Як вибрати помаду по кольоротипу

Часто відчуваєш розгубленість перед стендом з помадами? Згодні що – серед сотень трендових кольорів складно не розгубитися. Дешеві помади купувати не хочеться – вони погано лягають на губи і швидко «з’їдаються». А при покупці більше дорогих аналогів важливо «вгадати» з відтінком.

Існує ряд універсальних правил, які допомагають підібрати помаду. Колір косметичного засобу повинен відповідати:

  1. Тону шкіри: власницям світлого, «фарфорового» обличчя підійдуть світло-рожеві, персикові, коралові і бежеві тони. Дівчатам зі смаглявою, легко загоряють на сонці шкірою йдуть практично будь-які кольори. А ось володарка темної шкіри варто звернути увагу на горіхові, карамельні, сливові і винні відтінки.
  2. Формою і об’ємом губ: дівчатам з тонкими губами рекомендується уникати темних помад, а власницям пухких губ – бути акуратніше зі світлими відтінками.
  3. Кольором волосся: мабуть, цей параметр – найбільш значимий при підборі помади. Зупинимося на ньому детальніше.

Як правильно підібрати помаду блондинкам, брюнеткам, рудим, шатенкам?

Який колір помади підходить блондинкам

Не існує «універсального» відтінку, який підійшов би кожної блондинці без винятку. Тут важливо враховувати ряд факторів – відтінок блонда, колір очей, шкіри. Однак можна виділити загальні рекомендації.

Світлий блонд

Світлий блонд добре поєднується з яскраво-червоними відтінками помад. Насичений червоний додасть образу сяйва і стане основою макіяжу. Спробуйте також матові помади.

Попелястий блонд

«Родзинкою» макіяжу попелястої блондинки стануть винні кольору. Розкішні відтінки підкреслять вишуканість платинового волосся і світлої шкіри.


Медовий блонд

Власницям теплого медового блонда і оливкової шкіри підійдуть коричневі і персикові тони. Прекрасне поєднання з засмагою демонструє колір персикового корала, який робить губи візуально об’ємніше і м’якше.

З «медовими» волоссям також гармонійно поєднується коричневий нюд.

Для щоденного макіяжу блондинкам рекомендують користуватися кремовими, ніжно-нюдовими і рожевими тонами помад.

Яка помада підходить брюнеткам

Брюнеткам дуже складно помилитися з вибором помади – їм підходить практично вся гама. Ідеальний тон допоможе визначити колір очей і шкіри:

  1. Карі очі і смаглява шкіра: Вибирай «теплі» відтінки помад – кораловий, сливовий, винний, коричневий нюд. Намагайся уникати «лялькових» рожевих палітр і яскраво-фіолетового кольору.
  2. Блакитні очі і світла шкіра: Сміливо використовуй яскраві кольори – фуксія, малиновий, насичений рожевий, кораловий. Здається, що матові помади також створені спеціально для тебе – спробуй доповнити образ матовою червоною помадою.
  3. Зелені очі і оливкова шкіра: твій вибір – теплі «оксамитові» відтінки, які акцентують на красі кольору очей. Звертай увагу на помаранчевий, персиковий, теракотовий, карамельний.

Користуйся тестерами і не соромся грати з образами!

Який колір помади підходить рудим

Яскраві, насичене руде волосся саме по собі привертає увагу. Однак це не означає, що рудоволосі дівчата повинні уникати акцентів в макіяжі.

Колір не під забороною – головне, визначити, яка саме палітра допоможе створити гармонійний образ!

  • Червоні помади для рудих

Червоний – безпрограшний варіант для рудоволосих дівчат. Образи, створені в єдиній кольоровій палітрі, виглядають вишукано і стильно. З відтінками можна гратися, використовуючи від морквяно-червоних до насичених «ягідних» варіантів.

При цьому матові текстури виглядають більш стримано і приглушено на тлі рудих локонів, а глянцеві створюють на губах яскраві ефекти, ідеальні для вечірнього виходу.

  • Помади кольору вишні

Стигла вишня, близька до бордових відтінків – ще один неймовірний варіант для вечірнього макіяжу. Шляхетна глибина вишневої палітри привносить в образ стриману виразність, роблячи руде волосся візуально менш зухвалими.

  • Персикові тони

Персикові помади – гарне рішення для повсякденного макіяжу. М’які теплі палітри відмінно поєднуються з рудим кольором волосся. Ще більше природності образу додадуть напівпрозорі бальзами.

  • Коричневі помади

Говорячи про коричневі відтінки, важливо вибирати більш теплі варіанти. Власницям рудого волосся неймовірно йде теракотовий.

  • Фуксія

Яскраво-рожева фуксія допоможе створити виразний контраст губ і волосся, який привнесе в образ неповторну свіжість.

Власницям рудого волосся з зеленими очима варто спробувати погратися з відтінками коралової і червоно-коричневої палітри. Карооким підійдуть вишневі і сливові тони, а блакитнооким – рожеві і червоні помади.

Правильно підбираємо колір помади для шатенок

Шатенкам несказанно повезло – їм підходять практично всі гами і відтінки. Яскраво-червоний, благородний вишневий, стриманий коричневий, грайливий рожевий – для шатенок не існує строгих правил.

Якими бувають відтінки помади?

У 2020 році «класичні» акценти в макіяжі змістилися. Сформувалося 2 протилежних тренда. Так, шоу від Philipp Plein, де на губах моделей превалювали бордово-чорні відтінки, здавалися воістину магнітичними.

У той же час дизайнери Moschino активно використовували нюдові тони, які практично зливались з кольором шкіри моделей.

Базова класифікація широкої гами декоративної косметики заснована на «температурі» підтону. Розрізняють помади:

  1. холодні, в підтоні яких виділяються блакитні, лимонні, зелені і білі палітри.
  2. теплі, в підтоні яких присутній помаранчевий, червоний або канарково-жовтий відтінки.

Поговоримо докладніше про найпопулярніші кольорах 2020 года!

Магія червоної помади

Червоні помади підходять усім без винятку. Був «гіркий» досвід зворотного? Значить, ви просто підібрали неправильний відтінок.

Роблячи відсилання до вищенаведеної класифікації, умовно розділимо червону гаму на теплі, холодні і нейтральні відтінки.

У чистому вигляді червоний не відноситься ні до однієї з «температурних» груп, але, коли він зміщується в бік синього, то стає холодним, а якщо в ньому з’являються жовті ноти – теплим.

Холодний червоний – це малиновий, винний, журавлинний, рубіновий; теплий – томатний, кораловий; нейтральний – кавуновий, червоний.

Власницям світлої шкіри варто звернути увагу на холодні подтона червоного з рожевим відливом. Оптимальний варіант для блідої, трохи жовтуватої шкіри – помада кольору стиглої вишні.

Дівчатам, добре засмаглим на сонці і які мають обличчя оливкового або мідно-золотистистого відтінку підходять теплі гами – цегла, томат. Якщо шкіра темна від природи або занадто засмагла, спробуйте додати до мейкапу помади нейтральних червоних підтонів – червоний, бордо, червоно-бронзовий.

Ніжність персикової помади

Кольорова помада допоможе створити м’який акцент в макіяжі. Вона досить помітна на губах, але не відволікає увагу, надаючи образу свіжість і візуально додаючи губам об’єм.

Персикові відтінки ідеально підходять дівчатам зі світлою, навіть злегка блідою шкірою.

Романтика в чистому вигляді: рожевий колір помади

Рожева помада – хороший варіант для повсякденного макіяжу. Рожевий грає різними відтінками – від насичених «лялькових» до майже непомітних на губах нюдових квітів.

Стиглі сливові помади

Сливовий колір на губах дозволяє розставляти виразні відтінки, які надають образу вишуканий шик.

Використовуйте сливові помади акуратно – вона повинна гармоніювати з одягом, аксесуарами і навіть настроєм! Особливо органічно такі тони виглядають в макіяжі, відповідному гламурному або урочистому образу.

Нюдові відтінки помад

У перекладі з англійської Nude означає «голий». Як це може бути застосовано по відношенню до помади? Все просто, нюдова – значить, максимально природна, наближена до натурального кольору губ.

Відтінки нюда можуть коливатися в межах різних палітр – від рожевих до коричневих. Головне, щоб помада ідеально поєднувалася зі кольором шкіри, не створюючи на обличчі яскравих акцентів.

Так, дівчатам з блідою, порцеляновою шкірою варто віддавати перевагу натуральним рожевим тонам, власницям оливкової шкіри підійдуть практично будь-які нюдові помади, а ось на тлі смаглявого обличчя добре гармонують карамельно-рожеві палітри. Для темношкірих дівчат нюдовими будуть вважатися темно-коричневі відтінки.

Ірина Олександрівна Старик

Ірина Олександрівна Старик

Категорійний менеджер. Освіта вища, магістр КНЕУ факультету «Економіка та Бухгалтерський облік»

Усі пости автора

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована