Центелла азіатська: що за інгредієнт?

У боротьбі за молодість і здоров’я шкіри більшість дівчат вважає, що “всі засоби гарні”. Хімічні пілінги, агресивні б’юті-процедури, неправильно підібраний догляд рано чи пізно дають “результати” – вельми несприятливі. А якщо до всього перерахованого додати погану екологічну обстановку сучасних мегаполісів, часті стреси, недосипання, динамічний ритм життя, неправильне харчування, то отримуємо шкіру з явно порушеним епідермальним бар’єром.

Центелла азіатська

Статистика показує! Понад 50% представниць прекрасної половини людства скаржиться на чутливість дерми. Шкіра, що піддається щоденним стресам, потребує особливого догляду.

Центелла азіатська – лікарська рослина, яка широко використовується в корейській косметології. Її дія спрямована на інтенсивне відновлення дерми і зміцнення захисного бар’єру. Натуральний, делікатний, безпечний інгредієнт додають у різні типи доглядових засобів – креми, тонери, лосьйони, сироватки, есенції, маски.

Centella Asiatica – це…

Центелла азіатська (Готу Кола) – трав’яниста рослина з забарвленням, що варіюється від червоно-зеленого до салатного кольору. Висота рослини не перевищує 15-ти см. Її цільне листя виростає пучками, які кріпляться до стебел довгими черешками. Листя має овальну форму, “прикрашене” по краях дрібними зубчиками.

Центелла цвіте дрібними ніжно-рожевими квітами, які з’являються в червні і зникають у жовтні.

Центелла азіатська

Територія зростання центелли – басейн Індійського океану. У природному середовищі найчастіше трапляється в лісах із високим рівнем вологості, уздовж озер, боліт, річок. Квітка популярна, часто використовується в косметичних і лікарських цілях на півдні Африки, в Індії, на Мадагаскарі. Однак особливу популярність рослина заслужила в б’юті-індустрії Південної Кореї.

Сировину, що використовується в косметичних цілях, збирають навесні – поки рослина не зацвіла. Зібране коріння, стебла і листя спочатку просушують у затемненому, провітрюваному місці, а після подрібнюють у спеціальних барабанах. Ступінь помелу сировини залежить від її подальшого призначення.

Центелла азіатська

Медичний інтерес до властивостей рослини виник ще в 19 столітті, коли європейські лікарі вперше використовували листя Готу Кола в боротьбі з проказою і лімфедемою. Екстракт був виведений 1941 року.

Загальні фармакологічні властивості центелли вкрай широкі. Екстракт Готу Кола:

  • допомагає організму відновлювати енергетичні запаси, усуває відчуття втоми;
  • уповільнює процеси старіння;
  • зміцнює імунітет;
  • позитивно впливає на роботу головного мозку.

Центелла азіатська

Деякі дослідження, популярні серед японських, китайських, індійських учених, доводять результативність препаратів із центеллою азіатською під час лікування глаукоми, склеродерми, короткозорості, ожиріння.

Однак більшою мірою нас цікавить вплив інгредієнтів на стан шкіри. Екстракт Готу Кола має унікальні властивості:

  1. Ранозагоювальні – косметика, що містить центеллу, швидко відновлює пошкоджені ділянки дерми й усуває вогнища запалень.
  2. Регенерувальні – рослина стимулює оновлення тканин на клітинному рівні.
  3. Заспокійливі – інгредієнт сприяє зняттю свербежу, подразнень, проявів алергії.
  4. Зволожувальні – центелла наповнює дерму вологою і поживними елементами.
  5. Лімфодренажні – компонент нормалізує кровообіг, усуває застій лімфи.
  6. Антивікові – екстракт рослини містить потужні антиоксиданти, що стимулюють вироблення природного колагену і гіалуронової кислоти.

Центелла азіатська

Косметологи особливо цінують центеллу за її відновлювальні, зволожувальні та антивікові характеристики. Рослина активно бореться з віковими змінами – знімає набряклість, вирівнює тон і колір обличчя, стимулює природні процеси наповнення клітин необхідною кількістю вологи.

Косметика, що містить у складі екстракт Готу Кола, особливо рекомендована для зрілої, сухої або подразненої шкіри, а також за необхідності усунення запалень.

Madecassoside – що це таке

Центелла азіатська – інгредієнт, що часто зустрічається в складі корейської косметики. Екстракт рослини має потужні протизапальний і омолоджувальний ефекти, особливо підходить власницям чутливої, проблемної та в’янучої шкіри.

Однак сучасні наукові досягнення зробили центеллу азіатську ще більш ефективною. Медекассосид – це чистий ізолят центелли, активна молекула, виділена з рослини. Вперше речовину було отримано і стандартизовано 2003 року, а сьогодні вона вже стала провідним інгредієнтом багатьох косметичних ліній.

Центелла азіатська

Б’юті-засоби, що містять мадекассосид:

  • виступають як природний антиоксидант, що захищає клітини від передчасного старіння;
  • зменшують кількість і глибину вираженості зморшок, надають підтягувальний ефект;
  • стимулюють вироблення дермою власного колагену;
  • інтенсивно борються з пігментацією, висипаннями;
  •  усувають подразнення і почервоніння, відновлюють пошкоджені ділянки шкіри;
  •  прискорюють загоєння ранок, подряпин;
  • чинять потужний протизапальний ефект, завдяки чому часто використовуються під час боротьби з псоріазом.

Медекассосид використовують для виробництва антивікових і протизапальних б’юті-складів.

Побалуйте пошкоджену, зневоднену шкіру гелем з легкою, повітряною консистенцією A’pieu Madecassoside Cica Gel. Лягаючи на шкіру тонким, ледь відчутним шаром, гель приємно освіжає і тонізує, водночас інтенсивно загоюючи пошкоджені ділянки дерми і надаючи протизапальний ефект.

Гель с центеллой

Медекассосид, що переважає у складі гелю, швидко знімає запалення і загоює дерму, покращує синтез колагену, підтягує шкіру.

Як допоміжні інгредієнти бренд A’pieu використовував алантоїн, що сприяє швидкій регенерації тканин, і аденозин – речовину, що активує синтез колагену.

Madecassoside_Cica_Gel2

A’pieu Madecassoside Cica Balm – ще один дивовижний продукт корейського виробництва, в основу якого лягли молекули медекассосиду. Склад:

  • швидко усуває відчуття сухості та “стягнутості” дерми;
  • бореться з лущенням і почервонінням шкіри;
  • інтенсивно відновлює епідерміс.

Завдяки високій концентрації медекассосиду в складі засіб відновлює, заспокоює і загоює тканини, активує синтез колагену і має підтягувальний ефект. Завдяки ніацинаміду (вітаміну В3), присутньому у формулі продукту, відновлювальні властивості бальзаму значно посилюються.

За необхідності зміцнення місцевого імунітету шкіри, зняття свербіння і подразнення, усунення хвороботворних проявів на допомогу приходить відновлювальний лосьйон A’pieu Madecassoside Blue Lotion.

Крім найпотужнішого відновлювального інгредієнта – молекул медекассосида, формула продукту також містить екстракт листя блакитної агави. Речовина є багатим джерелом вітамінів B, E, K, A і D, демонструє потужні антиоксидантні та ранозагоювальні властивості.

Засіб гіпоалергенний і підходить навіть для дуже чутливої шкіри.

Центеллу азіатську часто називають “тигровою травою”. Це пов’язано з тим, що першими чудодійні здібності рослини виявили саме азіатські тигри. Поранені тварини шукали місця зростання трави і терлися об листя, знижуючи біль і прискорюючи загоєння ушкоджень.

Центелла азіатська

Кому підійде корейська косметика, що містить екстракт центелли азіатської?

Всім без винятку, а особливо – людям з проблемною шкірою. Компонент активно бореться з різними недосконалостями дерми: нормалізує водно-жировий баланс шкіри, усуває лущення і сухість, знімає запалення і подразнення, лікує акне і освітлює сліди від постакне.

Центелла азіатська

Центелла також ефективна в боротьбі з куперозом. Зміцнюючи вени і капіляри, речовина стабілізує кровообіг, знімає почервоніння, усуває судинні “зірочки”. Регулярне використання косметики з екстрактом Готу Кола значно зміцнює судини, роблячи їх менш проникними.

Центелла – дієвий компонент у боротьбі за молодість шкіри. Прискорюючи вироблення шкірою власного колагену на 30%, інгредієнт сприяє розгладженню зморшок, зменшенню набряклості.

Які продукти з центеллою варто спробувати?

Ранозагоювальний крем для обличчя Missha Cicadin

Крем від південнокорейського бренду Missha зволожує, заспокоює і захищає шкіру від негативного впливу бруду, бактерій. Формула продукту помітно прискорює процеси загоєння пошкоджених ділянок дерми і запобігає появі постакне.

Відновлюючи активність фібропластів, центелла азіатська активно регенерує клітини і підвищує тургор шкіри.

Завдяки легкій консистенції крем швидко вбирається, не залишаючи відчуття дискомфорту. Не провокує алергічних реакцій.

Центелла азіатська

Регенерувальний крем Dr.Jart+ Cicapair, що регенерує

Крем із центеллою від Dr.Jart+:

  • охолоджує і зволожує дерму;
  • знімає запалення і подразнення;
  • живить клітини комплексом цінних компонентів.

В основі крему лежать комплекси, запатентовані брендом Dr.Jart+ (Jartbiome і Cicabond). Їхня дія спрямована на інтенсивне відновлення пошкоджених тканин, їхній захист від негативного впливу довкілля.

Центелла азіатська

Допоміжні ефективні інгредієнти доповнюють дію крему: куркума чинить протизапальний та антиоксидантний ефекти, олії лаванди і бергамота усувають вугрові висипи, розмарин вирівнює тон і рельєф шкіри.

Заспокійливий крем Cosrx Centella

Формула крему від Cosrx розроблена спеціально для проблемного і чутливого типів дерми. Склад глибоко зволожує тканини й усуває подразнення. Додатковий інгредієнт складу – олія чайного дерева, що вирізняється потужними антисептичними властивостями. Олія активно бореться з бактеріями і хвороботворними організмами, зміцнює клітинні мембрани.

Центелла азіатська

Заспокійливий тонер Dr.Jart+ Cicapair

Лінія Cicapair від Dr.Jart+ спрямована на активне заспокоєння й охолодження дерми. Формула косметичної лінії знімає подразнення і “приглушує” вогнища запалень, інтенсивно зволожує і тонізує дерму.

Тонер – один з найефективніших продуктів серії південнокорейського бренду. Його рекомендують використовувати відразу після очищення шкіри, наносячи легкими рухами за допомогою спонжа або ватного диска.

Центелла азіатська

Головний компонент тонера Dr.Jart+ Cicapair – фітостволові клітини центелли азіатської. Інгредієнт не тільки прискорює процеси регенерації клітин, а й освітлює пігментацію, ліквідує постакне, стимулює вироблення колагену.

Додаткові інгредієнти формули підсилюють ефект:

  • натуральна лавандова олія бореться з хвороботворними організмами і вогнищами запалень, вирівнює колір дерми;
  • олія бергамота має потужні антисептичні та антибактеріальні характеристики, нормалізує роботу сальних залоз;
  • олія німа має протизапальний, антисептичний, протигрибковий ефекти, відбілює шкіру і загоює пошкоджені ділянки.

Тонер має тонкий трав’яний аромат, підходить для всіх типів дерми.

Центелла азіатська

Тканинна маска з центеллою

Тканинна маска Tony Moly Master Lab Centella Asiatica – універсальний засіб для експрес-відновлення шкіри. Тонка бавовняна основа просякнута цілющою есенцією, в основі якої лежить екстракт центелли азіатської.

Маска призначена для швидкого повернення життєвих сил і тонусу втомленій, пошкодженій шкірі.

Центелла азіатська

А що для губ?

Спробуйте бальзам із центелою азіатською FarmStay Cica Farm!

Відновлювальна формула бальзаму надає делікатний догляд за шкірою губ, пошкоджених температурними перепадами, звичкою “покусувати” губи. Легка, буквально “обволікаюча” консистенція б’юті-засобу миттєво пом’якшує губи, роблячи їх здоровими та доглянутими. Завдяки високій концентрації екстракту центелли азіатської у складі формули, бальзам значно прискорює процес загоєння ранок і мікротріщин.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована