Дивні інгредієнти у косметиці: як вони працюють і чому ефективні

Кіготь диявола, зміїна отрута, слиз равлика, гніздо ластівки та дрібка полину…. Звучить як таємничий рецепт зілля, яке зловісно булькає в казанку злої чаклунки. Ми не знаємо, чи підійдуть ці інгредієнти для таких магічних ритуалів, але деякі чарівні властивості у них  все ж таки є.

Напередодні Хеллоуїна поговоримо про незвичайні інгредієнти, які допомагають боротися з тьмяністю та сухістю шкіри, запаленнями, старінням та вільними радикалами. Розберемося, що таке екстракт ластівчиних гнізд, і як зміїна отрута бореться навіть із глибокими зморшками.

Екстракт гарбуза для очищення та оновлення шкіри

Головний символ Дня Усіх Святих має багато вітамінів та мінералів, які корисні і для здоров’я, і ​​для краси.

Гарбуз – це джерело: бета-каротину, тіаміну, ніацину, вітаміну В6, фолієвої кислоти, пантотенової кислоти, заліза, магнію, фосфору, вітаміну С, вітаміну Е.

Екстракт гарбуза – це потужний антиоксидант, який захищає шкіру від негативного впливу УФ-випромінювання та вільних радикалів, запобігає старінню, знижує запалення та сприяє регенерації.

Також у гарбузі є природні ферменти – натуральні ексфоліанти, вони дбайливо відлущують мертві клітини шкіри, освітлюючи та оновлюючи її.

Регулярний пілінг з цими компонентами допомагає вирівняти і освітлити колір обличчя, очистити і звузити пори, зробити шкіру сяючою.

«Гарбуз складається з альфа-гідроксикислот (аналогічних гліколевій кислоті та молочній кислоті), які видаляють мертві клітини шкіри, збільшують клітинний обіг і зберігають сяйво шкіри», – пояснює Лілі Талакуб, доктор медицини, дерматолог Центру дерматології та “MCLean Dermatology and Skincare”.

A’pieu Good Morning Sorbet Mask – ранкова маска-сорбет освітлює тон, вирівнює мікрорельєф дерми, покращує її еластичність, заспокоює та освіжає. Маска приємно охолоджує, знімає набряки та почервоніння, стимулює регенерацію клітин, розгладжує шкіру.

Missha Phytochemical Skin Supplement Sheet Mask –  Betacarotene/Nourishing – тканинна маска для обличчя з бета-каротином та олією чайного дерева. Зміцнює клітинні мембрани та стінки капілярів, тонізує та наповнює енергією дерму, підвищує тургор, розгладжує дрібні зморшки, блокує вікові зміни.

Екстракт кігтя диявола для регенерації шкіри

Кіготь диявола або мартінія запашна – рідкісна рослина родом з пустель південної Африки, коріння якої багато тисячоліть використовується в народній медицині.

Сучасні наукові дослідження довели, що один із активних інгредієнтів цього кореня – іридоїдні глікозиди. Вони мають протизапальні, протимікробні та відновлювальні властивості.

Тому засоби з екстрактом мартинії запашної усувають запалення та висипання, зволожують та регенерують шкіру. Косметика з цим інгредієнтом відмінно пасує для чутливої ​​та проблемної шкіри.

Village 11 Factory Moisture Serum – зволожуюча сироватка для обличчя з екстрактом кореня кігтя диявола. Живить і пом’якшує шкіру, нормалізує водний та жировий баланс, уповільнює процеси старіння. Знижує набряклість та подразнення, стимулює регенеративні процеси.

Village 11 Factory Moisture Cream – крем для обличчя з екстрактом кореня кігтя диявола. Зволожує та пом’якшує шкіру, прискорює регенерацію та підвищує тургор, знімає симптоми акне, допомагає лікувати рубці та шрами. При регулярному використанні вирівнюється мікрорельєф обличчя, зменшується глибина зморшок.

Равликовий муцин для зволоження та антиейдж-ефекту

Косметичний муцин – це натуральний слиз равлика, який проходить спеціальні процеси очищення та концентрації. Він містить гіалуронову кислоту, ферменти та антимікробні пептиди. Тому засоби з цим інгредієнтом багатофункціональні.

Муцин:

  • зволожує та зміцнює шкірний бар’єр;
  • стимулює вироблення колагену;
  • зменшує заломи та зморшки;
  • регенерує шкіру та загоює рубці.

Esthetic House Gold Snail 90% – ампульна сироватка з екстрактом равликового муцину. Зволожує, живить, стимулює вироблення колагену, загоює запальні процеси, захищає від негативного впливу УФ-випромінювань.

Екстракт ластівчиного гнізда для сяяння шкіри

Азіатські ластівки-салангани – це маленькі пташки, які будують гнізда не з глини чи соломи, а з водоростей, маленьких молюсків та ікринок, скріплюючи це все своєю слиною. Знаємо, звучить не дуже. Але ці компоненти мають ряд корисних властивостей та цінний хімічний склад. У багатьох країнах Азії ці гнізда вважаються делікатесом, а також використовуються у народній медицині.

А сучасні дослідження показали, що вони мають епідермальний фактор зростання EGF, який відповідає за відновлення тканин.

EGF – це форма білка, яка має омолоджуючі властивості, здатна стимулювати зростання шкіри на клітинному рівні, а також збільшує вироблення колагену.

Засоби з цим компонентом живлять і насичують шкіру вологою, покращують пружність, розгладжують невеликі зморшки, освітлюють та покращують колір обличчя.

IYOUB Hydrogel Eye Patch Bird Nest – гідрогелеві патчі під очі з екстрактом ластівчиного гнізда. Експрес засіб за пів години знімає набряклість та освітлює зону під очима. Відновлює шкіру, насичує корисними мікроелементами, робить більш пружною та сяючою.

Екстракт полину для боротьби із запаленнями

Полин вважається цілющою травою завдяки своїм антибактеріальним та протигрибковим властивостям, тому найчастіше він використовується для заспокоєння та лікування чутливої ​​і проблемної шкіри. Також доведено, що він діє як антиоксидант і стимулятор колагену, тому відмінно підійде для боротьби з ранніми ознаками старіння.

Шукайте полин у складі, якщо ваша зріла шкіра чутлива чи схильна до акне.

Missha Time Revolution Artemisia Treatment Essence – есенція з екстрактом полину, зволожує та заспокоює шкіру. Нормалізує роботу сальних залоз, усуває подразнення, стимулює регенерацію клітин, знімає запалення та набряклість.

Отрута змії для молодості шкіри

Укус змії паралізує м’язи жертви завдяки пептиду у отруті, який блокує м’язові скорочення. У крихітних дозах пептид викликає ефект, подібний до ефекту ботокса: він розслаблює м’язи обличчя, запобігає появі зморшок і робить шкіру рівнішою. Тому отрута змії – один із найефективніших антиейдж інгредієнтів. Засоби з ним мають накопичувальний ефект, тому їх потрібно використовувати курсами від 4 до 6 тижнів.

Secret Key Syn-Ake Anti Wrinkle & Whitening Cream – крем для обличчя з пептидами. Бореться зі зморшками, набряками, інтенсивно зволожує дерму та підвищує її еластичність. Крем регенерує шкіру, освітлює пігментні плями та постакне та зволожує.

 

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована