Кращий безфосфатний пральний порошок в Україні

Що таке безфосфатний пральний порошок?

Засіб для тканин має бути не тільки дієвим, але і повністю безпечним для організму людини.

Безфосфатний пральний порошок – це засіб для прання, в складі якого немає ПАР (поверхнево-активних речовин).

Головна відмінність безфосфатних порошків полягає у відсутності фосфатів та інших синтетичних компонентів, які утворюють сильну піну. Фосфати проникають в тканини і нерідко призводять до виникнення алергічних реакцій.

Cтиральные порошки

Який пральний порошок краще – з фосфатами, ПАР або без?

Плюсы и минусы
Склад безфосфатних порошків абсолютно безпечний для людини і навколишнього середовища.
Безфосфатні порошки повністю безпечні у використанні - особливо, якщо мова йде про людей, схильних до алергічних реакцій.
У них немає хімічних компонентів, штучних ароматизаторів.
Фосфати в пральних порошках застосовують для того, щоб пом'якшити воду і максимально посилити миючі особливості порошку.
Дані чистячі засоби небезпечні для людини та екології в цілому. Шкідливі речовини, що містять у фосфатних порошках, забезпечують ефективність засобів для прання, але чинять негативний вплив на шкіру і здоров'я людини.

Ризики для здоров’я від використання безфосфатного і фосфатного порошків

До складу фосфатних порошків входять наступні речовини:

Вопрос эксперту
ПАР
Завдання ПАР - забезпечити ефективність порошку. Однак компоненти несприятливо впливають на шкіру. При зіткненні з дермою тканину, оброблену фосфатним складом, може привести до алергії.
Фосфати
При певній кількості концентрації фосфати можуть сильно вплинути на здоров'я людини. Компоненти чинять негативний вплив на печінку, нирки, порушують функціонування мозку, запускають процеси утворення ракових клітин.
Цеоліт
Дані сполуки змивають з шкіри шар жиру, який виконує захисну функцію, що призводить до появи подразнень.

Основний ризик використання фосфатного порошку – дерматологічні захворювання. Шкідливі речовини можуть потрапляти і в кров, що представляє реальну загрозу для внутрішніх органів.

У світовій практиці дуже поширені випадки важких отруєнь від використання порошків з фосфатами. Саме тому вони заборонені в багатьох країнах Європи.

Першим симптомом того, що фосфатний порошок несприятливо впливає на організм, є кашель. ПАР, що знаходяться в таких засобах, вражають імунну систему.

Як результат – організм стає ослабленим і хворобливим. Педіатри відзначають, що у дітей алергія найчастіше викликана саме пральними порошками.

При використанні в пранні безфосфатних порошків ризики повністю виключені. В основі створення таких засобів містяться екологічно чисті компоненти, які не завдають шкоди здоров’ю (деревина, бавовна та ін.).

Ізраїльський пральний порошок Sano Maxima – кращий гіпоалергенний порошок для дітей і алергіків

Sano Maxima– це безфосфатний пральний порошок ізраїльського виробництва. Даний засіб для чищення є концентрованим і не має біодобавок.

Найпоширеніша проблема, з якою стикаються мами дітей – це алергія у малюка.

Найчастіше, це пов’язано з неправильно підібраним пральним порошком. Після зіткнення шкіри з одягом або постільною білизною, у дитини на шкірі з’являються різного роду алергічні реакції (висип, свербіж, подразнення і т.д.). Це ж стосується і алергіків.

 

Щоб уникнути серйозних проблем зі здоров’ям, найкраще віддати перевагу гіпоалергенному ізраїльському пральному порошку Sano Maxima. Він розроблений спеціально для діток і дорослих людей, у яких шкіра дуже чутлива. Порошок підходить ідеально для прання будь-якого білизни.

Добавки, що містяться в порошку, захищають від утворення нальоту в пральній машинці. Примітно, що один з видів порошків Sano Maxima був удостоєний нагороди Ізраїльського Інституту Стандартів. Для сімей з дітьми, алергіків і просто людей, які стежать за своїм здоров’ям, пральний порошок Sano Maxima стане найоптимальнішим варіантом.

Який гель для прання кращий

Як правильно вибрати гель для прання? На початку розберемося, ніж гель відрізняється від порошку і в чому перевага даної форми випуску засобів для прання.

Гелі для прання – це розчини ПАР, які повністю готові до використання. На противагу порошків, рідкі гелі відрізняються більш «м’якими» миючими характеристиками, що робить їх незамінними при щоденному пранню.

Гелями рекомендують прати в холодній або теплій воді (близько 30-40 градусів). Вони чудово справляються з очищенням вовни, синтетики, делікатних тканин. Порошок використовують для більш високих температурних режимів (60-90 градусів), часто – при пранні натуральних матеріалів (льону, бавовни).

Делікатно освіжаючи одяг, гелі м’яко впливають на тканини, проте їх миючі здатності недостатньо сильні для того, щоб справлятися зі складними забрудненнями. В такому випадку краще рішення – використання порошків і високих температурних режимів.

Ще одна незаперечна перевага гелів – можливість точного дозування і економне використання. Практично завжди виробник оснащує ємність з гелем зручною кришкою-дозатором, що дозволяє точно відміряти необхідну кількість засобу.

Гелі швидко розчиняються у воді, не залишаючи після прання на одязі білих розводів, чого не скажеш про порошок, частинки якого «в’їдаються» в волокна тканин. Гель, який добре вимивається з тканини – вагомий плюс для алергіків.

Завдяки м’якому впливу на речі і можливості прати в холодній або теплій воді гель не деформує тканини, не викликає їх структурних змін. Рідкий засіб ідеально підходить для очищення делікатних речей з шовку або вовни.

! Використання гелів скасовує необхідність в додаткових засобах – кондиціонерів, ополіскувачів, що також дозволяє істотно економити.

Чи є недоліки у гелів для прання?

Гелі для прання:

  1. Не містять фосфатів, а значить – не підходять для прання з високою температурою води (від 60⁰C). Ніхто не забороняє використовувати гель, проте в гарячій воді пральний порошок значно краще впорається із забрудненнями і навіть стійкими плямами. Очисні можливості гелю значно знижуються також при ручному пранні.
  2. Гелі рідко справляються з в’їдливими, складними плямами, слідами від кави, трави і сильними забрудненнями.

Економне використання, щадливо впливає на тканини, мінімальний ризик алергічних реакцій, можливість прати шовк, вовну та інші речі з делікатних тканин – гель для прання обов’язково повинен бути присутнім в арсеналі господині. Але як вибрати кращий гель серед широкої різноманітності пропозиції на ринку побутової хімії?

Безфосфатний гель для прання: рекомендації ISEI

У хімічний склад гелів відсутні фосфати, шкідливі для здоров’я людини і навколишнього середовища. Перед вами – список засобів для прання, яким віддає перевагу більшість покупців мережі ISEI.

Sano Maxima Power Gel Mountain Fresh

Концентрований гель Sano Maxima Power Gel Mountain Fresh призначений для прання білої та кольорової білизни. Зміст в складі засобу спеціальних ферментів допомагає справлятися зі стійкими плямами. Гель підходить для прання в холодній воді або при низьких температурних режимах. Ізраїльський виробник ввів в формулу гелю унікальну технологію Microcapsules Lock, яка надовго зберігає на одязі запах свіжості і чистоти.

Lion Beat Drum

Концентрований гель Lion Beat Drum містить в своєму складі натуральні екстракти кориці і цитронелли, які забезпечують додаткове кондиціонування білизни. Фітонциди знищують до 99% пилових кліщів, а система подвійного контролю піноутворення дозволяє економити воду і знижує час прання.

Pigeon Wool Touch

Гель Pigeon Wool Touch ефективний в боротьбі з плямами і стійкими забрудненнями. Концентрований засіб містить перловий протеїн, що мінімізує ризик деформації в процесі прання навіть делікатних тканин. Завдяки нейтральному показнику кислотності засіб підходить для прання білизни, дитячих речей.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована

ПАР
Завдання ПАР - забезпечити ефективність порошку. Однак компоненти несприятливо впливають на шкіру. При зіткненні з дермою тканину, оброблену фосфатним складом, може привести до алергії.
Фосфати
При певній кількості концентрації фосфати можуть сильно вплинути на здоров'я людини. Компоненти чинять негативний вплив на печінку, нирки, порушують функціонування мозку, запускають процеси утворення ракових клітин.
Цеоліт
Дані сполуки змивають з шкіри шар жиру, який виконує захисну функцію, що призводить до появи подразнень.