ТОП-5 гідрофільних олій

Гідрофільна олія – засіб для одночасного демакіяжу і очищення шкіри, один з головних трендів корейського догляду. Цей продукт допомагає дбайливо й ретельно позбутися будь-яких, навіть найстійкіших забруднень. І при цьому не травмує природний шкірний бар’єр, а доглядає за ним.

У цьому матеріалі з’ясуємо, за що ж кореянки так полюбили цей метод очищення? Чому гідрофільна олія пасує навіть жирній шкірі? І як ним користуватися, щоб забути про чорні цятки, уникнути запалень і зберегти молодість шкіри?

Що таке гідрофільна олія?

Гідрофільна олія – це очищуючий засіб на основі різноманітних олій, який легко змивається водою. У складі такого продукту, крім олій, присутні емульгатори – речовини, які зв’язують між собою молекули масла і води. Завдяки цьому важка текстура олій перетворюється в легку емульсію і змивається водою, не залишаючи жирної плівки.

Емульгатори – речовини, молекулярна структура яких знижує поверхневий натяг між гідрофільними (водорозчинними) і ліпофільними (жиророзчинними) компонентами, сприяючи утворенню дрібнодисперсних сумішей.

Косметичні емульгатори:

Сetearyl alcohol;

Lauryl alcohol;

Myristyl alcohol;

Cetearyl Olivаte;

Sorbitan Olivate;

Glyceryl Stearate;

Cetearyl Glucoside;

Cocoyl Glucoside.

Хто придумав очищення гідрофільною олією?

Японські гейші були першими, хто почав використовувати олії  для очищення шкіри. Вони спочатку наносили на сухе обличчя олію, яка розчиняла їх щільний макіяж, потім знімали цю суміш гарячими бавовняними рушниками, а наприкінці вмивалися засобом на основі піни. Так і народилася популярна сьогодні традиція двоетапного очищення.

Але тільки через кілька століть довгий і трудомісткий ритуал масляного очищення зміг перетворитися в легку і приємну б’юті процедуру.

Завдяки німецькому косметологу, Міхаелю Бабор, який у 1955 році, запатентував першу формулу водорозчинної олії, яка не тільки очищала суперстійкі забруднення, а й без проблем змивалася звичайною водою.

Як працює очищення гідрофільною олією?

Більшість гелів, пінок і мусів для вмивання складаються з активних речовин, які усувають тільки поверхневі забруднення. І не очистять вашу шкіру від тонального або сонцезахисного крему. Оліє є ліпофільним типом розчинника, який легко поглинає всі масляні забруднення (надлишок шкірного сала, декоративну косметику, санскрін) навіть глибоко в порах. А емульгатори в гідрофільних оліях допомагають “подружити” ці сполуки з водою і легко змити.

Крім цього гідрофільні масла не містять агресивних компонентів, очищають дбайливо, не пересушують шкіру і не виснажують її захисний бар’єр.

Чи можна замінити гідрофільну олію звичайною, наприклад, кокосовою?

Рослинні олії в чистому вигляді не призначені для очищення. Звичайно, якщо нанести на обличчя кокосову олію і трохи помасажувати, вона розчинить тональний крем, але вам доведеться постаратися, щоб змити залишки  і позбутися жирної плівки. Також натуральні олії можуть викликати алергію і провокувати небажані шкірні реакції. Не експериментуйте, особливо якщо у вас жирна і чутлива шкіра, і ви не любите бачити в дзеркалі запалення та забиті пори.

Чи підходить гідрофільна олія для жирної шкіри?

Більшість страхів і забобонів, пов’язаних з гідрофільними оліями, виникають саме у власниць жирної і проблемної шкіри. Вони звикли насторожено ставитися до будь-яких олій,  оскільки бояться перевантажити шкіру і зробити її ще маснішою. Але гідрофільні олії ефективно розчиняють шкірний секрет і глибоко очищають шкіру. Важливо пам’ятати головне правило вибору будь-якої косметики: уважно дивитися склад.

Шукайте продукти без мінеральних (Paraffin, Vaseline, Ceresin, Petrolatum, C13-14 isoparaffin, C13-16 isoparaffin) і комедогенних рослинних олій (кокосова, оливкова, какао, зародків пшениці).

Ваші олії  – мигдальна, жожоба, абрикосових і виноградних кісточок.

Як правильно вмиватися гідрофільною олією?

Якщо у вас жирна шкіра, вам краще дотримуватися схеми двоступеневого очищення: спочатку видаліть макіяж і бруд за допомогою масла, а потім вмивайтеся засобом: який піниться.

Для очищення сухої шкіри досить вмивання тільки гідрофільною олією, яка не тільки очистить, але і зволожить шкіру.

Користуйтеся гідрофільною олією за такою схемою:

  1. Нанесіть засіб на долоню, зазвичай досить одного натискання на дозатор.
  2. Нанесіть на сухе обличчя, в тому числі на зону повік, губ і шиї.
  3. Розподіліть легкими рухами і помасажуйте кілька хвилин.
  4. Додайте трохи води і знову  помасажуйте обличчя;
  5. Змийте засіб, після того як він перетвориться на білу емульсію.

Як використовувати гідрофільну олію для масажу обличчя?

Додавання правильних і регулярних технік масажу в вашу рутину може стати секретом сяйва і молодості шкіри. Він покращує кровообіг, насичує клітини киснем і розслабляє м’язи.

Гідрофільні олії відмінно пасують для експрес масажу у своїй ванній. Воно не вбирається в шкіру, і по ньому прекрасно ковзають руки.

У ютубі сотні роликів, які допоможуть навчитися робити самомасаж. Нам подобається ось ця техніка: https://www.youtube.com/watch?v=ZHrBIbmbIPY&t=379s

Наші гідрофільні улюбленці:

Purito From Green Cleansing Oil – органічна гідрофільна олія з комплексом рослинних олій. У складі: олії оливи, жожоба і насіння соняшнику. Натуральна формула очищає і живить шкіру, робить її еластичною і пружною. Олії прискорюють процеси регенерації і розгладжують зморшки. Регулярне використання регулює виділення шкірного секрету і запобігає появі чорних цяток. Підходить для всіх типів шкіри.

Missha Super Off Blackhead Off – гідрофільна олія для проблемної шкіри. Розчиняє будь-яку, навіть стійку косметику. У складі: олія соєвих бобів і екстракт центели азіатської. Засіб контролює вироблення шкірного сала, знімає запалення, регенерує і зволожує. При регулярному використанні зменшується кількість запалень, звужуються пори і вирівнюється колір обличчя. А ще у засоби солідний обсяг – 300 мл, тому вистачить вам його надовго.

Cow Brand Mutenka Cleansing Oil – гідрофільна олія для чутливої ​​шкіри, має простий, але ефективний склад, якісно і м’яко очищає від макіяжу, щоденних забруднень, шкірного жиру і пилу, при цьому не травмуючи і не пошкоджуючи ніжну шкіру. Не містить ароматизаторів, антисептиків, барвників та інших подразнюючих компонентів.

A’pieu Pore King Minji – гідрофільна олія на основі олії жожоба. Очищає шкіру від щоденних забруднень, запобігаючи втраті вологи, а також наповнює шкіру поживними елементами. Підходить для всіх типів шкіри.

Hado Labo Gokujyun Cleansing Oil – гідрофільна олія з гіалуроновою кислотою. У складі гіалуронова кислота двох типів, яка утримує природну вологу. А також олії оливи і Ши, які живлять і наповнюють шкіру корисними мікроелементами. Підходить для всіх типів шкіри.

 

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована