібно вводити поступово. Для початку використовуйте кислотний тонік тільки на ніч, через день, поступово збільшуючи інтенсивність.

Зволожуючі тонери можна використовувати без ватних дисків. Нанесіть пару крапель на долоні, м’якими рухами, поплескуючи, розподіліть засіб по всьому обличчю, шиї і зоні декольте. Такий засіб потрібно наносити відразу після вмивання, доки не впав рівень зволоження шкіри. У корейському догляді навіть є правило 3 секунд – саме за цей час ви повинні встигнути нанести тонік, щоб отримати максимальний ефект зволоження.

Наші топ-5 засобів для тонізації

Pyunkang Yul Essence – тонер-есенція для чутливої, жирної та проблемної шкіри. Глибоко зволожує, регулює роботу сальних залоз, заспокоює та регенерує. Не містить синтетичних ароматів та барвників. Має накопичувальний ефект – при регулярному використанні вирівнює текстуру, робить шкіру матовою, гладкою та пружною. Відмінно підійде для чутливої ​​шкіри з висипами та недосконалістю.

Основний компонент складу – екстракт астрагалу (91,3%), природний антисептик, який знімає запалення, регенерує та заспокоює. У корені астрагалу сконцентровані ефірні олії, амінокислоти, вітаміни та мікроелементи, які мають репаруючі та омолоджуючі властивості. Крім цього екстракт знижує запалення та розслабляє судини, тому ефективний у боротьбі з куперозом.

Village 11 Factory B Skin Formula – тонер-ексфоліант з гіалуроновою та гліколевою кислотами. М’яко відлущує та оновлює шкіру. Прибирає пігментацію, рубці та сліди постакне. Глибоко очищає пори, усуває чорні цятки, підсушує запалення, запобігає появі акне та комедонів. Вітамінний комплекс у складі знімає запалення, нейтралізує дію вільних радикалів, бореться з першими ознаками старіння. Підійде для оновлення та ексфоліації будь-якого типу шкіри.

Ефективні інгредієнти

Гіалуронова кислота – насичує шкіру вологою та відновлює, підтримує природний бар’єр шкіри.

Гліколева кислота – пом’якшує ороговілий шар шкіри, розгладжує, вирівнює текстуру та колір шкіри.

Комплекс вітамінів (В1, В2, В3, В5, В6, В8, В9, В12, С, Е, F, H) – забезпечують потужний антиоксидантний захист, мінімізують негативний вплив ультрафіолету, мають протизапальні та регенеративні властивості.

Екстракт дамаської троянди – утримує вологу, живить та пом’якшує шкіру, зменшує мімічні зморшки, зміцнює тургор та підтягує овал обличчя.

Missha Time Revolution Artemisia Treatment Essence – есенція з екстрактом полину, тонізує, зволожує та заспокоює шкіру. Вирівнює тон обличчя, покращує його мікрорельєф, нормалізує роботу сальних залоз, усуває подразнення та стимулює регенерацію клітин. Підійде для будь-якого типу шкіри.

Основний компонент складу – екстракт полину, який має протизапальні, антибактеріальні та антисептичні властивості, покращує мікроциркуляцію крові та знімає набряки. Зменшує вироблення секрету сальними залозами та сприяє регенерації клітин.

Hada Labo Kiwamizu Vitamin C&Hatomugi Lotion – лосьйон-тонер для обличчя з вітаміном С. Інтенсивно зволожує шкіру, усуває жирний блиск, вирівнює колір обличчя, активізує процес відновлення пошкоджених клітин. Наповнить вологою, пом’якшить і зробить еластичніше будь-який тип шкіри.

Ефективні інгредієнти:

Гіалуронова кислота – насичує шкіру вологою та відновлює, підтримує природний бар’єр шкіри.

Вітамін С – наповнює шкіру енергією, бореться з вільними радикалами, освітлює, вирівнює тон.

Missha Bee Pollen Renew Ampoule Skin Toner – ампульний тонер на основі бджолиного пилку, зволожує, тонізує та живить дерму. Нейтралізує запалення, вирівнює тон, має заспокійливий, антибактеріальний та протимікробний вплив. Тонер створений за допомогою запатентованої технології Coresome Delivery Mechanism, яка забезпечує максимально глибоке проникнення рослинних компонентів. Підійде для зволоження, тонізування та підвищення пружності будь-якого типу шкіри.

Ефективні інгредієнти:

Екстракт меду – зволожує та пом’якшує, покращує тургор та еластичність шкіри, має протимікробні та протизапальні властивості.

Олія ромашки – заспокоює, тонізує, дезінфікує, усуває запалення.

Екстракт дамаської троянди – утримує вологу, живить та пом’якшує шкіру, зменшує мімічні зморшки, зміцнює тургор та підтягує овал обличчя.

 

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована