Як доглядати за шкірою восени?

Здається, тільки вчора ми планували відпустку і насолоджувались спекотними вечорами за келихом крижаного ігристого. Але раптом на деревах з’явилося перше багряне листя, а у нас – бажання пити гарячий чай і дивитися по десятому колу “Щоденник Бріджит Джонс”, загорнувшись у м’який  коцик.

Це означає, що Шуфутинський вже перегорнув календар, тому час знайти у шафі улюблений тренч і змінити свій щоденний догляд за шкірою обличчя. Сьогодні поговоримо про те, які засоби та інгредієнти відновлять шкіру після літніх пригод і захистять її від осіннього холоду та меланхолії.

Особливості осіннього догляду за шкірою: відновлення і надійне зволоження

Гіперпігментація, зневоднення, забиті пори і запалення – проблеми з якими ми можемо зустрітися наприкінці літа, хоч і дотримувалися всіх порад косметологів і не нехтували жодним  етапом правильного літнього догляду. На жаль, навіть ретельне очищення, тонізація і захист від сонця не можуть стовідсотково вберегти нашу шкіру від комплексу сильних подразників: палючого сонця, солоної і хлорованої води, надмірної сальності і щільних санскрінів.

Головне завдання осіннього догляду – відновлення здорового стану шкіри.

У цьому допоможуть продукти з вітамінними комплексами,які вирішують кілька завдань одночасно. Вітаміни запобігають проривам акне, захищають шкіру від шкідливого впливу вільних радикалів, підвищують синтез колагену і підтримують гідроліпідний баланс шкіри.

Шукайте продукти з вітамінами  А (ретинол), В3 (ніацин), В5 (пантотенова кислота), С (аскорбінова кислота) і Е (токоферол).

Наступна мета – інтенсивне і надійне зволоження.

Сухе і холодне осіннє повітря пересушує, провокує стягнутість і лущення. Важливо використовувати засоби з щільними насиченими текстурами, які закапсулюють вологу і допоможуть запобігти її випаровуванню.

“Шкіра розпізнає зміни клімату і реагує на них, щоб регулювати свої потреби”, – говорить доктор Джордана Хершталь, сертифікований дерматолог в Бока-Ратоні, штат Флорида. «Холодне, сухе повітря, як правило, призводить до сухості через обмежену вологості, тому використовуйте продукти, які підтримують вологу і захищають ліпідний бар’єр, щоб зменшити подразнення»

Дбайливе очищення та кислотні пілінги в осінньому догляді

Разом зі зниженням температури повітря знижується й активність роботи сальних залоз. Тому важливо змінити свій літній очищуючий засіб на більш делікатний. Обирайте продукти зі зволожуючими компонентами: гіалуроновою кислотою, ніацинамідом, рослинними екстрактами.

Hado Labo Gokujyun – гіалуронова пінка для вмивання. Дбайливо очищає і зволожує шкіру, усуває сухість і подразнення. Засіб має просту формулу, не містить віддушки, барвників і спирту. Пасуватиме будь-якому типу шкіри, включно з  чутливою.

Солона морська вода, гаряче повітря та сонячні промені змушують нашу шкіру покриватися захисним шаром, накопичуючи клітини мертвої шкіри. До того ж восени в епідермісі сповільнюються процеси регенерації, тобто відмерлі клітини злущуються не так активно, як влітку.

Осінній догляд за шкірою – це прайм-тайм для використання кислотних пілінгів. Вони допомагають оновленню і омолодженню шкіри, освітлюють пігментні плями і постакне, вирівнюють колір обличчя і роблять шкіру сяючою. Не обов’язково витрачатися на салонні процедури, якщо ви хочете злегка освіжити шкіру. Варто підібрати засіб для домашнього застосування, головне використовувати його правильно й обережно. Уважно читайте інструкцію,  не перетримуйте пілінг і виконуйте всі постпілінгові рекомендації: регулярно використовуйте засоби для загоєння, регенерації та санскрін. В іншому разі можна отримати хімічний опік і гіперпігментацію.

A’pieu Glycolic Acid Peeling Booster – пілінг для обличчя з гліколевою кислотою. М’яко відлущує ороговілий шар шкіри. Гліколева кислота, освітлює пігментацію, вирівнює мікрорельєф і колір обличчя, очищає і звужує пори. Засіб уповільнює процес старіння, розгладжує дрібні зморшки і надає антиоксидантний ефект.

Mizon Pore Fresh Peeling Toner Pad пілінг-диски для очищення шкіри. AHA, ВHA, РHA кислоти в складі активізують регенерацію клітин, відлущують, видаляють чорні точки.

Зволоження шкіри восени: багатошаровість та густі текстури

Щоб зберегти в прохолодні місяці оптимальний баланс вологи, замініть легкий літній зволожуючий крем на більш насичений варіант з щільною текстурою. Він підтримає природний бар’єр епідермісу та захистить вас від лихої осінньої погоди.

Для жирної, комбінованої та проблемної шкіри обирайте крем з позначками: безмасляний (oil-free), на водній основі (water-based), некомедогенний (non-comedogenic), неакнегенний (non-acnegenic).

Для сухої і чутливої ​​шкіри рекомендуємо крем з інгредієнтами, що створюють легку оклюзію (запобігають втраті вологи): натуральні воски, сквалан, рослинні олії.

Missha Super Aqua Ultra Hyalron Original  – бальзам для обличчя на основі гіалуронової кислоти і гідролізованого колагену. Насичує клітини вологою, покращує колір обличчя, відновлює тургор і зміцнює судини.

Багатошаровість – це не лише модний тренд, який допомагає виглядати стильно навіть у найхолоднішу погоду. Це ще й ефективний метод догляду за шкірою, який рятує від сухості, лущення та запалень. Саме восени  час згадати про зволожуючі сироватки, емульсії або есенції та додати їх у щоденну рутину. Адже в цих продуктах є активні компоненти, які глибоко проникають в шкіру і піднімають зволоження на новий рівень.

Village 11 Factory Collagen Ampoule – зволожуюча ампульна сироватка з колагеном. Освітлює і оздоровлює дерму, насичує її вологою, розгладжує дрібні зморшки, знімає набряки і усуває ознаки втоми.

Mizon Snail Repair Intensive Ampoule – сироватка для обличчя з равликовим муцином. Живить, зміцнює, запобігає запаленням, вирівнює тон і і бореться з першими ознаками старіння.

Вітамін С в боротьбі з пігментацією і фотостарінням

Додавання засобів з вітаміном С в осінній режим догляду допоможе заспокоїти і відновити пошкоджену сонцем шкіру. Цей потужний антиоксидант також покращує тонус шкіри, стимулює вироблення колагену і зменшує появу зморшок.

Вітамін С блокує дію ферменту тирозиназа, який необхідний для утворення пігментного меланіну. Тому засоби з цим антиоксидантом освітлюють пігментацію, вирівнюють колір обличчя і роблять шкіру сяючою.

Вітамін С нестабільний, і втрачає корисні властивості під впливом світла, обирайте продукти в прозорій упаковці і зберігайте подалі від сонця.

“Вітамін С, або аскорбінова кислота, є потужним вільнорадикальним бойовим антиоксидантом, який корисний для всіх частин тіла, особливо для тих, які частіше перебувають на сонці. Він виконує кілька функцій, включаючи синтез колагену, зменшення пігментації, виробництво керамідів, які підтримують шкірний бар’єр. Все це допомагає регенерації шкіри після впливу активних сонячних променів »”, – говорить Пуджа Содха, сертифікований дерматолог, доктор медицини Медичного факультету GW в Вашингтоні, округ Колумбія.

Missha Vita C Plus Spot Correcting & Firming – сироватка-концентрат з вітаміном С. Вирівнює тон, відбілює і розгладжує текстуру шкіри, має антиоксидантну дію.

В осінньому догляді за шкірою вам допоможуть ці засоби:

Dr Jart + Ceramidin – відновлювальна маска з керамідами. Захищає дерму від впливу негативних зовнішніх чинників, відновлює водний баланс шкіри, усуває сухість і лущення, зменшує набряки.

Missha Bee Pollen Renew Cream – відновлювальний крем для обличчя, зволожує і живить дерму, підвищуючи її еластичність і зміцнюючи тургор. Формула на основі меду та бджолиного пилку ліквідує ознаки втоми шкіри. Екстракт зеленого прополісу нейтралізує запалення. Екстракт календули має антисептичну дію. Масло ши регенерує і тонізує шкіру.

Missha Vitamin B12 Double Hydrop Ampouler – зволожуюча ампульна сироватка з вітаміном В12. Насичує всі шари дерми, інтенсивно зволожує, розгладжує дрібні мімічні та вікові зморшки і запобігає появі нових.

Medi-Peel Cell Tox Dermajou Cream – регенеруючий крем зі стовбуровими клітинами. Відновлює епідерміс, поліпшує водний баланс, сприяє виробленню колагену і захищає шкіру від негативного зовнішнього впливу.

Xycos Pink Collagen Toner – тонер для обличчя з колагеном. Збільшує пружність і еластичність, зменшує глибину зморшок і скорочує дрібні заломи, насичує поживними речовинами, освітлює і вирівнює колір шкіри.

 

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована