Як вибрати сонцезахисний крем для обличчя: рейтинг від ISEI

Сонцезахисний крем: Чи потрібен він мені? А якщо на вулиці похмуро? А взимку? А як він «працює»? А в чому різниця?

Вибираючи сонцезахисний крем, необхідно враховувати ряд факторів – тип і колір шкіри, кліматичні особливості регіону, присутність в складі продукту додаткових доглядових компонентів (зволожуючих, себорегулюючих, матуючих та ін.).

І так: сонцезахисний крем стане в нагоді навіть в похмуру погоду. До 80% ультрафіолетового випромінювання проникає крізь хмари і всі вони мають властивість відбиватися від різних поверхонь (асфальту, піску, води, снігу). При цьому інтенсивність впливу відбитих променів перевищує інтенсивність прямих.

Що таке сонцезахисний крем і для чого потрібен?

УФ випромінювання – небезпечний ворог для будь-якої шкіри. Вплив променів викликає відчуття сухості і стягнутості, сприяє появі пігментації, передчасного утворення зморшок, провокує розвиток ракових клітин.

Для любителів заперечити: так, можливо, буквально вчора ви загоряли на пляжі без сонцезахисного крему і нічого поганого з шкірою не відбулося. Але особливість шкоди, що завдається дермі УФ-випромінюванням, полягає в тому, що він проявляється не відразу.

Корейський сонцезахисний крем для обличчя: рейтинг ТОП-5

Легкий сонцезахисний крем Missha Safe Block Airy Tone Up Sun

Головна особливість крему закладена вже в назві продукту, адже в перекладі з англійської Airy означає «невагомий».

Крем дійсно повітряний – його легка, ніжна консистенція не залишає на обличчі почуття липкості, не стягує і не сушить шкіру.

Продукт призначений для жирного і комбінованого типу шкіри. Може використовуватися навіть людьми з чутливою дермой. Крім високого сонцезахисного фактора (SPF50 + / PA ++++), крем матує, заспокоює роздратування і контролює вироблення шкірного сала.

Сонцезахисний крем з фільтратом равлика FarmStay Visible Difference Snail Sun Cream

У складі формули, розробленої корейською косметичною компанією FarmStay, міститься равликовий муцин, який надає інтенсивну антивікову дію.

Інгредієнт бореться з мімічними зморшками, пігментацією, розширеними порами, активно відновлює клітини шкіри.

Крем також підійде власницям проблемної шкіри, адже головний компонент равликового муцина – алантоїн, надає на дерму загоюючу і регенеруючу дію, прискорює процеси загоєння рубців.

Надійний захист від УФ-випромінювання (SPF 50+ / PA +++) забезпечується присутністю в складі продукту діоксиду титану.

Крем для обличчя і тіла A’pieu Power Block Sun Cream

Крем A’pieu Power Block Sun Cream володіє максимально високим ступенем захисту (SPF50 + / PA ++++).

Крім сонцезахисних фільтрів, в складі крему присутній комплекс натуральних рослинних екстрактів, що живлять шкіру протягом усього дня:

  1. центелла азіатська бореться з подразненнями і запаленнями, знищує шкідливі мікроорганізми.
  2. Каштан надає антиоксидантний ефект, регулює синтез меланіну, попереджає появу пігментних плям.
  3. Лотос зволожує дерму і усуває відчуття сухості.

Крем може використовуватися в якості бази під макіяж.

Захист від Сонця з Village 11 Factory Daily Mild Sun Cream

Крем від Village блокує UVA і UVB випромінювання (SPF 50 + / PA ++++). Він легко розподіляється по шкірі, не залишаючи дискомфортних відчуттів і не забиваючи пори.

У складі формули продукту міститься комплекс доглядових компонентів. Екстракт центелли азіатської надає протизапальний ефект, екстракт портулаку сприяє прискоренню загоюючих процесів, насіння Чіа зволожують і підвищують місцевий імунітет тканин.

 

Сонцезахисний гель A’Pieu Everyday Sun Gel

Ще один популярний Санскрін від A’Pieu – гелеобразний крем Everyday Sun Gel. Це – легкий, освіжаючий засіб, який особливо сподобається власницям жирної та комбінованої шкіри.

У складі продукту присутній унікальний сонцезахисний компонент – танака. Перемелена в найменшу пудру кора дерева сандалу виступає в якості потужного природного фільтра.

Продукт також містить потужний вітамінний коктейль з екстрактів 10-ти фруктів. Він насичує дерму енергією, зміцнює її захисні функції, тонізує і заспокоює.

Як Сонце впливає на шкіру і для потрібен захисний крем?

Не потрібно боятися і уникати Сонця – в невеликих кількостях воно сприятливо діє на організм людини. «Сонячні ванни» підвищують настрій, стимулюють циркуляцію крові і метаболізм, зміцнюють імунну систему.

Однак надмірне перебування на Сонце без спеціальних захисних засобів негативно відбивається на стані шкіри. Ультрафіолетові промені ушкоджують епідермальний бар’єр, викликають сухість та лущення, активізують процеси старіння.

Розрізняють 3 типи УФ-променів:

  1. UVA (спектр А) – проникаючи в глибокі шари дерми, промені даного спектра здатні змінювати ДНК клітин, викликати генетичні зміни і навіть рак шкіри. Веснянки, пігментні плями, опіки – лише мала частина шкоди, завданої організму променями спектра А. Активні в усі пори року.
  2. UVB (спектр В) – промені, що роблять негативний вплив на верхні шари шкіри. Саме під впливом променів спектру В шкіра загоряє, але, в той же час – вони провокують сонячні опіки. Особливо активні UVB-промені в період з березня по жовтень, з 10:00 до 16:00.
  3. UVC (спектр С) – короткі промені, котрі не отримують земної поверхні, а тому не небезпечні для шкіри.

Захистити дерму від негативного впливу ультрафіолету здатні спеціальні сонцезахисні фільтри. У косметології використовують:

  • фізичні фільтри (діоксид титану, оксид цинку): створюючи на поверхні дерми захисну плівку, вони ефективно відображають ультрафіолет, не завдаючи шкоди шкірі, а тому підходять навіть для алергіків і людей з гіперчутливістю типом дерми;
  • хімічні фільтри: вбираючись в шкіру, вони поглинають і відображають випромінювання, захищаючи дерму від UVA або UVB- променів (або одночасно від обох типів випромінювання);
  • природні фільтри: натуральні екстракти і масла, які в поєднанні з фільтрами не тільки підсилюють сонцезахисний бар’єр, але і живлять клітини, зберігають достатній рівень зволоженості під час прийняття сонячних ванн.

Найчастіше в сонцезахисних кремах присутній тандем природних, фізичних і хімічних фільтрів.

Актуальне питання! Знижують чи сонцезахисні засоби вироблення вітаміну D? Ні. Для вироблення в організмі вітаміну D достатньо підставити долоні до сонячного світла на 10-15 хвилин. Протягом цього часу виробиться необхідна добова доза вітаміну.

SPF 15, 30, 50 і PA: від цифр до практики

Вибираючи сонцезахисний крем, необхідно орієнтуватися на два важливих показника – SPF і PA.

SPF – фактор, що захищає дерму від випромінювання спектру В. Сонцезахисний фактор вимірюється чисельними показниками і може варіюватися в значеннях 2-100. Чим вище індекс, тим сильніше ступінь захисту.

Як підібрати оптимальне значення SPF, якщо їхати на море або на кожен день? Орієнтуйтеся на 2 показника:

  1. Колір шкіри: чим темніший тон шкіри, тим менше вона схильна до впливу сонця. Світла шкіра потребує сильнішою захисту, для смаглявого і темного типу дерми досить значний SPF 15-30.
  2. Час, проведений під впливом сонячних променів: чим довше часу ви збираєтеся приймати сонячні ванни, тим вище повинен бути чисельний показник SPF.

PA – фактор, що захищає дерму від випромінювання спектру А. рейтингова система для вимірювання ступеня захисту косметичних засобів від UVA-випромінювання була розроблена в Японії і припускає таку класифікацію:

  • PA +: низький захист
  • PA ++: помірний захист
  • PA +++: високий захист
  • PA ++++: екстремально високий рівень захисту.

Актуальне питання! Чи лікує Сонце акне? Дійсно, після тривалого перебування під впливом прямих сонячних променів проблемна шкіра наче стає краще. Це пояснюється тим, що під вплив УФ роговий шар дерми потовщується, а вугри «йдуть всередину». Однак Сонце дає лише короткочасний ефект: дуже скоро висипання повертаються, і нерідко – з ще більшою інтенсивністю.

Чому сонцезахисний крем повинен бути натуральним і гіпоалергенним?

Чи безпечні сонцезахисні фактори? Нешкідливість природних і фізичних фільтрів неспростовно доведено, вони:

Не викликають алергічних реакцій (виключаючи індивідуальну непереносимість окремих компонентів засобу)
Не є провокаторами онкозахворювань (згідно з даними, наданими американського Фонду по дослідженню раку шкіри)
Не токсичні, які не впливають на ендокринну систему

Вибираючи натуральні, гіпоалергенні склади, можна бути впевненим у безпеці і нешкідливості захисту.

Сонцезахисний засіб для різних типів шкіри: форми випуску

Сонцезахисні фільтра присутні в різних б’юті-продуктах (нерідко SPF і PA фільтра присутні навіть в декоративній косметицітональних засобах, пудрі).

Найбільш популярними формами випуску засобів є:

  1. креми: жирноваті, щільна текстура б’юті-продуктів ідеальна для сухої шкіри.
  2. флюїди: легкі, невагомі, практично не відчуваються на обличчі. Склад яких, особливо сподобаються дівчатам з жирним типом дерми.
  3. молочко: формули, призначені для обличчя і тіла. Легко розподіляються по шкірі, швидко вбираються, не залишають відчуття «липкості».
  4. спреї: засоби в яких зручна форма випуску, що дозволяє забезпечувати захист від Сонця навіть для важкодоступних місць (область спини, лопаток).
  5. стіки: невеликі за розміром засоби, які можна носити навіть в дамській сумочці, оновлюючи захист локально – у міру необхідності.

Незалежно від форми випуску, засіб рекомендують наносити за 20-30 хвилин до виходу на вулицю в кілька шарів.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована