Як доглядати за шкірою під час зимової відпустки?

Катання на лижах або сноуборді – улюблений вид зимового дозвілля всіх, хто цінує чисте повітря, гарні краєвиди та адреналін від підкорення крутих спусків. Але гірський клімат та активні заняття спортом – це справжній екстрим для нашої шкіри.

Сьогодні поговоримо, яке бьюті-екіпірування допоможе захистити шкіру від холоду та вітру, як і навіщо вибирати правильний зимовий санскрин, та засоби з якими інгредієнтами врятують вас від почервонінь, подразнень, сонячних та вітрових опіків.

Чому шкірі потрібний додатковий захист?

Будь-який зимовий вид спорту пов’язаний із тривалим перебуванням на відкритому повітрі. Низькі температури знижують кровообіг та вироблення шкірного секрету, послаблюючи ліпідний бар’єр. Морозне сухе повітря виснажує шкіру і робить її чутливою. Вітер під час катання посилює цей ефект і може викликати почервоніння, подразнення та запалення.

“Опік вітром – це пошкодження зовнішнього шару шкіри, який працює захисним бар’єром для решти вашого епідермісу, але коли він піддається впливу холоду та вітру, жирні ліпіди можуть зношуватися, а шкіра стає вразливою” – пояснює Мелісса Піліанг, доктор медицини, дерматолог

Наступний фактор ризику – сонце, у гірських районах рівень ультрафіолетового випромінювання набагато вищий, ніж на рівні моря. Чим більша висота, тим тонша атмосфера, яка поглинає та відфільтровує сонячні промені. А сніг та лід працюють як лінза чи дзеркало, відбиваючи до 90% ультрафіолету. Згоріти в горах можна ще швидше, ніж на спекотному пляжі.

Щоб уберегти себе та свою шкіру від цих суворих випробувань, важливо доповнити щоденну рутину спеціальними засобами. Про них і поговоримо далі.

Обираємо м’яке очищення

Ми вже з’ясували, що взимку шкіра виробляє менше себуму і навіть жирний тип може страждати від сухості. Важливо вибрати м’який засіб зі зволожуючими інгредієнтами, який ретельно очищає шкіру, не позбавляючи її натуральних олій.

Шукайте пінки або крем-гелі з гіалуроновою кислотою, ніацинамідом, центелою та алое вера.

Перед сном краще спочатку нанести гідрофільну олію, вона глибоко очищає пори від густих захисних кремів та санскріну, а також насичує та зволожує шкіру.

Вмивайтеся теплою водою, гаряча вода викликає сухість. Не варто використовувати абразивні скраби, вони пошкоджують шкіру та викликають запалення. Для додаткового відлущування вибирайте засоби з молочною кислотою, вона дбайливо оновлює шкіру та наповнює її вологою. Використовуйте їх, лише якщо на шкірі немає пошкоджень та подразнень.

Pyunkang Yul Acne Gel – гель для вмивання з екстрактом центели азіатської і ромашки. Глибоко очищає, тонізує, заспокоює, регенерує та зволожує шкіру.

Village 11 Factory Moisture Cleansing Foam  –  пінка для вмивання з керамідами та рослинними екстрактами. Очищає шкіру, має протизапальні, відновлюючі та зволожуючі властивості, усуває набряки та подразнення. У засоба зручний тревел-розмір.

Глибоко зволожуємо та використовуємо захисний крем

Ваші головні завдання: уникнути зневоднення та захистити шкіру від холоду та вітру. Після очищення необхідно зволожити шкіру за допомогою інгредієнтів, які утримують вологу всередині та відновлюють пошкоджену гідроліпідну плівку. З першим завданням найкраще справляється гіалуронова кислота, з другим – кераміди, сквалан, воски та натуральні олії.

Відразу після вмивання нанесіть зволожуючу сироватку, а за кілька хвилин крем. Для жирної та нормальної шкіри підійдуть продукти з керамідами та скваланом – це природні ліпіди, які не лише зволожують шкіру, а й створюють захисний бар’єр. Але з жирним типом важливо уникати продуктів з воском та комедогенними оліями (ши, какао, кокосова), вони провокують висипання.

Чутливій ​​шкірі потрібен додатковий захист, краще використовувати бар’єрний крем, який створює захисну плівку від потенційних подразників. Якщо чутлива шкіра до того ж проблемна, вибирайте продукт на основі загоюючих антибактеріальних компонентів, які не блокують пори та не провокують висипання. Сухій чутливій шкірі підійдуть бар’єрні креми з щільнішими текстурами, вони зволожують, живлять шкіру зсередини і захищають зовні.

MISSHA Actibarrier Strong Moist PH – зволожуючий тонер для обличчя з гіалуроновою кислотою, пантенолом, пептидами, керамідами, колагеном. Доглядає за сухою і подразненою шкірою, зміцнює природний бар’єр і запобігає втраті вологи.

Missha Super Aqua Ultra Hyalron Cream – зволожуючий крем для обличчя з гіалуроновою кислотою, пантенолом, керамідами, олією ши, колагеном. Відновлює гідроліпідний баланс, пом’якшує і живить шкіру.

Dr.Jart+ Ceramidin Oil Balm – бар’єрна олія-бальзам з керамідами та вітаміном Е. Зволожує та пом’якшує епідерміс, посилює його захисні функції, стимулює мікроциркуляцію крові, знімає сліди втоми та стресу, наповнює шкіру енергією та відновлює її здорове сяйво.

Medi-peel Cica Antio Cream – бар’єрний заспокійливий крем з екстрактом портулаку, азіатської центели і пептидами. Відновлює та захищає шкіру, не забиваючи пори. Знімає подразнення, почервоніння та свербіння. Усуває запалення та чорні цятки, звужує пори.

Користуємося санскріном та захищаємо шкіру від сонця

Ми зволожили та захистили шкіру від холоду та вітру, час нанести санскрін, навіть якщо на вулиці немає сонця. Ультрафіолет виділяється і в похмуру погоду, а він – не найприємніша компанія, особливо в горах, припорошених снігом. УФ-промені можуть спровокувати опіки, зморшки, пігментацію та рак шкіри. Якщо любите кататися – любіть і санскрін наносити.

Вибирайте засоби з SPF 30 і вище, із щільною водостійкою текстурою та зволожуючими компонентами. Найкраще в морозних та снігових умовах працюють продукти з фізичними (мінеральними) фільтрами на основі оксиду цинку та діоксиду титану. Не бійтеся, ці інгредієнти нетоксичні і абсолютно безпечні. Вони не тільки відбивають сонячні промені, але й створюють додатковий вологоутримуючий бар’єр. Наносьте санскрін перед виходом на вулицю і не забувайте оновлювати кожні 2 години.

Missha Safe Block RX Cover – сонцезахисний крем з діоксидом титану, ніацинамідом, керамідами та вітаміном Е. SPF 50 надійно захищає шкіру від сонця, не пересушуючи шкіру та не забиває пори. У складі пігмент, який вирівнює колір та текстуру шкіри.

Eyenlip Tea Tree Cream SPF50 – сонцезахисний крем з екстрактом чайного дерева та ніацинамідом. Має щільну консистенцію, але не закупорює пори. У засоба зручний тревел-розмір.

Регенеруємо та заспокоюємо шкіру перед сном

Відновити та заспокоїти шкіру після дня, проведеного на снігових трасах, допоможуть тканинні чи нічні маски. Вони доповнять основний догляд та підвищать ефективність щоденних засобів. Щоб прибрати почервоніння та подразнення, вибирайте продукти з центелою, пантенолом, гвайазуленом, алантоїном, екстрактами чайного дерева та лаванди. Для зволоження та зміцнення – зі скваланом, керамідами, пептидами, ніацинамідом. Візьміть із собою в подорож кілька засобів різного призначення та використовуйте їх по черзі.

Laneige Cica – заспокійлива нічна маска для обличчя зі скваланом, мадекассосідом, олією чайного дерева, ферментом лісових дріжджів, пантенолом, вітаміном Е. Допомагає регенерувати шкіру, омолоджує, зволожує та заспокоює. Зміцнює пошкоджений шкірний бар’єр, знімає втому та відновлює шкіру.

Missha Mascure Moisture Barrier Solution Sheet Mask – тканинна зволожуюча маска для обличчя з керамідами та екстрактом бергамота. Швидкий та зручний засіб для зволоження та  зміцнення епідермісу.

 

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована