Краща маска для волосся в домашніх умовах: рейтинг від ISEI

Порахуємо, скільки негативних факторів впливає на здоров’я нашого волосся. Температурні перепади, неприємні кліматичні умови, УФ-випромінювання, використання фена, фарбування, хімічна завивка. Продовжувати?

Але поки стан волосся нас задовольняє, ми продовжуємо піддавати їх щоденним випробуванням. Про необхідність комплексного догляду за локонами більшість замислюється лише тоді, коли з’являються явні проблеми – посічені кінчики, ламкість, слабкість, лупа.

У хід йдуть всі засоби – як народні, так і професійні. Однак головне правило в догляді за собою (а мова йде не тільки про волосся) говорить: розумні люди завжди знаходять рішення проблеми, а мудрі – попереджають саму можливість її появи.

Маски для волосся – рішення і профілактика. Склади, що містять висококонцентровані доглядові компоненти, живлять і глибоко зволожують кожен волосок, зміцнюють волосяні фолікули, захищають від негативного впливу зовнішніх середовищ і щоденної термообробки, відновлюють пошкоджене волосся і забезпечують стійкість кольору пофарбованих локонів.

Маски для волосся: якими вони бувають і на що звертати увагу при виборі засобу?

Що таке маски для волосся

Маска для волосся – унікальний продукт з високим вмістом корисних поживних речовин. Замінити маску не здатен жоден інший доглядовий засіб – бальзам, кондиціонер, спрей.

Для прикладу: порівняємо, як «працює» маска і кондиціонер.

Основне призначення кондиціонерів і бальзамів для волосся– закриття лусочок після миття голови, що забезпечує легкість розчісування, додатковий об’єм і захист від негативних факторів навколишнього середовища. За рахунок досить високого рівня рН (4,5 – 5,5) такі засоби просто нездатні проникнути глибоко в структуру волосся. Вони надають видимий ефект – але тільки на поверхні.

Середа масок більш кислотна (3,5 – 4,0), що дає такому складу можливість впливати на структуру волосся, відновлюючи пошкодження на найглибших рівнях. Саме маски повертають локонам життєву силу, з чим не справляються кондиціонери.

Маски для волосся наносять 1-2 рази на тиждень – в залежності від ефективності обраного складу і ступеня пошкодження волосся. Їх розподіляють по чистому, вологому волоссю. Найчастіше виробники рекомендують витримати продукт певний час (3-5 хвилин), після чого змити теплою водою. Існують і інші типи масок – нічні, незмивні, маски-шапочки і ін.

Трихологи наполягають на необхідності:

  1. Акцентування основної уваги на кінчиках при нанесенні маски, одночасно уникаючи її використання в області коренів (якщо мова йде не про спеціальні складові для жирної шкіри голови).
  2. Точного проходження інструкції виробника.
  3. Вибору маски, що відповідає типу волосся і наявній проблемі (або схильності до появи проблеми): не використовуйте складові для жирних локонів при сухому типі волосся: навіть якщо порекомендував продавець, навіть якщо в інтернеті – одні позитивні відгуки, навіть якщо знайома переконалася в ефективності на власному досвіді.

А далі – найголовніше. Які бувають маски і які проблеми вони вирішують?

Маски для волосся з вітамінами в ампулах: рейтинг

Чому варто віддати перевагу професійному вітамінному догляді за волоссям? Тут чітко розраховані і збалансовані дози поживних компонентів, необхідні нашому волоссю. Ефект від використання таких формул помітний вже після першої процедури, а при регулярному застосуванні продуктів волосся стає значно сильніше, шовковистіше, об’ємніше – в залежності від призначення складу.

Вітамінні маски від індонезійського бренду Ellips – легендарна серія масел, виконаних у вигляді капсул. Основним компонентом кожного складу стало натуральне Арганове масло, доповнене вітамінними комплексами.

Вітамінна маска-масло для пошкодженого волосся Ellips Hair Vitamin Repair Pro-Keratin Complex

Склад продукту включає масло жожоба, дія якого спрямована на відновлення структури волосся.
Про-кератиновий комплекс робить волосся гладкими, м’якими і шовковистим.
Маска призначена для дуже пошкодженого волосся.

 

Вітамінна маска-масло для сухого волосся Ellips Hair Vitamin Smooth & Shiny

Маска дбайливо доглядає за сухим, ламким волоссям.
Ефективність маски обумовлена багатим складом вітамінного комплексу і натуральними екстрактами алое вера.
Її головне призначення полягає в запобіганні випаровуванні вологи шляхом створення невидимого захисного бар’єру для кожного волоска.

Вітамінна маска-масло для всіх типів волосся Ellips Hair Vitamin Treatment

Універсальне масло, яке підійде власницям будь-якого типу волосся. Капсули, що містять висококонцентровані вітаміни груп A, C, E, а також Pro-Vitamin B-5 які доглядають за неслухняними, ламкими, пошкодженими локонами. Завдяки вітамінам волосся також отримує надійний захист від УФ-випромінювання.

Маски для зміцнення волосся на дому: рейтинг

Волосся почало інтенсивно випадати? Після кожного розчісування на гребінці залишаються цілі локони? Це може бути викликано рядом причин:

  • зміною температурного режиму: палюче сонце влітку і зимові заморозки негативно відбиваються на стані волосся;
  • неправильним доглядом: мова йде про часте сушіння феном, укладання волосся за допомогою плойки, агресивному фарбуванні локонів або хімічних завивках;
  • стресами і хронічною втомою: коли нашому організму не вистачає вітамінів і мікроелементів (особливо – заліза, вітамінів групи В і С), це робить негативний вплив на шкіру, нігті, волосся.

Як боротися з проблемою? Зміцнювати волосся – як внутрішньо (приймаючи вітамінні комплекси, переглядаючи звичний раціон харчування), так і зовні – використовуючи ефективні маски для зміцнення волосся.

Вітамінне масло «Здоров’я волосся» від Ellips

У складі незмивної олії міститься цілий комплекс інгредієнтів, що надає волоссю тонус і життєві сили. Це аргонове масло, вітаміни А, В-5, С і Е, масло женьшеню і мед. Маска інтенсивно живить, лікує і забезпечує комплексний догляд для ламкого волосся.

Завдяки легкій консистенції масло швидко вбирається в структуру волоса, не залишаючи відчуття жирності.

Маску легко використовувати в домашніх умовах. Половину вмісту капсули необхідно розподілити по всій довжині чистого, вологого волосся. Потім волосся підсушують феном і наносять на них решту масла.

Маска для виснаженого і ламкого волосся Melica Organic

Маска Melica Organic Hair Mask With Panthenol включила до складу два ефективних інгредієнта – рослинні екстракти і пантенол. Дія рослинного комплексу направлено на інтенсивне зміцнення коренів і нормалізацію кровообігу в області шкіри голови. Пантенол зволожує і зміцнює волосяні фолікули, перешкоджає їх випаданню і сплутуванню біля коріння.

Маска для пошкодженого волосся Natural Formula

Ізраїльська б’юті-лабораторія Natural Formula використовує свій унікальний підхід в догляді за волоссям. Маска для пофарбованого і пошкодженого волосся Natural Formula Ampoule Intense Hair Mask містить ампули з натуральними маслами чайного дерева і обліпихи. Глибоко впливаючи на структуру волосся, діючі компоненти швидко відновлюють і зміцнюють локони.

Ефективні маски проти випадіння волосся: рейтинг

Професійні склади для домашнього використання! Нижче – більш професійна косметика, яку легко використовувати в домашніх умовах:

Маска-сироватка для пошкодженого волосся Lador

Lador LD Programs 01– маска, що повертає ослабленому, пошкодженому, зневодненому волоссю природну шовковистість і блиск. Унікальний комплекс активних компонентів, зібраних в складі продукту, регенерує шкіру голови, позбавляє від лупи, активує ріст волосся і попереджає їх випадання.

Маска також захищає локони від негативного впливу навколишнього середовища – УФ-випромінювання, вітру, зниженої / підвищеної вологості повітря.

Колагенова маска для екстра-відновлення волосся Lador

Ще один незрівняний по ефективності продукт від Lador – колагенова маска Lador Eco Hydro LPP Treatment.

Головним діючим компонентом складу став колаген – білок, який виступає в якості «будівельного матеріалу» волосся. При його оптимальній кількості волосся виглядає пружним, доглянутим немов шовк.

У складі б’юті-засобу також містяться натуральні масла оливи і жожоба, екстракт моркви. Перераховані компоненти додають волоссю додаткову м’якість, гладкість і блиск.

Маска-шапочка A’pieu

Маска Apieu Raspberry Vinegar Hair Cap виконана в формі шапочки, яку досить зафіксувати на голові після миття волосся, залишити на 10-15 хвилин, після чого зняти і промити волосся теплою водою.

Завдяки такому незвичайному формату (а точніше – тепловому ефекту), активні інгредієнти проникають глибоко в структуру волосся.

У складі маски містяться екстракти малини і кератин, які надають волоссю шовковистість, пружність і блиск. Ще один цінний інгредієнт б’юті-засобу – ферментований трав’яний оцет, створює оптимальну за рівнем кислотності середу для шкіри голови.

 

Для чого потрібні вітамінні маски для волосся: спектр розв’язуваних проблем

Вітаміни потрібні не стільки нашому волоссю, скільки шкірі голови. Пам’ятаючи, що здоров’я волосся починається у самих коренів, саме цій зоні необхідно приділити особливу увагу.

Вітамінні маски живлять і зміцнюють волосяні фолікули, активують ріст волосся, захищають з від негативних факторів зовнішнього середовища і термічних обробок.

Які вітаміни необхідні нашому волоссю?

Вітамін А

Підвищує еластичність волосся, забезпечує їм додатковий блиск, бореться з проблемами лупи і випадання волосся.

Вітаміни групи В:

  • В3: вітамін, що попереджає передчасну появу сивини шляхом зміцнення природного пігменту волосся;
  • В6: елемент, що нормалізує стан шкіри голови і інтенсивно бореться з лупою;
  • комплекс вітамінів В8, В9, В10, В12: прискорює ріст волосся і перешкоджає їх випаданню.

Вітамін Е

Один з найефективніших вітамінів, що застосовуються для зміцнення волосся. Глибоко впливаючи на волосяні цибулини, компонент перешкоджає випаданню волосся.

Вибираючи вітамінну маску, необхідно орієнтуватися на тип і стан волосся. Вітаміни в «чистому вигляді» (а точніше – формі масел) можна знайти в аптеці. Ще один варіант – робити домашні маски, що включають інгредієнти з високим вмістом вітамінних комплексів.

Що важливо? Аптечні вітаміни і домашній догляд безумовно корисні. Однак головна проблема полягає в тому, що в обох випадках складно розрахувати правильне дозування і надати засобу правильну консистенцію. У складах спеціальних доглядових вітамінних масок міститься та необхідна кількість поживних компонентів, якої потребує волосся. До того ж, тут дію вітамінів доповнено іншими потужними інгредієнтами – рослинними екстрактами, маслами.

Вирішивши звернутися до народних рецептур, пам’ятайте:

  1. Жирному волоссю рекомендовані маски, створені на основі трав, яєчних жовтків і вітамінів А, В1, В12, Е. Залийте однією склянкою окропу суміш з ромашки, кропиви і м’яти. Дайте складу відстоятися протягом півгодини, а після додайте в нього збиті жовтки і по 1-2 краплі перерахованих вище вітамінів. Знову залиште маску на 15 хвилин, а після закінчення зазначеного часу ретельно втирайте її в коріння волосся і розподіліть по всій довжині. Одягніть поліетиленову шапочку і залиште маску на 1 годину, після чого змийте склад великою кількістю теплої води.
  2. Для того, щоб зміцнити волосся, необхідно змішати 1 яєчний жовток з 1 столовою ложкою меду і чайною ложкою лимонного соку. Додайте 1 ст.л. касторової олії і по кілька крапель вітамінів В2 і В6. Ретельно змішайте інгредієнти, розподіліть маску по всій довжині волосся і залиште для впливу на 1 годину. Змийте теплою водою з використанням шампуню.
  3. Активувати ріст волосся допоможе маска з реп’яхової і касторової олій, змішаних в пропорції 1: 1. Додайте до масел 1 ч.л. гірчиці і по 10-15 крапель вітамінів С і В3. Трохи розбавте маску теплою водою (1-2 ст.л.) і розподіліть склад по волоссю, ретельно втираючи його в корені. Накрийте голову поліетиленовою шапочкою, зверху укутайте рушником і залиште маску для впливу на 30-40 хвилин.

Позитивні результати від використання домашніх масок видно вже після першого застосування – звичайно ж, якщо обраний рецепт підходить вашому типу волосся і всі інгредієнти змішані в оптимальних пропорціях!

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована