Ефективний догляд за шкірою навколо очей

Тонка шкіра біля очей така ж ніжна та беззахисна, як екран нового айфону, з якого ви щойно зняли захисну плівку. Саме ця зона зрадницьки допоповість навколишнім про вашу ніч за комп’ютером або гучну вечірку напередодні.

З’ясуймо сьогодні, як правильно доглядати за цією примхливою областю. Засоби з яким складом ефективно вирішують проблеми темних кіл, мішків і зморшок під очима. А головне, як виглядати свіжими та бадьорими навіть після вечора дедлайну або зайвого аперолю.

Що кажуть дерматологи?

Міжнародне дослідження, опубліковане в 2015 році в “Advanced Biomedical Research”, показало, що в шкірі навколо очей мінімальна кількість сальних залоз і колагену, що робить її схильною до сухості та зморшок. Тому важливо підібрати індивідуальний догляд з інтенсивним зволоженням і захистом від негативного впливу навколишнього середовища.

“Область навколо очей – одна з найчутливіших зон нашого тіла. Саме тут з’являються найперші прояви старіння “, – Лорен Файн, доктор медицини, сертифікований дерматолог” Chicago Cosmetic Surgery and Dermatology “.

Етапи та правила догляду за шкірою навколо очей

Щоденний догляд  складається з двох основних етапів: очищення і зволоження.

  • Очищення

Цей етап не тільки звільнить шкіру від забруднень і відмерлих клітин, але і допоможе продуктам догляду краще проникати в дерму і виконувати свою роботу.

Важливо очищувати шкіру вранці і ввечері. Вранці вмийтеся пінкою або гелем без агресивних інгредієнтів, таких як алкоголь і ароматизатори.

 Увечері перед тим, як вмитися, не забудьте зняти макіяж. Використовуйте спеціальні серветки або ватний диск із засобом на масляній основі або міцелярної водою. Знімайте макіяж плавно і без натиску, не тріть і не розтягуйте шкіру. Грубі рухи можуть пошкодити цю ніжну зону і викликати появу зморшок.

Щоб уникнути сухості або подразнення, обов’язково прочитайте етикетку на ваших продуктах. Чи немає в них сульфатів, парабенів, фторидів, алюмінію і барвників?

Обирайте засоби без спирту, ароматизаторів, барвників, сульфатів, парабенів, фторидів, алюмінію, барвників.

  • Зволоження

В області повік немає сальних залоз – природного зволожувача нашої шкіри.

Тому потрібен засіб, який зможе гарантувати глибоке зволоження саме цієї зони.

Звичайний зволожуючий крем для обличчя не дасть бажаного результату. Вам потрібен спеціальний продукт, розроблений для шкіри повік.

“Сироватки і зволожуючі креми для обличчя можуть мати активні інгредієнти, наприклад, ретиноїди, концентрація яких надто велика для шкіри під очима. Вони можуть викликати подразнення, набряк або навіть хімічний опік “, – Лорен Файн, сертифікований дерматолог відділення косметичної хірургії та дерматології Чикаго.

Як правильно наносити засоби для шкіри навколо очей?

Ви ж пам’ятаєте, що це дуже делікатна зона? Важливо бути обережними. Доктор Файн рекомендує наносити зволожуючий крем або гель легеньким дотиком пальця, найкраще мізинцем.

Почніть з найпроблемнішої області – під очима, де з’являються синці або мішки. Далі рухайтеся від зовнішнього кута ока до внутрішньої частини.

Не наносьте забагато. Надлишки засобу, можуть потрапити на слизову і викликати набряк, через що ви ризикуєте прокинутися з мішками під очима. Оптимальна кількість крему – розміром з рисове зерно.

Догляд: двофазне дбайливе очищення → зволоження спеціальними засобами для шкіри повік → рішення екстра проблем

Для подальшого догляду важливо вибрати засіб зі складом, який допоможе вирішити ваш індивідуальний запит.

Які інгредієнти допоможуть зберегти молодість шкіри навколо очей?

Шар дерми в зоні навколо очей втрачає пружність через кліпання, мімічне навантаження і зневоднення організму. Генетика, ультрафіолетові промені, стрес і спосіб життя також можуть провокувати  раннє старіння.

Людина кліпає  11-12 тисяч разів на день і більше 4 мільйонів разів на рік!

Щоб зберегти пружність шкіри, обирайте засоби, які стимулюють вироблення колагену. Наприклад, з ретинолом або пептидами, вони покращують загальну текстуру, проникають глибоко в шкіру та розгладжують зморшки.

Ретинол - похідні вітаміну А, які проникають в середній шар шкіри, нейтралізують вільні радикали, підвищують вироблення еластину і колагену.
Пептиди - це короткі ланцюжки амінокислот, будівельні блоки таких білків, як колаген, еластин і кератин.

Також будуть доречними засоби з поліфенолами зеленого чаю. Відповідно до огляду, опублікованого в лютому 2019 року в журналі Nutrients, вони нейтралізують вільні радикали, знижують ризик сонячних опіків і активність ферменту, що руйнує колаген. Результат: менше пошкоджень УФ-випромінюванням і зморшок.

Як прибрати темні кола під очима?

Головна причина виникнення цієї проблеми – брак сну. Простий і абсолютно безкоштовний спосіб її позбутися – повноцінний восьмигодинний сон. Але якщо ця розкіш вам не доступна, або темні кола пов’язані з вашої генетикою, використовуйте засоби, які покращують циркуляцію крові і освітлюють шкіру. У складі повинні бути:

  • арбутин
  • гідрохінон
  • койевая кислота
  • вітаміни С, К
  • ніацинамід (вітамін B-3)
  • азелаиновая кислота

Як позбутися набряків під очима?

Поява набряків пов’язана зі скупченням рідини під час сну. Причин може бути багато: від порушення водного балансу до переїдання на ніч.

Якщо для вас це звичний сценарій, придбайте нефритовий ролик і зберігайте його в холодильнику. Вранці занурте валик в гель для очей і акуратно прокотіть по мішечках – низькі температури зменшують кровотік і приємно бадьорять. Також набряки відмінно прибирають гідрогелеві патчі. Їх теж варто зберігати в холодильнику.

Після ролика або патчів нанесіть засіб з гелевою консистенцією, який містить:

  • кофеїн
  • поліфеноли зеленого чаю
  • дипептид-2

ТОП-засобів в ISEI для догляду за шкірою навколо очей

Щоб шкіра навколо очей завжди виглядала свіжою і молодою – приділяйте цій зоні трохи більше уваги. Починайте та завершуйте день ретельним, але дбайливим очищенням. Пам’ятайте про регулярне зволоження та живлення шкіри. Обирайте засоби з компонентами, які працюють. Адже наш погляд може розповісти про безліч речей, та деякі з них варто залишити в таємниці.

У цьому допоможуть наші улюблені продукти:

Eucerin Hyaluron-Filler Eye – глибоко живить і зволожує шкіру. Гіалуронова кислота і корисні мікроелементи розгладжують дрібні зморшки і запобігають появі нових. Засіб легко наноситься і швидко поглинається, не залишаючи відчуття липкості. Буде відмінною  базою під макіяж.

Кожен компонент складу ефективно вирішує своє завдання. Муцин відновлює дерму, насичує її амінокислотами і вітамінами. Аденозин – уповільнює процеси старіння і сприяє синтезу колагену. Ніацинамід – освітлює і вирівнює тон. Гіалуронова кислота – зволожує і робить шкіру еластичною.

Medi-Peel Hyaluron Dark Benone Peptide 9 Ampoule Eye Patch – м’яко вирівнюють тон, прибирають набряки та зволожують. Пудра перлів висвітлює темні кола і пігментні плями. Пептиди в складі розгладжують мімічні зморшки. Патчі працюють не тільки, як екстрена ранкова допомогу, а й мають накопичувальний ефект.

Дослідження, використані в матеріалі:

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6412948/
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4300604/ 
  3. https://www.michelegreenmd.com 
Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована