Кераміди в косметології

Цераміди чи кераміди? У чому різниця? Як інгредієнти використовуються в косметології та який ефект гарантує? Про все – у подробицях!

Кераміди в косметології

Захисні бар’єри шкірного покриву піддаються щоденним стресам. Агресивні кліматичні умови, УФ-випромінювання, міський смог і пил – все це завдає нашій шкірі непоправної шкоди.

Цераміди (або кераміди – різниця полягає лише в тонкощах перекладу) – частина епідермального бар’єру. Це ліпідні молекули, які, подібно до в’яжучого цементу, скріплюють корнеоцити (лусочки шкіри).

Саме завдяки епідермальному бар’єру шкіра надійно захищена від негативних зовнішніх факторів. Роговий шар створює вологоутримувальний бар’єр, не дозволяє шкідливим речовинам проникати в організм.

З плином часу ефективність церамідів знижується і з’являється необхідність у додатковому живленні шкіри цим цінним компонентом. Цераміди відновлюють захисні функції епідермального бар’єру, допомагають шкірі зберегти оптимальний рівень зволоженості, надають заспокійливий ефект.

Кераміди в косметології

Що таке цераміди і як вони “працюють” у складі косметичних засобів для шкіри та волосся? Кому підійде косметика з керамідами? На які б’юті-засоби варто звернути увагу?

Що таке кераміди?

Кераміди – ліпіди, що наповнюють шкіру життєвою енергією і підвищують її захисні функції.

У складі косметичних засобів активний інгредієнт демонструє ефективні зволожувальні здібності, запобігає ризику зневоднення клітин, захищає дерму від зовнішніх негативних чинників.

Кераміди в косметології

Вікові зміни, забруднена екологія, суворі кліматичні умови, неправильне харчування та інші чинники руйнують ліпідний бар’єр. Внаслідок цього дерма втрачає пружність і еластичність, порушується її водно-жировий баланс. Кераміди допомагають відновити шкіру.

Кераміди в косметології

Інгредієнт позитивно впливає на різні типи шкіри:

  1. Суха шкіра відчуває нестачу в керамідах як в ефективному зволожувальному компоненті. Створюючи на її поверхні вологоутримувальний бар’єр, інгредієнт перешкоджає виникненню відчуття сухості та “стягнутості” дерми.
  2. Чутлива шкіра з ослабленим ліпідним бар’єром потребує керамідів як якісного зміцнювального інгредієнта.
  3. Проблемна шкіра також потребує керамідів. Вони допомагають усувати запалення, борються з проявами акне.
  4. Кераміди повертають пружність і здоров’я зрілій шкірі, перешкоджають появі вікових змін.

Кераміди також відновлюють шкірний покрив після агресивних процедур – чищення, пілінгу.

Кераміди в косметології

Кераміди в корейській косметиці

Кераміди – один з популярних інгредієнтів, які використовують корейські косметологи. Речовину рослинного походження додають до складу кремів, масок, тонерів, есенцій, лосьйонів і олій для тіла, шампунів і кондиціонерів для волосся.

Кераміди в косметології

Кераміди для волосся і тіла

Відновлювальна маска з керамідами Elizavecca

Elizavecca CER-100 – маска для волосся з керамідами і колагеном, яка надає вражаючий ефект на пошкоджених пасмах. Уже після першого використання волосся стає більш гладким, слухняним, шовковистим.

Гідролізований кератин, що міститься в складі засобу, реконструює волосся зсередини, а гідролізований колаген бореться з сухістю, ламкістю і пористістю волосся.

Кераміди

Крем для тіла з вівсяними керамідами Nebiolina

Крем від італійського бренду Nebiolina глибоко зволожує і вітамінізує дерму. Формула продукту включає кераміди, за складом максимально схожі з тими, які містить епідермальний бар’єр людської шкіри. Компонент відновлює пошкоджені ділянки ліпідного шару, захищаючи дерму від негативного впливу навколишнього середовища.

Додатковим інгредієнтом б’юті-засобу став екстракт вівса. Він інтенсивно живить тканини, наповнюючи їх корисними речовинами та мікроелементами.

Кераміди в косметології

Зволожувальна олія для тіла Dr.Jart+

Олія з керамідами від Dr.Jart+ забезпечує інтенсивне живлення і відновлення шкіри, підходить для щоденного використання. Кераміди і гіалуронова кислота, що стали основою засобу, створюють на поверхні дерми невидиму захисну плівку – вона утримує вологу в клітинах і вберігає їх від зовнішніх подразників.

Олія нормалізує водний баланс шкіри, підвищує пружність і еластичність дерми.

Кераміди

Кераміди для шкіри обличчя

Крем для чутливої шкіри eChoice

Крем eChoice All In One, формула якого заснована на силі керамідів, інтенсивно стимулює процеси регенерації дерми. Проникаючи глибоко в клітини, він “запускає” процеси їхнього оновлення та відновлення. Ідеально підходить власницям сухої, чутливої, схильної до алергічних реакцій шкіри.

Щільний, але досить легкий крем добре розподіляється по шкірі та швидко вбирається, залишаючи відчуття комфорту. Продукт зволожує, живить клітини корисними мікроелементами, зокрема – цінними керамідами. Сприяє усуненню дрібних зморшок.

Кераміди

Пом’якшувальний крем від Missha

Дія зволожувального крему Missha Near Skin спрямована на нормалізацію водного балансу дерми, боротьбу з акне і запальними процесами. Головним інгредієнтом продукту стали кераміди, що активно відновлюють захисний шар шкіри. Ліпіди також перешкоджають втраті вологи, що особливо актуально для сухої, комбінованої та нормальної дерми.

Продукт підходить для щоденного використання, зокрема – в зимовий період. Може виступати в ролі якісної бази під макіяж.

Крем усуває сухість, лущення, почервоніння, знімає подразнення і вирівнює мікрорельєф шкіри.

Кераміди

Зволожувальна тканинна маска Missha

Тканинна маска Missha Mascure виготовлена з тонкої бавовняної основи, що щільно прилягає до шкіри і наповнює її корисними елементами. Есенція, якою просякнута тканина, виготовлена на основі керамідів і екстракту бергамота.

Кераміди відповідають за відновлення водно-жирового балансу дерми, усунення лущення, свербіння, подразнень. Екстракт бергамоту освітлює і тонізує дерму.

Маска дуже проста в нанесенні. Досить дістати тканинну основу з упаковки, акуратно розправити і розподілити по обличчю, залишивши на 20-30 хвилин. Після цього тканинну основу знімають, а залишки есенції розподіляють по шкірі легкими поплескувальними рухами.

Кераміди

Зволожувальний тонер Mizon

Зволожувальний тонер Mizon Intensive чинить на шкіру комплексний оздоровчий вплив. Він інтенсивно живить, зміцнює і тонізує дерму, створює на поверхні шкіри невидимий захисний бар’єр, сприяє боротьбі з віковими змінами і розгладжує дрібні зморшки.

Кераміди в косметології

Ефективність продукту зумовлена наявністю в його складі чотирьох потужних інгредієнтів:

  1. Керамідів – центрального активного компонента, завдяки якому тонер перешкоджає процесам втрати вологи шкірою, захищає клітини від зовнішніх забруднень, мікроорганізмів, неприємних кліматичних умов.
  2. Низькомолекулярної гіалуронової кислоти, що проникає глибоко в тканини і перешкоджає їхньому зневодненню.
  3. Екстракту бергамота, що чинить потужну антисептичну дію, а також регулює роботу сальних залоз.
  4. Екстракту мигдалю, що забезпечує делікатний ефект ліфтингу.

Тонер гіпоалергенний, підходить навіть для чутливої шкіри.

Кераміди в косметології

Нічна відновлювальна есенція Missha

Бустер-есенція Missha Tonight спрямована на:

  • глибоке зволоження епідермісу;
  • зміцнення шкіри та її захисних функцій;
  • боротьбу з віковими змінами.

У складі активної формули лежить безліч цінних інгредієнтів. Кераміди зміцнюють ліпідний шар, перешкоджають зневодненню тканин. Колаген відповідає за відновлення пружності дерми. Ніацинамід вирівнює тон обличчя і бореться з пігментацією. Утворенню пігментних плям також перешкоджає екстракт перлів, а екстракт жасмину виводить зі шкіри шлаки і токсини. Завдяки пантенолу есенція знімає запалення і подразнення.

Кераміди в косметології

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована