5 корейських масок від висипань і чорних цяток, які працюють

Дрібні прищики, чорні цятки, хворобливі вугрі – з косметичними проблемами стикається кожна людина. Але коли справа стосується обличчя, проблема загострюється.

Обличчя – найменш захищена частина тіла. Взимку на шкіру впливає холод і вологість, влітку – шкідливе ультрафіолетове випромінювання. Мінімізувати вплив зовнішніх факторів допомагає регулярне використання кремів, спреїв, захисної косметики.

Якщо профілактика є малоефективною, саме час – зайнятися лікуванням. Аналогом салонного догляду виступають корейська косметика, а безумовне лідерство в даному питанні віддається маскам.

Створені на основі натуральної сировини, доповнені потужними антиоксидантами, вітамінними комплексами і кислотами, маски «працюють» навіть в тих випадках, коли дерматологи розводять руками.

Як вибрати корейську маску, відповідну особливостям шкіри

Слово «прищ» – узагальнена назва різних типів шкірних захворювань. У медичній практиці виділяють:

Комедони
Невеликі прищики, які утворюються внаслідок закупорювання пор сальної пробкою. Проявляються у вигляді щільних білих кульок або легких горбків, наповнених рідиною. Причини появи - некоректний догляд за шкірою або його відсутність, недотримання вимог особистої гігієни, неправильно підібрана косметика, негативний вплив зовнішніх факторів - пилу, бруду, бактерій. Лікування залежить від форми перебігу захворювань. Ефективність проявляють антивугрові маски і креми, скраби від чорних цяток.
Папули і пастули
Запалення, що відрізняються яскравим рожевим забарвленням, хворобливими відчуттями при пальпації, наявністю гнійного вмісту. Запалення виникають унаслідок локального розширення судин, міграції клітин імунної системи, алергічних реакцій, скупчення в дермі холестерину і ліпідів, проблем з шлунково-кишковим трактом, неправильного харчування. Помітний результат дає системне лікування: поряд з косметологічними процедурами коригується раціон харчування, дотримується водний баланс, підбирається спеціалізована доглядова косметика.
Вузлувато-кистозні прищі
Найбільш важка форма папули, що утворюється на обличчі у вигляді конгломератів. Запалення проникають в глибокі шари шкіри, де зв'язуються норицевими протоками. У боротьбі з висипаннями використовуються медикаментозні препарати внутрішнього і зовнішнього впливу, фізіопроцедури (пілінг, мезотерапія, лазерне лікування). Застосування масок повністю не вирішує проблему, однак сприяє процесам себорегуляціі і регенерації шкіри, живлення та зволоження дерми.

Вибираємо: ТОП-3 корейських маски від прищів

В арсеналі володарів проблемної, схильної до висипань шкіри, має бути присутня маска від прищів. Корейські фахівці, майстерно поєднують давні рецептури краси з сучасними косметологічними досягненнями, пропонують склади, що не мають аналогів.

Виділимо ТОП-3 корейських маски від прищів, які неодноразово довели свою ефективність:

A’pieu Fresh Mate Peat Pore Clearing Mask Маска для обличчя з екстрактом торфу і деревним вугіллям

Fresh Mate від Apieu – біла глина, екстракт торфу і порошок деревного вугілля, які нормалізують роботу сальних залоз, абсобують, знімають запалення, підвищуюють пружність, тонізують, зволожують і звужують пори.

 

Купити

 

A’pieu Madecassoside Ampoule Тканинна маска з мадекасосідом

A’pieu Madecassoside Ampoule Mask – потужний засіб для відновлення шкіри обличчя. Маска зроблена з м’якого марлевого матеріалу з бавовни. Складається з найважливішого для шкіри інгредієнта – мадекасосіда, який відновлює дерму, має антиоксидантну дію і зменшує запалення.

 

Купити

Missha Su:nhada Calendula Soothing Peel Off Mask Гіпоалергенна маска з календулою

Missha Su: nhada Calendula Soothing Peel Off Mask – маска плівка, ідеальний засіб для оновлення шкіри та очищення пор. Після використання маски шкіра стане ніжною на дотик і свіжою на вигляд. Великого об’єму вистачить на багато використань. Безпечна для алергіків, не має агресивних компонентів в складі.

Купити

Попереджаємо: профілактика і лікування прищів в домашніх умовах

Кращий спосіб боротьби з висипаннями – їх своєчасне попередження.

З поставленим завданням чудово справляються маски. Формули, спрямовані на догляд за проблемною шкірою, дбайливо знімають подразнення і запалення, насичують клітини вологою, доставляють корисні компоненти, вітаміни і мінерали в глибокі шари епідермісу.

Корейські косметичні лабораторії пропонують кілька типів масок від прищів, що розрізняються за формою випуску, інтенсивності впливу і очікуваним ефектів:

  • мінеральні – сухі суміші, створювані на основі натуральної сировини (глини), які забезпечують глибоке очищення пор від себума, бруду;
  • тканинні – насичені активними компонентами целюлозні основи, які щільно прилягають до обличчя і живлять дерму корисними речовинами;
  • плівки – засоби, призначені для очищення і розгладження шкіри, боротьби з чорними цятками;
  • кремові – застосовуються для експрес-догляду або нічного впливу на шкіру.

Корейська косметика дозволяє перенести професійні салонні процедури в домашню атмосферу. Головне правило – регулярність. Косметологи рекомендують робити маски від прищів не менше 1-2 разів на тиждень, доповнюючи догляд антивугровими сироватками, тонером, що регенерують кремами, заспокійливими гелями.

5 корейських масок від вугрів у домашніх умовах

Красива, здорова шкіра – результат ретельного догляду за собою. Корейські жінки перевершили в цьому плані всі інші нації. Корейський догляд за обличчям – це цілий ритуал, важливе значення в якому займають маски.

Професійні косметичні засоби повинні бути присутніми в арсеналі кожної жінки. Але не меншу ефективність демонструють і домашні маски.

ТОП-5 корейських секретів краси, які можна використовувати в домашніх умовах:

  1. Рисова маска: Ретельно шліфуючи дерму, рис сприяє вирівнюванню кольору обличчя, усуває роздратування, робить зморшки менш вираженими. Подрібніть в кавомолці 50 гр рису, змішайте його з 2 ст.л. теплого молока. Нанесіть склад на чисту, злегка протерту рослинним маслом шкіру, залиште на 10 хвилин. Видаліть маску серветкою і ретельно вмивайтеся.
  2. Тонізація зеленим чаєм: Представлений природний інгредієнт – потужний антисептик і антиоксидант. Він ефективно звужує пори, вирівнює колір обличчя. Щоб перевірити його дію на практиці, необхідно заварити 1 ч.л. розсипного чаю і дати йому настоятися, після чого відправити в холодильник на кілька годин. В цей час распарьте обличчя, після чого ретельно протріть його відваром.
  3. Морквяна маска проти акне: Необхідно подрібнити в блендері 1 моркву середньої величини, змішати її з 100 гр перемелених вівсяних пластівців і 200 мл води. Отриманий склад нанесіть на очищену шкіру. Через 15 хвилин змийте.
  4. Яєчна маска для звуження пор: 1 яєчний білок, 1 ч.л. меду, 1 ч.л. свіжовичавленого лимонного соку і трохи борошна змішати до однорідної консистенції, нанести на обличчя і залишити на 15-20 хвилин.
  5. Маска з морськими водоростями: Склад надає потужний протизапальний ефект, сприяє звуженню пор, тонізує і підвищує пружність шкіри. Для його приготування необхідно заварити 20 гр подрібнених водоростей в 50 мл окропу, настояти 30-40 хвилин. До отриманого відвару додати 25 гр сметани, по 10 гр меду і будь-якого фруктового пюре. Для посилення ефекту капніть в суміш 5 крапель будь-якої олії – лаванди, оливки, ромашки, розмарину або соняшнику. Маску нанести на обличчя і залишити на 20-30 хвилин. Змивати теплою водою.

Нічого складного! Всі описані рецепти віднімають не більше однієї години, а результати не змушують на себе чекати.

3 корейські маски від чорних цяток

А чи можна за допомогою масок позбутися в домашніх умовах від чорних цяток? На це у кореянок також є однозначна відповідь – так. Головне: правильно підібрати активні інгредієнти.

Рецепти масок від чорних цяток в домашніх умовах: рейтинг ТОП-3

З активованим вугіллям

Ефективно очищаючи пори від різних забруднень, пилу, залишків косметики, вугільна маска бореться і сірчаними цятками. Для її приготування необхідно подрібнити ½ таблетки активованого вугілля, змішавши її з 5 мл води і 4 гр желатину. Отриманий склад трохи підігрійте на паровій бані – до розчинення желатину. Нанесіть маску на обличчя рівним шаром. Після висихання вона перетвориться в плівку, яку необхідно акуратно «скатати» з шкіри.

Маска-пілінг з зеленим чаєм

Подрібнений в кавомолці зелений чай (кілька чайних ложок) змішайте з водою до отримання однорідної «сметанної» консистенції. Суміш нанести на обличчя, залишити на 20 хвилин, потім змити прохолодною водою.

З пластівцями і кефіром

Проникаючи глибоко в пори, маска очищає і живить дерму комплексом корисних речовин. А завдяки кефіру б’юті-засіб надає заспокійливий ефект.

Щоб приготувати маску, потрібно змішати 1 ст.л. подрібнених в блендері пластівців з 1 ч.л. харчової солі. Отриману суміш розбавити кефіром до консистенції сметани, нанести на обличчя на 10-15 хвилин.

Для посилення ефекту можна провести невеликий масаж найбільш проблемних зон, а після змити маску прохолодною водою.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована

Комедони
Невеликі прищики, які утворюються внаслідок закупорювання пор сальної пробкою. Проявляються у вигляді щільних білих кульок або легких горбків, наповнених рідиною. Причини появи - некоректний догляд за шкірою або його відсутність, недотримання вимог особистої гігієни, неправильно підібрана косметика, негативний вплив зовнішніх факторів - пилу, бруду, бактерій. Лікування залежить від форми перебігу захворювань. Ефективність проявляють антивугрові маски і креми, скраби від чорних цяток.
Папули і пастули
Запалення, що відрізняються яскравим рожевим забарвленням, хворобливими відчуттями при пальпації, наявністю гнійного вмісту. Запалення виникають унаслідок локального розширення судин, міграції клітин імунної системи, алергічних реакцій, скупчення в дермі холестерину і ліпідів, проблем з шлунково-кишковим трактом, неправильного харчування. Помітний результат дає системне лікування: поряд з косметологічними процедурами коригується раціон харчування, дотримується водний баланс, підбирається спеціалізована доглядова косметика.
Вузлувато-кистозні прищі
Найбільш важка форма папули, що утворюється на обличчі у вигляді конгломератів. Запалення проникають в глибокі шари шкіри, де зв'язуються норицевими протоками. У боротьбі з висипаннями використовуються медикаментозні препарати внутрішнього і зовнішнього впливу, фізіопроцедури (пілінг, мезотерапія, лазерне лікування). Застосування масок повністю не вирішує проблему, однак сприяє процесам себорегуляціі і регенерації шкіри, живлення та зволоження дерми.