Спеціальні засоби для відновлення волосся

Засобів для догляду за волоссям багато. І якщо з шампунями, кондиціонерами та масками для волосся всі вже розібралися, то з інтенсивним доглядом поки не все зрозуміло. Розповідаємо про філери, есенції та сироватки для волосся – які завдання вони вирішують, кому підходять, і чи є між ними різниця? Спойлер: є.

 Філери

Філер працює зі структурою волосся і відновлює його зсередини – проникає в стрижень, згладжує лусочки, заповнює порожнечі та пошкодження.

Як правило, філери містять у великій концентрації:

  • колаген;
  • кератин;
  • амінокислоти;
  • протеїни.

За рахунок цих компонентів волосся ущільнюється і виглядає більш здоровим – візуально і на дотик його ніби стає більше.

У філерах можна зустріти і спирт, який не критичний для волосся, але наносити засоби зі спиртом на корені не варто – вони сушать шкіру.

Кому підходять філери?

Всім. Волоссю шкодять багато факторів – ультрафіолет, укладки, фарбування, шампуні, які вимивають білок зі структури волосся, тощо. І якщо навіть здається, що волосся повністю здорове, філер не буде зайвим.

  Як використовувати філер?

Засіб наноситься на вологе чисте волосся і змивається через 20-30 хвилин.

Після філера радимо використовувати кондиціонер або бальзам. Шампунь “відкриває” лусочки волосся, щоб видалити забруднення, а філер заповнює порожнечі. Але щоб волосся стало гладким та слухняним, лусочки потрібно “закрити” – з цим і справляється кондиціонер.

Лайфхак: для більшого ефекту використовуйте термошапку або шапочку для купання: треба обмотати голову рушником і 2-3 хвилини тримати під гарячим феном – філер містить гідролізовані інгредієнти, що працюють під впливом високих температур.

Не зловживайте філерами, щоб не обтяжити волосся. Одного разу на тиждень цілком достатньо.

Сироватка для волосся

Фішка сироваток для волосся в концентрації активних інгредієнтів і швидкому косметичному ефекті.

Призначення у сироваток різні і склади теж. Тому вибір залежить від ефекту, який хочеться отримати в результаті.

  • Сироватки, що додають блиск – для тьмяного та сухого волосся. У складі часто зустрічаються масла, шовк, кератин.
  • Зволожуючі – для сухих та ламких. Тут, як правило, працює гіалуронова кислота, кераміди, масла та рослинні екстракти.
  • Відновлюючі – якщо у вас пошкоджене волосся через вплив високих або холодних температур, фарб для волосся, вибирайте сироватки з кератином, амінокислотами, протеїнами і маслами.
  • Зміцнюючі – для росту волосся або проти випадіння. Тут сироватка наноситься на корінь волосся і, як правило, містить компоненти, що поліпшують кровообіг: женьшень, імбир, ментол, перець та ін.
  • Сироватки, що утримують колір – для збереження кольору фарбованого волосся свіжим і яскравим якомога довше. Це завдяки спеціальним компонентам, наприклад, УФ-фільтрам.
  • Стайлінг-сироватки – підійдуть для тих, кому потрібен не тільки догляд, але й легка укладка. На відміну від інших засобів для укладки, вони не залишають липкості та м’яко фіксують пасма.

Як використовувати сироватки?

Як правило, сироватки наносяться на чисте вологе або сухе волосся і не змиваються. Тут все залежить від призначення. Якщо сироватка, наприклад, від випадіння волосся, то наносити її потрібно тільки на корені, якщо відновлююча – по всій довжині. Сироватку варто використовувати 1-3 рази на тиждень, залежно від пошкодженості волосся.

Есенція для волосся 

Есенція складається з ультразволожуючих компонентів, які борються із зайвою сухістю, пом’якшують волосся, надають блиск і забезпечують термозахист. Вона відрізняється від сироватки більш легкою текстурою.

 Що входить до складу есенцій?

  • Шовк – пом’якшує та розгладжує.
  • Масла, наприклад, авокадо, аргани, морінгі і т.д. – живлять і зволожують.
  • Кератин – відновлює та розгладжує волосся.
  • Амінокислоти – покращують текстуру волосся, пом’якшують його і надають блиск.
  • Рослинні екстракти – алое, ромашка, томат, брокколі – зволожують волосся.
  • Протеїни пшениці, вівсянки та сої – зволожують, додають м’якості та блиску.

Як використовувати есенцію?

Тут все просто. Наноситься, як і сироватка, на чисте вологе або сухе волосся. Не змивається. Для кращого ефекту розітріть есенцію в долонях перед нанесенням.

Можна використовувати есенцію замість сироватки?

Так. Це взаємозамінні продукти. Більш того, не варто поєднувати використання есенцій, сироваток та масел, інакше можна обтяжити волосся, і воно буде здаватися жирними та недоглянутим. Есенцію, як і сироватку, краще використовувати не частіше 3 разів на тиждень.

Інтенсивне відновлення – що і в якій послідовності наносять?

Від того, в якій послідовності ми наносимо засоби для волосся, залежить кінцевий ефект. Тому тут важливо все зробити правильно.

Очищуємо шкіру голови і волосся шампунем. Причому наносити його краще двічі: перше намилювання очистить шкіру голови і волосся, друге - дасть можливість подіяти активним компонентам шампуню.
Відновлюємо структуру волосся філером, коли шампунь вже "відкрив" і очистив лусочки від забруднень.
"Закриваємо" лусочки кондиціонером або бальзамом для волосся. Це засоби з кислим середовищем, які нейтралізують речовини, що залишилися на пасмах після шампуню.
Фінальним етапом наносимо сироватку, есенцію або масло. Якщо наносите на вологе волосся, спочатку варто просушити волосся рушником: якщо вода буде стікати з волосся, весь незмивний догляд стече разом з нею.

Спеціальні засоби (а це якраз філери, сироватки, есенції та масла) не варто використовувати щодня. Якщо протягом дня відчуваєте, що волосся добре б зволожити, спробуйте місти або спреї для волосся.

Філери, сироватки та есенції. ТОП-3 засоби від ISEI

Lador Perfect Hair Fill-Up

Один з наших бестселерів і улюбленців – філер Lador – швидко реанімує волосся. За рахунок колагену в складі філер відновлює структуру волосся, а завдяки амінокислотам шовку зволожує та насичує корисними мікроелементами, роблячи волосся щільним, гладким, блискучим та слухняним, а також позбавляє від посічених кінчиків.

MOREMO High Protein Ampoule Cream

Протеїнові крем-сироватки для волосся Mоremo усувають ламкість і повертають волосся до життя після фарбувань, хімічних завивок, гарячих укладок та інших зовнішніх факторів, які пошкоджують волосся. Це завдяки протеїнам у складі. Волосся стає м’якшим, розгладжується та легко розчісується.

Ellips Hair Vitamin Silky Black

Капсули Ellips з маслом-есенцією швидко відновлюють сухе тьмяне волосся. У складі кератиновий комплекс, який працює на гладкість та блиск, а екстракт алое – зволожує та заспокоює подразнену шкіру голови. Крім того, масло створює шар, який захищає волосся від агресивного впливу зовнішнього середовища.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована